گزارش کارآموزی صنایع غذایی

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

 عنوان :

گزارش کارآموزی صنایع غذایی

تعداد صفحات :۱۴۲

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

مقاله در شش فصل گردآوری شده است. فصل اول به تاریخچه شرکت می پردازد. شرکت نوش مازندران به تولید ‌کنسانتره مرکبات و خطوط تولید انواع آبمیوه می پردازد.
فصل دوم به ارزیابی بخش های مرتبط با رشته علمی و در فصل سوم به تعیین ویژگیها ، بسته بندی ، نشانه گذاری ، نمونه برداری و روش آزمون میوه پرتقال میپردازد. همچنین به علت فراوانی انواع آبمیوه و نکتار آن بحث در مورد همه میوه ها طولانی و ملزم صرف وقت زیادی می باشد و با توجه به گستردگی موضوع ، در مورد یک میوه ای که سال های آتی این میوه بیشتر مورد توجه بوده و تمام بازارهای آبمیوه را به خود اختصاص خواهد داد میوه با ارزش و پرویتامین کیوی می باشد .
در فصل چهارم به دلیل اینکه استفاده از آبمیوه به صورت طبیعی همواره مشکلات و ضایعات زیادی به علت نگهداری و حمل و نقل به همراه داشته است . قابلیت مصرف در شرایط زمانی مختلف و انتقال حرارت پودر آبمیوه ها و کاربرد بسیار زیاد آن در صنایع غذایی ، دارویی و شیمیایی به عنوان مواد اولیه دیگر محصولات از مواردی بوده که تولید کنندگان و محققین را به سمت تولید پودر آبمیوه سوق داده است .
آبگیری از آبمیوه ها برای تولید پودر یکی از مشکلترین روشهای خشک کردن مواد غذایی می باشد . این مواد به دمای زیاد حساس بوده و سریعا تخریب می گردند . هنگام خشک کردن آبمیوه ها ترکیبات آبدوست آنها با خصوصیات ترموپلاستیکی ترکیب شده و باعث افزایش رسوب بر دیواره های مخزن و متعاقبا ایجاد مشکل در انتقال پودر می شود .
یکی از خشک کن هایی که برای تولید آبمیوه مورد استفاده قرار گرفته است خشک کن پاششی است . کیفیت پودرهای خشک شده در خشک کن ها پاششی تا حد زیادی تحت تاثیر نحوه پاشش مایع و انتقال جرم و حرارت بین مایع پاشیده شده و هوای گرم در داخل محفظه خشک کن قرار دارد . بنابراین طراحی یک سیستم خشک کن صحیح بر اساس خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مواد از نکات مهم در طراحی آن می باشد . با توجه به اینکه آبمیوه ها خصوصیات ترموپلاست و آبدوست دارند خیلی سریع بر روی دیواره های جانبی خشک کن رسوب می کنند . بنابراین برای تولید پودر آبمیوه ها با خشک کن پاششی می بایست از وسایل اضافی دیگری در محفظه خشک کن نظیر : دیواره های خنک شده ، هوای خنک کن ثانویه و جاروب هوایی استفاده نمود . بنابراین هدف از این تحقیق در این فصل طراحی و ساخت یک خشک کن نیمه صنعتی – آزمایشگاهی با ظرفیت تولید پودر ۱۵kg/h ، و قابلیت کنترل پارامترهای کاری به صورت آزمایشگاهی برای تولید پودر آب پرتقال می باشد در فصل پنجم درباره تصفیه‌ ، رزین های مبادله کننده UF-HPLC اسیدیته
ودر فصل ششم درباره ایمنی در آزمایشگاه، آشنایی با برخی از ابزارهای مهم آزمایشگاهی، محلول سازی، تعیین PH یک محلول، اسیدیته کردن محلول و آزمایش توضیح می دهد.
واژه های کلیدی: آبمیوه، پودر آبمیوه ها، خشک کن پاششی ، تصفیه، ایمنی، اسیدیته کردن

 فهرست مطالب

تاریخچه : ۲
فصل دوم ارزیابی بخش های مرتبط با رشته علمی
مقدمه : ۵
تصفیه خانه شرکت نوش : ۶
سالن پاکت ساز : ۸
سالن تولید : ۱۱
چاه : ۲۲
مخازن سختی گیر : ۲۲
قسمت کولینگ : ۲۵
قسمت وکیوم مرکزی : ۲۵
سختی گیر رزینی ( Softner) : 26
سردخانه : ۲۹
تصفیه فاضلاب : ۳۰
تصفیه فاضلاب : ۳۱

فصل سوم پرتقال و ویژگی آن نکتار میوه کیوی
پیشگفتار : ۳۴
ویژگیهای میوه پرتقال : ۳۴
نوشابه های میوه کیوی : ۴۱
نکتار میوه کیوی : ۴۱
آبمیوه کیوی و روش تهیه آن در صنعت : ۴۶
تهیه کنسانتره از آبمیوه کیوی : ۵۱
محصولات تخمیری میوه کیوی: ۵۲
نوشابه های تخمیری: ۵۲
فرآورده های مهم میوه کیوی : ۵۳
میان پرده : ۵۴
فصل چهارم طراحی ، ساخت و ارزیابی خشک کن پاششی میوه
چکیده : ۵۶
مقدمه : ۵۷
مواد و روش ها : ۶۰
داده های اولیه طراحی : ۶۰
مشخصات فرآیند : ۶۰
نتایج حاصل از آزمایشات اولیه به شرح زیر آمده است : ۶۱
– مشخصات کلی طراحی خشک کن : ۶۳
طراحی اجزای خشک کن : ۶۴
طراحی محفظه خشک کن : ۶۴
گرمکن : ۶۸
انتخاب فن : ۷۳
انتخاب اتمایزر : ۷۴
طراحی سیستم کنترلی : ۷۵
ساخت خشک کن پاششی : ۷۷
ارزیابی خشک کن : ۷۸
نتیجه گیری : ۸۰
فصل پنجم تصفیه ، رزین های مبادله کننده UF-HPLC اسیدیته
تصفیه‌ی اولیه: ۸۷
-آشغالگیری: ۸۷
تصفیه ثانویه؟ ۸۹
تصفیه نهایی: ۹۲
رزین‌های مبادله کننده‌ی یونی: ۹۳
مبادله کننده‌های یونی موادی هستند که دارای دو بخش: ۹۳
رزین‌های نوع قوی و نوع ضعیف: ۹۴
-خواص مبادله کننده : ۹۷
کروماتوکرافی یا عملکرد بالا(کروماتوکرافی یا فشار بالا، HPLC ) : 97
محتوا: ۹۸
عملکرد: ۹۹
تولید کنندگان کروماتوگرافی‌های HPLC : 101
اولترافلیتراسیون(UF) : Ultra filtration 102
(UF) چیست؟ ۱۰۲
اسیدتیه: ۱۰۳
تاثیرCO2 محلول در آب در تاسیسات صنعتی: ۱۰۴
روش اندازه‌گیری: ۱۰۵
فصل ششم آزمون ، آموخته ها و نتایج و پیشنهادات
ایمنی در آزمایشگاه : ۱۰۷
مقررات کار در آزمایشگاه : ۱۰۷
طبقه بندی مواد شیمیایی تجاری : ۱۰۹
آشنایی با برخی از ابزارهای مهم آزمایشگاهی : ۱۱۰
طرز استفاده واکنش گرها و محلول ها : ۱۱۳
نشانه گذاری و تمیز کردن لوازم آزملیشگاهی : ۱۱۵
محلول سازی : ۱۱۶
محلول سازی از جامدات : ۱۱۷
محلول سازی از مایع : ۱۱۸
تعیین PH یک محلول ۱۱۹
اسیدیته کردن محلول : ۱۲۲
دستگاه بریکس سنج :Brix 123
تعیین درجه سختی آب : ۱۲۳
آزمایش نمونه : ۱۲۶
محاسبه : ۱۲۶
آزمایش اسیدیته : ۱۲۶
روش محاسبه : ۱۲۶
آزمایش Brix : 127
آزمایش اندیس فرمالین : ۱۲۸
شرح آزمایش : ۱۲۹
محاسبات : ۱۳۰
منابع خطا : ۱۳۰
ویتامین ث : ۱۳۱
نظریات و پیشنهادات : ۱۳۲
منابع : ۱۳۴

فهرست منابع

. مجله علمی پژوهشی علوم کشاورزی ( برات قبادیان ، غلامرضا چگینی ، تیمور توکلی هشجین ) .
۲٫ زنجانچی ، محمد علی – آزمایش های شیمی فیزیک ۱ ، ۱۳۷۴ ، مرکز دانشگاهی گیلان .
۳٫ ان پاتر ، نورتون – اچ ، جوزف – علم مواد غذایی – جلد دوم .
۴٫ فرج هارمی – میوه ، سبزی و تکنولوژی نگاهداری و تبدیل آنها .
۵٫ عابدینی ، جواد – فیزیولوژی و تکنولوژی صنایع تبدیل کیوی – ۱۳۸۲ .
۶٫ قبادیان ، برات – چگینی ، غلامرضا – دانشگاه گیلا ن .

تاریخچه :

این شرکت  به نام شرکت نوش مازندران و به آدرس استان مازندران – تنکابن – نشتارود کترا – از جاده اصلی شهر نشتارود ۱۷۰۰ متر فاصله دارد و واقع درشهرکی به نام کترا  می باشد . در زمینی به مساحت ۵/۵ هکتار و در یک موقعیت جغرافیایی خوب این شرکت تأسیس شده است و از لحاظ دسترسی به مواد اولیه مصرفی که عموماً پرتقال و کیوی می باشد از خصوصیات ارزشمند احداث این شرکت می باشد . در یک منطقه خوش آب و هوا که با دریا فاصله ۲ کیلومتری و با جنگل هم فاصله چندانی ندارد.

تعداد کل افراد مشغول در این شرکت ۲۰۷ نفر می باشد که بیشترین افراد هم در تحت تولید مشغول به کار هستند این کارخانه در سال ۱۳۶۳ شروع به کار کرد اما به علت شرایط موجود (‌جنگ تحمیلی ) ساخت کارخانه به تاخیر افتاده در سال ۱۳۶۷ ماشین آلات کنسانتره و خط بسته بندی وارد شرکت شد . و با وارد کردن تجهیزات لازم و ضروری کارخانه در سال ۱۳۷۲ راه اندازی شد . و اولین تولید کارخانه ،‌کنسانتره مرکبات می باشد ، در سال ۱۳۷۴ خطوط تولید انواع آبمیوه در بسته بندی دو یک در وزن ۲۰۰gr شروع شد .

و خطوط تولید لیمو ترش نیز با ظرفیت ۴۰۰ تن در مهر ماه همان سال راه اندازی شد .در سال ۱۹۷۶ به دلیل مرغوبیت کنسانتره به کشورهای ترکیه و آلمان صادر شد از سال ۱۳۷۷ به دلیل مشکلات صادرات یک وقفه دو ساله در امر صادرات به وجود آمد . در سال ۱۳۷۹ به اروپا و لهستان انجام شد و در سال ۱۳۷۸ خط پوره میوه جات راه اندازی شد . و هم اکنون شرکت نوش مازندران دارای ماشین آلات مدرن روز دنیا می باشد که به عنوان مثال خط تولید این شرکت از فرانسه و برج تغلیظ از آمریکا ، کمپرسورهای هوا از آلمان و مجموعه تأسیسات سرد خانه و ژنراتور هااز ژاپن می باشد .

مقدمه :

علم شیمی به علت ارتباط نزدیکش با صنایع شیمیایی و مهندسی شیمی از اهمیت ویژه ای برخوردار است . دانش شیمی به مرحله ای از رشد رسیده است که می تواند خواص ماده ،‌ چگونگی تغییرات و شیوه تولید آنها از هسته اتم گرفته ،‌تا کهکشان ها را بررسی کند . تبدیل مواد خام به فراورده های شیمیایی با ارزش افزوده و با سود دهی زیاد ، فرایند شیمیایی نامیده می شود . فرایند های شیمیایی ممکن است یا به گونه مستقیم مورد استفاده قرار گیرد و یا اینکه مواد واسطه ای برای فراورده های دیگر باشد . نیاز به مواد شیمیایی آلی و معدنی درمواد غذایی برای سلامتی بدن بر کسی پوشیده نیست . انسان برای رفع نیاز غذایی خود به کشاورزی و دامداری مشغول می باشد . یکی از این مواد غذایی مفید و با ارزش و پر طرفدار میوه و بویژه آبمیوه می باشد که به عنوان مواد غذایی درجه اول از آن یاد می شود . پس مواد شیمیایی فراوانی که در صنعت آبمیوه مورد استفاده قرار می گیرد دلیلی محکم بر رابطه صنایع شیمیایی با صنایع آبمیوه می باشد . بر خی از مواد شیمیایی نام آشنا در صنایع آبمیوه عبارتند از استون ، کلروفرم ، سود مایع ،‌اسید استیک اریو کروم بلاک تی ،‌نیترات منیزیم ، اسید سولفوریک ، نیترات نقره ، ید ،‌کلسیم و غیره …….

تصفیه خانه شرکت نوش :

اولین قسمتی که مورد بازدید قرارگرفت قسمت تصفیه آبهایی است که به صورت پساب های ناپاکی مانده و سرازیر شده از بخش تولید می باشند . این آبها شامل آب شستشوی پاکت آبمیوه و آبی که با آن برای خنک کردن و پایین آوردن دمای آبمیوه استفاده می شد . و آبها و مواد آبی موجود در خط تولید هم به صورت یک مسیر مشخص شده وارد یک استخر بزرگ می شدند که مراحل تشریح فاضلاب به صورت زیر می باشد:

مرحله اول : درابتدا عمل آشغالگیری انجام می شود و فاضلاب BOD( سنجش اکسیژن محلول در آب ) انجام می گیرد در این مرحله کلیه مواد جامد درشت را جدا می کنیم در آشغالگیر با ورودی ۷۰۰ میلی گرم در لیتر با عبور از صافی فلزی پساب گرفته می شود و استخر متعادل سازی می شود .

مرحله دوم : در این مرحله توسط دمنده های فشرده استخر متعادل سازی می شود و بدین وسیله نوسانات PH و سنجش فاضلاب کنترل می شود ،‌حجم استخر متعارفی بالای ۵۰ متر مکعب و مجهز به لجن کش و کنترل سطح مایع می باشد .

مرحله سوم :  هوا دهی فاضلاب با دبی    وارد استخر شده و با ظرفیت ۳۰۰ متر مکعب می باشد در این استخر توسط کنترل رکورد، میزان اکسیژن داده می شود  و به صورت موج درمی آید و باکتر های هوازی پرورش می یابند که با مصرف هوا تکثیر
می یابند . خاصیت این باکتری با مصرف این فاضلاب و مواد غذایی به صورت لخته در ته آب ته نشین می شود .

مرحله چهار : قیف بتنی ، فاضلاب هوا دهی شده وارد قیف می شود . فاضلاب پس از مدتی که ساکن ماند ، لجن در ته آن ته نشین می شود و آب زلال در بالا می ماند و سیستم طوری تنظیم شده که به اندازه آبی که زلال خارج می شود لجن ته نشین میگردد . و در قیف بتنی پمپ لجن کش وارد مخزن لجن می شود .

مرحله پنجم : در نهایت این لجن ها وارد حوضچه هضم لجن می شود بدون تماس اکسیژن به صورت لخته در می آید و به صورت کود می شود . یکی از کارهای همه روزه شرکت نوش ( بخش آزمایشگاه ) تعیین سختی آب می باشد که دارای ۴ تانکر بزرگ آب می باشد که این آبهای تصفیه شده آبهایی هستند که در آب میوه مورد استفاده قرار می گیرند . تانکرها در کنار یکدیگر و در موازات هم قرار دارند . هر تانکری دارای یک شیر ورودی و خروجی ، یک شیر اطمینان می باشد  و هر روز صبح از هر ۴ تانکر یک نمونه آب برداشته و سختی آن را مشخص می کنند و گزارشات مربوط به سختی آب را به مسئول نظارت بر تصفیه ای اعلام می کنند . یک عدد چاه به عمق ۷۰۰ متر هم در کنار استخرهای تصفیه آب موجود می باشد که آب را به صورت ذخیره وارد یک تانکر بزرگ کرده و در صورت نیاز وارد استخر جهت تصفیه می شود. قسمت تصفیه خانه درانتهای شرکت قرار گرفته و یک محوطه ساختمانی مخصوص کنترل پمپ ها و سیستم ها را به خود اختصاص داده و در کل ۴۵۰ متر زمین را در خود جای داده است.

سالن پاکت ساز :

تمام کارهای این شرکت از این قسمت شروع می شود قسمتی که به پاکت ساز معروف است . در این قسمت پاکت های آب میوه را ساخته و بسته بندی می کنند . یک پاکت ساده آب میوه شامل سه قسمت است که به اصطلاح به آن رول گفته می شود و یک قسمت که دارای برچسب می باشند و مشخصات آب میوه از قبیل نوع آب میوه  ، تر کیبات ، پروانه ساخت و… و در قسمت دیگر که پشت آب میوه می باشد ساده و بدون شکل و از یک نوه رول متفاوت می باشد . قسمت سوم که پایین آب میوه می باشد و کوچکترین قسمت را هم تشکیل داده ارتباط دهنده دو رول قبلی می باشد .

این رول ها به صورت بسیار برزگی در اختیار شرکت قرار می گیرد که البته در شرکت نوش مقداری را خود شرکت تولید و مابقی نیاز را از کشور ایتالیا ، آلمان و کره و… تامین می شود .

شرکت نوش در ابتدا طرحی در مورد شکل روی پاکت آب میوه به کشور های آلمان و ایتالیا می دهد و آنها رول های روی پاکت را ساخته و برای واحد نوش می فرستند . سپس پاکت ها در قسمت پاکت سازی شرکت نوش که به انبار ذخیره محصولات چسبیده است ساخته میشوند طریقه ساخت پاکت به این صورت است که رول های روی پاکت در قسمت بالای دستگاه پاکت ساز و رول های پشت پاکت در قسمت پایین دستگاه پاکت ساز و رول زیر پاکت در ۴ رول دایره ای شکل به صورت نواری قرار دارند که با حرکت جکه،همه ی رولهای پشت و رو و زیر پاکت به سمت جلو یعنی قسمت اصلی دستگاه پاکت ساز رانده می شود .

قسمت کف دستگاه به وسیله ی دستگاه سوراخ کن به نام پانچ سوراخ کن سوراخ می شوند وسپس در قسمت جلوتر قسمت ها ی سوراخ شده پرس می شوند و در قسمت فک داغ قسمت تحتانی پاکت را پرس می کنند در قسمت جلوتر قسمتهای طولی پاکت پرس می شوند که این کار هم به وسیله ی فکهای داغ انجام می شود و چون لبه های پاکت تیز است و نیز برای جلوگیری از پاره شدن پاکتها در اثر تماس با هم و جلوگیری از صدمه به افراد چهار گوشه پاکت که نوک تیز است به وسیله ی پانچ ستارهای بریده شده و با ایجاد سوراخ کردن نیم دایره ای بدون خطر در می آید سپس اتویی در قسمت جلوتر قرار دارد که پاکت ها را اتو می کند تا صاف شوند .

