عنوان :
تعداد صفحات :۲۱
نوع فایل : ورد و قابل ویرایش
در این مقاله تاریخچه کاهو، خواص آن، ترکیبات شیمیایی آن و اهمیت سبزیجات در عصر علم و تکنولوژی را بیان می کند.
استفاده از میوه ها و سبزیجات یکی از بهترین شیوه های دستیابی به شادابی ، سلامت و تعادل جسمی است ، چون این مواد دارای املاح معدنی و ویتامین های اختصاصی که بسیار برای بدن ضروری است هستند و به ندرت در سایر مواد غذایی یافت می شوند .
عصاره کاهو به مقدار زیادی آهن و منیزیم دارد .از طرفی یکی از وظایف مهم کبد وطحال این است که در خود مقداری اهن ذخیره می کند که در موارد ضروری که بعلت ضعف و اختلالات و بیماریها گلبولهای سفید و قرمز رو به کاهش می گذارند کبد از اهن ذخیره موجود در خود استفاده کرده گلبولهای قرمز جدیدی بوجود می اورد وبدین طریق جبران ضعف و کمبود بدن را میکند.
واژه های کلیدی: کاهو، آهن، خواص، ویتامین
مقدمه ۱
تاریخچه کاهو ۲
خواص گروه سبزیجات ۳
تر کیبات شیمیایی کاهو: ۶
خواص درمانی کاهو: ۸
خواص کاهو: ۹
اهمیت سبزیجات در عصر علم و تکنولوژی ۱۴
منابع: ۱۸
۱-کتاب گیاهان و نباتات شفا بخش-تالیف غلامحسین قره گوز لو
۲-کتاب زبان خوراکی ها – تالیف دکتر غیاث الدین جزایری
۳-کتاب خواص خوراکی ها –تالیف مرتضی نظری
۴-سایت دانشجویان ایران- ایسنا
۵-سایت خبری ایسکانیوز
۶-روزنامه جام جم
۷-بحارالانوار –جلد ۱۴
کاهو یکی از قدیمیترین سبزیجات دنیا است منشاء آن در هندوستان و آسیای مرکزی میباشد. کاهو شش قرن قبل از میلاد در ایران مصرف میشده است و یک قرن قبل از میلاد به روم راه یافته و غذای مهمی برای رومیان بوده است. کاهو گیاهی است یکساله که دارای برگهای پهن و دراز و سبز روش میباشد و با طعم کمی شیرین. انواع مختلف کاهو که در حال حاضر در آمریکا کشت میشود حدود ۱۶ نوع میباشد که در تمام طول سال وجود دارد رویهمرفته دو دسته کاهو وجود دارد.
کاهوی پرورشی و اهلی که در سالاد استفاده میشود که کاهوی گرد Head Lettuce و کاهوی ایرانی Romano Lettuce از انواع مهم آن است. کاهوی وحشی یا کاهوی خودرو. کاهوی ایرانی از نظر مواد غذایی از کاهوی گرد بهتر است.(روزنامه جام جم-ضمیمه ۴/۵/۱۳۸۶ )
اگر صفحات تاریخ را ورق بزنیم و بخواهیم بدانیم بشر از چه وقت باکاهو آشنا شده و آن را مصرف کرده است به این نکته بر مى خوریم که تاریخ کاهو بسیارقدیمى و کهن است و به قرنهاى خیلى قدیمى مى رسد.
در تورات ، کتاب مقدس قوم یهود،مذکور است که بنى اسرائیل باید در زمان عید پاک کاهو بخورند.
رومیان قدیم کاهورا به خوبى مى شناختند و آن را مصرف مى کردند و مخصوصا در ضیافتهایى که داشتندمقدار زیادى کاهو مصرف مى کردند تا غذاهاى سنگین و ثقلى را که خورده بودند هضم کنند.
در تاریخ فرانسه مذکور است امپراتور فرانسه به نام اوگوست که مبتلا به بیمارى کبد شده بود، بارژیم آب کاهو به کلى معالجه شده و شفا یافت .
