مقاله پرورش قارچ خوراکی صدفی

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله پرورش قارچ خوراکی صدفی

تعداد صفحات : ۴۲

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در حال حاضر صنعت پرورش قارچ پیشرفت‌های فراوانی داشته و در سه زمینه اصلاح و به نژادی قارچ‌ها، تولید بستر کشت مناسب و مدیریت تولید و کنترل عوامل محیطی تحقیقات فراوان انجام شده و به نتایج مطلوبی دست یافته‌اند. قارچ خوراکی امروزه به عنوان یک غذای لذیذ و کامل و مفید در دنیا به حساب می‌آید و به آن غذای تندرستی می‌گویند.

قارچ خوراکی بیشترین میزان محصول را در واحد سطح نسبت به سبزیجات و گیاهان گلخانه‌ای دارد.

درقارچ صدفی ترکیبات متعددی مثل آب، پروتئین، مواد معدنی، چربی، قند و ویتامین وجود دارد. قارچ‌های صدفی منبع پروتئین مناسب برای انسان هستند و بیش از ۹ نوع اسید آمینه ضروری که در تشکیل پروتئین نقش داشته و مورد نیاز بدن هستند در آن وجود دارد. مقدار پروتئین قارچ صدفی ۱۵ تا ۳۵ درصد وزن خشک آن است (میزان پروتئین در کلاهک قارچبیشتر از پایه آنست). قابلیت هضم پروتئین آن ۷۰ تا ۹۰% است.

واژه های کلیدی: قارچ،قارچ خوراکی، قارچ سمی، قارچ صدفی، خواص غذایی، کشت و پرورش

فهرست مطالب

مقدمه                 ۲
طبقه بندی قارچها     ۳
تقسیم بندی قارچها از نظر نوع دریافت مواد غذایی     ۴
تقسیم بندی قارجها از لحاظ نوع زندگی     ۴
چرخه زندگی قارچها     ۵
تاریخچه استفاده از قارچ     ۶
قارچ های سمی و خوراکی     ۷
مزایای کشت قارچ خوراکی نسبت به دیگر محصولات کشاورزی     ۸
خواص غذایی و درمانی قارچ     ۱۱
شناخت قارچ صدفی     ۱۳
ارزش غذایی و خواص دارویی قارچ صدفی     ۱۴
سوابق کشت قارچ صدفی در ایران     ۱۶
گزینه های مشهور قارچ صدفی     ۱۶
معروفترین گونه های پلوروتورس عبارتند از     ۱۷
مراحل کشت و پرورش قارچ صدفی     ۱۹
نحوه تیغ زدن     ۳۲
زمان تزریق     ۳۶
نحوه چیدن     ۳۷
منابع     ۳۸

فهرست منابع

۱- اصول پرورش قارچ‌های خوراکی: دکتر ابراهیم محمدی گل تپه

۲- پرورش قارچ صدفی: حسن مؤمنی

۳- پرورش قارچ خوراکی: ترجمه دکتر کاشی

۴- پرورش قارچ شامپینیون: ترجمه دکتر پیوست

مقدمه

انسان از هزاران سال گذشته از قارچ‌ها آشنا بوده و از آن به عنوان منبع تأمین غذا استفاده کرده است. قارچ‌ها که بیشتر در مناطق جنگلی به صورت خودرو رشد می‌کنند به علت بالا بودن پروتئین به‌عنوان پروتئین جنگل معروف شده‌اند. زمین‌هایی که دارای خاک غنی از مواد آلی هستند مکان مناسب برای رویش قارچ‌ها می‌باشند.

استفاده از قارچ‌ها به صورت خودرو تا زمان ناپلئون ادامه داشت تا این که اولین بار قارچ خوراکی به صورت تصادفی در غار پرورش یافت. در جنگ فرانسه با روسیه که ارتش ناپلئون شکست خورد، یکی از سربازان فرانسه که با اسب خود در حال فرار بود چند روز در غاری مخفی شد. وی پس از چند روز متوجه شد روی پهن اسب، قارچ رشد کرده است. وی پس از بازگشت به کشور خود این اتفاق را برای دوستان خود تعریف کرد و یکی از آنها ایده پرورش قارچ در غار را عملی کرد. علت رشد قارچ در غار مناسب بودن شرایط محیطی از لحاظ رطوبت، دما، تهویه و تاریکی در صورت مهیا شدن بستر رشد قارچ (پهن اسب) می‌باشد.

به تدریج که قارچ در غار توسعه یافت به علت محدودیت تعداد غارها در اروپا و فراوان بودن پهن اسب، صنعت پرورش قارچ در سالن‌های مجهز توسعه یافت که عوامل محیطی در آن شامل رطوبت، دما، تهویه و نور تحت کنترل و بسته به نوع قارچ و نیازهای محیطی به میزان مناسب می‌باشد. در حال حاضر صنعت پرورش قارچ پیشرفت‌های فراوانی داشته و در سه زمینه اصلاح و به نژادی قارچ‌ها، تولید بستر کشت مناسب و مدیریت تولید و کنترل عوامل محیطی تحقیقات فراوان انجام شده و به نتایج مطلوبی دست یافته‌اند.

در حال حاضر کشور چین با میزان تولید بیش از ۳ میلیون تن قارچ در سال بیشترین تولیدکننده قارچ در دنیا می‌باشد و پس از آن کشورهای امریکا (۳۴۴۰۰۰ تن)، ژاپن (۳۳۶۰۰۰ تن)، فرانسه (۲۳۲۰۰۰ تن)، هلند (۱۶۵۰۰۰ تن)، انگلستان (۱۱۸۰۰۰ تن) و ایتالیا (۱۰۲۰۰۰ تن) در رده‌های بعدی قرار دارند. میزان تولید قارچ خوراکی در ایران در سال ۱۳۸۳ حدود ۱۵۰۰۰ تن بوده است.

از نظر سرانه مصرف قارچ، میانگین مصرف جهانی حدود ۲۰۰۰ گرم در سال می‌باشد که این میزان در اروپا حدود ۳۶۰۰ گرم است. در ایران میانگین مصرف قارچ در حدود ۱۸۰ گرم اعلام شده است که حدود یک‌دهم استاندارد جهانی است. این خود ضرورت تبلیغات بیشتر در جهت مصرف این ماده‌غذایی و بالا بردن آگاهی عمومی مردم نسبت به خواص و ارزش غذایی قارچ را نشان می‌دهد. لازم به ذکر است به علت ارزش بالا و خواص درمانی قارچ‌ها به آن غذای تندرستی گفته می‌شود.

طبقه‌بندی قارچ‌ها

در عالم موجودات هستی، دو سلسله مهم گیاهان و جانوران قرار دارند که گیاهان به علت داشتن کلروفیل (سبزینه)، توانایی تولید مواد غذایی مانند گلوکز و فرکتوز و ترکیباتی مانند سلولز و همی‌سلولز و لیگنین را دارا می‌باشند و نقش تولیدکننده را در طبیعت ایفاء می‌کنند. در مقابل، جانوران بخاطر نداشت کلروفیل وابستگی کامل به موجودات دیگر داشته و برای تأمین غذا از گیاهان یا سایر جانوران استفاده می‌کنند و در طبیعت مصرف‌کننده هستند.

قارچ‌ها در طبیعت به عنوان تجزیه‌کننده فعالیت می‌کنند و به علت نداشتن کلروفیل قادر به تولید مواد غذایی مورد نیاز خود نمی‌باشند و برای رفع نیازهای غذایی خود ناچار به ترشح آنزیم و تجزیه مواد آلی به مواد ساده‌تر می‌باشند. به عنوان مثال برای تجزیه سلولز به مواد قندی ساده‌تر از آنزیم سلولاز استفاده می‌کنند. قارچ‌ها پس از تجزیه مواد آلی پیچیده به ترکیبات ساده‌تر مانند گلوکز و فروکتوز، مواد غذایی مورد نیاز خود را تولید می‌کنند و در طی این فرایند مانند سایر جانوران تنفس می‌کنند یعنی اکسیژن (O2) مصرف می‌کنند و دی‌اکسیدکربن (CO2) پس‌می‌دهند (بر خلاف گیاهان که دی‌اکسیدکربن مصرف و اکسیژن تولید می‌کنند).

به طور کلی قارچ‌ها برای زندگی و حیات نیاز به مواد آلی دارند که این مواد را از بقایای گیاهی یا جانوری تأمین می‌کنند. به همین علت جنگل‌ها یکی از مکان‌های مناسب برای رویش قارچ‌های خودرو می‌باشند.

تقسیم‌بندی قارچ‌ها از نظر نوع دریافت مواد غذایی

۱- تجزیه‌کننده اولیه: این نوع قارچ قادر است با استفاده از آنزیم‌های خود مستقیماً غذای موردنیاز را از بستر مناسب بدست بیاورد مثل قارچ صدفی که می‌تواند روی تنه درختان و بقایای در حال پوسیدن رشد و نمو کند. تولید این نوع قارچ آسان می‌باشد.

۲- تجزیه‌کننده ثانویه: این نوع قارچ به دلیل فقدان برخی از آنزیم‌ها نمی‌تواند مستقل باشد و وابسته به فعالیت قارچ‌های تجزیه‌کننده اولیه می‌باشد مثل قارچ دکمه‌ای. تولید این نوع قارچ‌ها مشکل می‌باشد.

تقسیم‌بندی قارچ‌ها از لحاظ نوع زندگی

الف) انگل: قارچ‌هایی که روی موجودات زنده دیگر تغذیه می‌کنند و هیچگونه نفعی برای میزبان ندارند.

ب) همزیستی: برخی از قارچ‌ها با سایر موجودات زنده برای ادامه حیات همزیستی دارند یعنی به همدیگر سود می‌رسانند.

45,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله قارچ های خوراکی
  • مقاله قارچ صدفی
  • مقاله قارچ دکمه ای
  • تحقیق قارچ
  • تحقیق بررسی تولید و پرورش قارچ خوراکی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.