چشم الکتریکی در قسمت جلوتر برای این است که اگر رول ها کمی حتی چند میلی متری جابه جا شوند عمل پرس کردن دستگاه پاکت ساز را متوقف می نماید و چشم الکتریکی به طور خود کار عمل اندازه گیری دقیق رول ها را انجام می دهد دوباره در قسمت جلوتر حلبی وجود دارد که رول های پرس شده و آماده را به وسیله چهار تیغ به چهار قسمت مساوی تقسیم می نماید  در نهایت در قسمت پایانی به وسیله ی گیوتینی که وجود دارد پاکت به چهار قسمت کاملا جدا تبدیل می شود . دستگاه پاکت ساز دارای قسمت خنک کننده است که چهار فک بالا و پایین که قسمت تحتانی پاکت را پرس داغ می نماید پاکت را خنک می نماید .هرشرکتی همانگونه که گفته شد طرحی برای پاکت آبمیوه ی خود می دهد ( رول های این پاکت ها در چند سال اخیر مقداری از مشهد فرستاده می شود ) اطلاعاتی در مورد وزن ، پروانه بهره برداری ، آدرس و شماره تلفن شرکت را توضیح می دهد .

 اطلاعاتی که بر روی پاکت شرکت نوش قرار دارد از این قبیل است:

نوش

۲۰۰gr

پروانه ساخت : ۲۱۱۹۱

محتوی : کنسانتره آناناس ، آب ، شکر ، اسید سیتریک

کارخانه نوش مازندران – ایران

آدرس : تنکابن – کترا صندوق پستی ۴۶۸۱۵     nish kotra pinapple Drink

پروانه بهره برداری : ۳۸۶۶-۲۹۲

سالن تولید :

سالن تولید بزرگترین سالن مجموعه نوش محسوب می شود  و بیشترین کارگر رادر خود جای داده است . در این سالن که عملیات آبمیوه گیری در آن صورت می یگرد دقیقاً در مرکز محوطه شرکت نوش قرار دارد . در فصل هایی که میوه کم است و یا موجود نمی باشد از کنسانتره میوه های قبلی که قبلا ذخیره شده است استفاده می کنند ، که شرکت نوش طی سالهای آتی تمام نیاز کنسانتره را تامین می کند . بیشتر کنسانتره های این شرکت را پر تقال و نارنگی و آلبالو تشکیل می دادند . کنسانتره ها در کیسه های مخصوصی در بشکه های ۲۰۰ لیتری نگه داری می شوند . وقتی بشکه ها از سردخانه به محل بازسازی برده می شود و بافرمول های آزمایشگاهی به مقدار معین آب و شکر و اسانس وسایر موارد اضافه می گردد . بعد از فرموله شدن به قسمت پاستوریزاسیون برده می شود  . کنسانتره را در دمای ۹۲ تا ۸۵ درجه سانتیگراد حرارت می دهند و با توجه به نوع محصول دمای مربوط به پاستوریزاسیون متفاوت می باشد . به عنوان مثال در آبلیمو به علت اسیدی بودن محیط و اینکه میکروارگانیسم کمتری به داخل آن راه می یابد از دمای ۸۶-۸۵ درجه سانتیگراد برای پاستوریزاسیون استفاده می کنند و برای آب پرتقال از دمای ۸۶ درجه سانتیگراد برای پاستوریزاسیون استفاده می شود . و برای آب آلبالو ۹۲ درجه سانتیگراد استفاده می شود آب بعد از پاستوریزه شدن توسط لوله های استیل به داخل تانکهای پرکنی انتقال می یابد . به این علت از لوله های استیل استفاده می شود  که لوله های استیل خوردگی و انتقال الکترون به داخل محصول آن از آهن خیلی کمتر می باشد . بعد از این عملیات شروع به پاکت زدن آبمیوه ها می کنیم . پاکت هایی که قبلا در دستگاه جدا سازی شده بودند توسط دمنده های هوا باز شده و توسط شیر پرکنی پر می شود . و در پاکت تحت شرایط خلاء و حرارت اتو می شود . و لایه های پلاستیک بهم می چسبد. سپس توسط دوشهای آب سرد خنک می گردند . و بعد از عبور تونل آب سرد دمای آن از ۸۰-۷۰ درجه به دمای ۳۰-۲۰ درجه میرسد . پاکت ها بعد از خک شدن تاریخ تولید و انقضا و سری ساخت روی آن چاپ می شود ، و بعد از بسته بندی در انبار در دمای محیط نگهداری می شود . سپس در انبارها برای مدت ۱۰-۳ روز قرنطینه شده تا آزمایشات لازم روی آن انجام پذیرد . که اگر احتمالا بار آلودگی وجود داشته باشد در این مدت نشان داده می شود و کلیه آزمایشات در داخل بچ انجام می شود . هر آب میوه ای که تولید می شود مشخصات خاص خودش را داراست اگر از نظر آزمایشات مورد مسئله ای خاص داشت در قسمت قرنطینه مجددا آزمایش لازم انجام می گیرد . در صورت عدم مشکل ، بارگیری انجام می گیرد . شرکت نوش مازندران ( سهامی عام ) یکی از شرکت های فعال در صنعت کنسانتره و آبمیوه کشور است که با ۱۴ نوع آبمیوه تحت دو برنده نوش و سیس ، تلاش دارد جایگاه خود را در بازار ایران برجسته تر نماید .