یکى از خواص کاهو زیاد کردن شیرمادران شیرده است و به همین علت نام فرانسه آن از کلمه لاتینى گرفته شده است که به معنى شیر است .
استفاده از میوه ها و سبزیجات یکی از بهترین شیوه های دستیابی به شادابی ، سلامت و تعادل جسمی است ، چون این مواد دارای املاح معدنی و ویتامین های اختصاصی که بسیار برای بدن ضروری است هستند و به ندرت در سایر مواد غذایی یافت می شوند .
همچنین به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر اجابت مزاج را آسان و دفع مواد زائد بدن را افزایش می دهد . بشر امروز به دلیل زندگی ماشینی و عدم تحرک کافی و استفاده بیش از حد پروتئین و چربی های حیوانی و همچنین مصرف زیاد از حد شیرینی ، آرد های سفید ، برنج های بدون سبوس روز به روز حرکات دودی روده خود را کمتر کرده و عدم دفع مواد زائد بدن را موجب می شوند .
به سبزیجات از نظر انرژی منبع فقیری هستند و اغلب آنها از هر صد گرم ۵ تا ۱۰ کیلو کالری انرژی فراهم می سازند و به علت کالری کم ، اشتها را کم کرده و یکی از بهترین درمان کنندگان چاقی می باشند.
تمام سبزیجات مقادیری از ویتامین های گروه B را دارند همچنین برگ سبزیجات منبع مناسبی از ریبوفلاوین است و یکی از مواد مهم سبزیجات بتا کاروتن ( پیش ساز ویتامینA ) ، اسید اسکوربیک ، اسید فولیک است که هر کدام از مواد مذکور به نوبه خود برای سلامتی مفید هستند .
چون غلات و حبوبات از این ویتامین ها فقرند مصرف توام غلات ، حبوبات و سبزیجات توصیه می شود . بیشتر سبزیجات دارای کلسیم و آهن فراوان هستند.
(دکتر حسین خوبان-مقالات سمینار گیاهان دارویی شیرازی-سایت تغذیه-۲۶/۳/۱۳۸۷ )
عصاره کاهو به مقدار زیادی آهن و منیزیم دارد .از طرفی یکی از وظایف مهم کبد وطحال این است که در خود مقداری اهن ذخیره می کند که در موارد ضروری که بعلت ضعف و اختلالات و بیماریها گلبولهای سفید و قرمز رو به کاهش می گذارند کبد از اهن ذخیره موجود در خود استفاده کرده گلبولهای قرمز جدیدی بوجود می اورد وبدین طریق جبران ضعف و کمبود بدن را میکند.
منیزیومی که در کاهو وجود دارد دارای قوای حیاتی فق العاده ای می باشد ودارای نسوج و عضلات مغز و اعصاب نافع است . مس مقاومت بدن را در مقابل امراض عفونی بخصوص سیاه زخم زیاد می کند .مغز گردو و سبزیجات مخصوصا” کاهو از این فلز زیاد دارد .خوردن ان برای عموم بخصوص زنان باردار مفید است .
(غلامحسین قره گوز لو-گیاهان و نباتات شفا بخش –سال ۱۳۷۵ –انتشارات عارف – تهران)
کاهو به خاطر وجود ماده ای بنام لاکتوکاریم lactocarium خواب اور و هضم کننده خوبی است.هم چنین اشتها اور است .
کاهو مقداری اهن –مس-فسفر –کلسیم ومنگنز وویتامین های A (به مقدار زیاد ) B,C,E می باشد.هر ۱۰۰ گرم کاهو ۳۰ کالری حرارت تولید میکند .
کاهو ضمنا دارای مواد معدنی مانند نیکل ، کبالت ، سولفور ومس میباشد. مواد شیمیایی کاهو عبارتند از : لاکتوکاروم ) Lactucarumکه مادهای است مخدر ) موم ، رزین ، مالیک اسید و سوکسی نیک اسید ، لاکتوم کاروم خواب آور و مسکن است. از لاکتوم کاروم به عنوان داروی خواب آور و مسکن و نیز در چشم پزشکی برای گشاد کردن مردمک چشم استفاده میشود
جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .