گزارش کارآموزی در اداره برق

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

 عنوان :

گزارش کارآموزی در اداره برق

تعداد صفحات :۴۰

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در این کارآموزی اداره برق دهاقان  می باشد که درباره تاریخچه اداره برق دهاقان، کنتور، انواع لامپ، پست، اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب محل پست و انواع پست ها، ترانسفورماتور، نقش روغن در ترانس ، ترانسفورماتور های جریان و ولتاژ و خازن ها و … مطرح می شود.

ترانسفورماتورهای جریان و ولتاز:

این ترانسفورماتورها بمنظور جدا کردن مدار دستگاهاى اندازه گیرى ومحافظتى از شبکه فشار قوى بکار برده مى شوند ودرنقاط مهم متصل  مىکردند این ترانسفورماتورها بطور کلى  به ترانسفورماتورهاى ابزارى یاادواتى موسوم مى باشند .

علل استفاده ازاین ترانسفورماتورهابه قرارزیراست:

۱-کوچک کردن لوازم اندازه گیرى

۲-ایزوله کردن تجهیزات فشارقوى و ضعیف

۳-ایمنى جان افراد

الف-ترانسفورماتورهاى جریان(ct):

ct داراى دوسیم پیج اولیه وثانویه جدا از هم مىباشدکه بر روى هسته اهنى پیجیده مىشوند . یک پیچ اولیه  ترانسفورماتور جریان بطور سرى در مسیر جریان قرار مىگیرند و در طرف ثانویه ان آمبر متر وصل مىکردد۰

سیم بیج اولیه با تعداد دور کم و قطر   زیاد وقطر کم مى باشد ۰ معمولا” نسبت تبدیل ترانسفورماتورهاى جریان طورى است که در صورت عبور جریان نامى از اولیه  ان , از مدار ثانویه ۱یا۵ امبر عبور خواهد نمود (مثلا” ۱۰۰ \۵ )

ترانسفورماتورهاى ولتاز (pt ) :

سیم پیج اولیه ترانسفورماتورهاىولتاز بطور موازى با شبکه اى نصب  مى کرددکه لازم  است مقدار ولتاز ان اندازه گیرى شود و در هر سطح  ولتاز  طورى  طراحى شده اند که در اولیه  ولتاز عادى  شبکه و در دور ثانویه ۱۰۰ یا ۱۱۰ خواهیم داشت .

ترانسفورماتورهاى ولتاژ بصورت معمولى وcvt عرضه مى شوند ۰ c vt از نظر اقتصادى براى ولتاژهاى بالا مناسب است (۶۳kv به  بالا) از  cvt علاوه بر استفاده بعنوان یک ترانسفورماتور ولتاژ , بمنظور  انتقال امواج مخابراتى نیز استفاده مىشود .

واژه های کلیدی: کنتور، پست،ترانسفورماتور، خازن ها

فهرست مطالب

تاریخچه اداره برق دهاقان       ۱
نحوه کار دیزل             ۱
کنتور      ۲
انواع لامپ              ۵
فیوز المنت             ۶
پست                ۶
اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب محل پست            ۹
انواع پستها             ۱۱
اجزاء تشکیل دهنده پست ها       ۱۵
کنتور برقگیر             ۱۸
خصوصیات برقگیر – ایده ال       ۲۰
ترانسفورماتور             ۲۲
نقش روغن در ترانس           ۲۵
استقامت الکتریکی روغن       ۲۶
ترانسفورماتور های جریان و ولتاژ    ۳۰
ترانسفورماتور تغذیه داخلی        ۳۲
خازن ها             ۳۳
سکسیونر ها قیچی ای          ۳۴

تاریخچه اداره برق دهاقان

در سال ۱۳۳۸ به صورت دیزلی شروع به کار کرده است که کارکنان آن سه نفر بوده اند یک حسابدار به نام مهدی اسماعیلیان و مامور نصب کنتور و امور مالی اداره هم بوده است دو نفر هم مسئول دیزل و شبکه هوایی به نام حسین سهرابی و دستیار آن عبدالکریم احمدیان .

حسین سهرابی تا سال ۱۳۵۳ سر کار بوده و عبدالکریم احمدیان تا سال ۱۳۷۴ که در این زمان دیزلی قبل از انقلاب فقط دهاقان عطاآباد و دزج برق داشته است .که در زمان دیزلی فقط از زمان تاریک شدن هوا به مدت ۴ ساعت برق دار بوده است .

سیستم قدیمی یا دیزلی شبکه هوایی بوده و بدون ترانسفورماتور هوایی .

نحوه کار دیزلی

برق تولید شده به صورت مستقیم در تابلو های خاص می آمد و سپس وارد شبکه می شود که ۱۲۰۰ مشترک و همه مشترکین به جز تعداد اندک همه مصارف خانگی بوده است . در آمد و حقوق این شرکت سهامی بوده که سهام آن از صد تومان تا ۲۰هزار تومان بوده است . تا اینکه این سیستم در تاریخ ۲۹/۱۲/۱۳۵۲ از دیزلی به شبکه سراسری در آمده است که توسط همان افراد که در شبکه قدیمی بوده و طراحی ان توسط مهندسین به شکل کنونی در آمده که اکنون شامل ۲۱۵ ترانس و ۱۱ هزار مشترک و بیش از ۱۷ روستای اطراف دهاقان می باشد که شامل مصارف خانگی کشاورزی دامپروری صنعتی تجاری و موسسات عام المنفعه و غیره می باشد .

کنتور :

وسیله ای است که برای اندازه گیری بر حسب کیلو وات می باشد.

انواع کنتور : ۱- کنتور تک فاز ۲- کنتور سه فاز

اجزای کنتور : ۱- بوبین جریان ۲- بوبین ولتاژ ۳- دیسک ۴- شیشه ۵- نمراتور

نمراتور وسیله ای است که برحسب یک دور زدن دیسک یک شماره می اندازد .

در پشت کنتور دو پیچ کوچک وجود دارد که به وسیله یک رابط فلزی با هم دیگر در ارتباط می باشد در صورتی که یکی از پیچها را شل کنیم این ارتباط قطع می گردد و نمراتور دیگر کار نمی کند .

کنتورها معمولاً در روستاها ۱۵ آمپری و در شهرها ۲۵ آمپر می باشد . برای جوشکاری ها ۲۵ آمپری سه فاز مورد استفاده قرار می گیرد .

آزمایش کنتور

معمولاً به برق اصفهان داده می شود تا آزمایش و پس از تعمیر کردن به دهاقان تحویل گردد ولی یک وسیله وجود دارد که شامل یک کنتور ۱۵ آمپر یک لامپ و یک هیتر برقی می باشد .

روش کار یک ورودی فاز و نول به کنتور قابل آزمایش داده سپس از خروجی ان به ورودی کنتور آزمایش کننده داده می شود و ورودی به مصرف کننده ها داده می شود  در یک زمان مشخص مثلاُ یک دقیقه باید هر دو کنتور هم اندازه کار کرده باشند . در غیر این صورت کنتور آزمایش شده خراب می باشد .

نکته :

کنتورها حتماً باید به صورت عمودی بسته شوند .

علت خراب شدن کنتور

۱-  تاب افتادن در دیسک

۲-   سوختن یکی از  بوبین ها جریان یا ولتاژ

خرابی کنتور

توسط مامور بازدید از کنتور می باشد که به محض مشکوک شدن به کنتور بر حسب شماره های قبلی یک فرم پر کرده و تحویل مسئول مربوطه آن می دهد .

تفنگ امتحان

جهت امتحان خطوط فشار قوی برای عدم برق دار بودن خط پس از قطع برق به کار برده می  شود .

پرچ :

وسیله ای است که با استفاده از ان فیوز المنت را تعویض می نماییم .

دو نوع پرچ وجود دارد :

۱-  پرچ بلند : معمولاً مانند آنتن بوده که بالا و پایین می شود .

۲-   پرچ کوتاه : که یکنواخت و به اندازه مشخص می باشد .

پایه چراغ : ۱- قدیمی یا مستقیم : که لامپ ۱۰۰ وات بیشتربسته می شود .

۲- نوع جدید یا لاک پشتی : که لامپهای ۷۰ و ۱۲۵ و ۲۵۰ بسته می شود .

اجزای داخلی لامپ لاک پشتی : ترانس – سرپیچ – لامپ – کابل – پایه فلزی – خازن – ترمینال – استارت – شیشه

انواع لامپ

۱-  قرمز :بخار سدیم ۲- سفید : بخار جیوه ۳- معمولی

انتخاب لامپ برای پایه چراغ باید بر اساس توان ترانس داخل پایه چراغ بسته شود .

به چه علت سیم نول در بالاقرار می گیرد؟

به علت اینکه رعد و برق از سیم نول به زمین خارج گردد چون ه رده فاصله به ده فاصله سیم نول را زمین می کنند .

فیوز المنت

فیوز المنت درون تیغه کت اوت قرار می گرد و به منظور حفاظت از شبکه از جریان زیاد و بار زیاد محافظت می کند .

تعیین المنت سر خط

جمع کل توان ترانسها که بعد از سر خط وجود دارد تقسیم بر ۴۰ تعیین فیوز سر خط می باشد .

اگر قسمتی از شبکه دو فاز گردد دوعلت وجود دارد .

۱-  فیوز المنت سوخته باشد .

۲-   جمپر سوخته باشد .

مقدمه

ازآنجایی که برای تاسیس پستهای انتقال انرژى  بودجه عظیمی مصرف و ماهها وقت لازم است تجهیزات و وسایل آن خریداری و تهیه و نصب و راه اندازی گردد لازم است از نگهداری آن نهایت دقت و تلاش به عمل آید در جهان امروز خصوصاً در کشورهای پیش رفته صدمه دیدن تجهیزات و دستگاههای موجود در پستهای برق تحت هر عنوانی تقریبا موضوعی منسوخ و فراموش شده است .زیرا که صدمه دیدن تجهیزات و دستگاههای موجود در پستهای انتقال انرژی کلا ناشی از چندعامل بوده که ذیل به این عوامل اشاره شده است : ۱-عوامل خارجی (External) :مانند برخورد صائقه به خطوط انتقال انرژی با تجهیزات موجود . ۲-عوامل داخلی (I nternal) : مانند اضافه ولتاژ های ناشی از قطع و وصل مدار (Translent Dver Voltage) 3- عوامل جوی : مانند باد –باران –یخ زدگی- سرمای شدید و… ۴-عوامل ناشی از بهره برداری غیراصولی : مانند عدم بازدید به موقع و اصولی از تجهیزات در حال کار, عدم توجه به عیوب و اشکالات پیش آمده و اعمال در گزارش آنها (مخصوصا در مراحل اولیه عیب) ,عدم به کارگیری مقررات و دستورالعملهای تدوین شده ۵- عوامل مربوط به سرویس و نگهداری صحیح تجهیزات : مانند تاخیر در سرویس دستگاهها عدم استفاده از دستورالعملهای سازنده و…پشرفت تکنولوژی و دانش و تجربه بشری و به کار گیری حفاظت های لازم در طراحی اولیه دستگاههای برق سبب شده است که دیگر عوامل جوی و یا عوامل داخلی و خارجی نتواند موجب صدمه دیدن تجهیزات و دستگاههای موجود در دستها گردد اما عدم بهره برداری و یا سرویس نگهداری صحیح هنوز در بعضی از کشورها و در برخی از بخشهای کشور ما نیز یکی او عوامل عمده در صدمه دیدن تا هنگام تجهزات و عدم استفاده کامل از عمرمفید بسیاری از این دستگاهها (مخصوصاً تجهیزات آسیب پذیر در سوئیج پستها)باشد.

بازدیدهایی که توسط کارشناسان مختلف ازپستهای برق بعضی از کشورهای صنعتی به عمل آمده است نشانگر آن است که در اکثراین کشورها ,اپراتورهای پستها از بین افراد با تجربه که دارای شناخت کافی از تجهیزات پستها می باشند . انتخاب می شوند زیرا که آنها می توانند با دانش و تجربه خود و با به کارگیری مقررات و دستورالعملهای موجود از بسیاری از صدمات وارده به تجهیزات جلوگیری و در مواقع اضطراری با تصمیم گیری صحیح و به موقع در خروج دستگاههای معیوب از خارشی های گسترده جلوگیری نمایند.

اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب محل پست

40,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • گزارش کارآموزی اداره برق
  • برچسب ها : , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.