این شرکت به تازگی موفق به تولید آب کیوی و آب آناناس گردیده که از پوره کیوی باغات شمال کشور بدست می آید . کیوی از نظر مواد مغذی در میان ۲۶ نوع از بهترین میوه های جهان ، بالاترین رتبه رادارد . طبق اظهار FDA و نشرات بین المللی کیوی از نظر ویتامین C دارای رتبه عالی و همچنین از نظر فیبر خوراکی دارای عالیترین سطوح می باشد این محصول جدید از خرداد ماه سال۸۴ روانه بازار گردیده است و چون جذابیت میوه کیوی به خاطر ترکیباتش و ویتامین هایی که در این میوه وجود دارد ودر هیچ میوه ای وجود ندارد . ما به طور حرفه ای تمام مراحل آبمیوه گیری این میوه را شرح می دهیم که در مورد میوه های دیگر تقریبا همین روشها پایدار است .

قسمت سالن تولید برای تبدیل کنسانتره :

شرکت نوش همانگونه که گفته شد از نظر تأمین کنسانتره بخصوص مرکبات خود کفاست بنابراین برای تولیدات مرکبات به کنسانتره باید از ابتدای امر شروع تا به برج fmc برسد .

مرکبات مثل پرتقال ، نارنگی توسط شعبه های جمع آوری واحد در قسمت های مختلف شهر مثل کترا ، نشتارود ، تنکابن ، عباس آباد و … جمع آوری می شود وتوسط کامیون ها به کارخانه وارد می شود .

کامیون ها در ابتدای وارد باسکول می شوند سپس در قسمت جک بالابر قرار گرفته و میوه ها را در یک حوض قیفی تخلیه می کنند سپس توسط بالابر تمامی میوه ها بالا برده می شوند و درسیلو ۱-۲-۳-۴  نگه داری می شوند تا درصورت لزوم مورد استفاده قرار گیرند بعد از نگهداری در سیلو در داخل استخری که درون آب و کلر قرار دارد ضدعفونی و شستشو می شوند در این قسمت تمامی مواد متخلخل مثل چوب و .. جدا سازی می شوند . که میوه های پوسیده در ته استخر قرار می گیرند و میوه های سالم به همراه پارو به قسمت جلو رانده می شوند میوه ی رانده شده توسط پارو همراه با بالابر براشینگ وارد سالن تولید می شوند میوه های وارد شده در قسمت براشینگ دستگاهی است جلو برنده که دارای لوله های پرزی شکل که هم میوه را به سمت جلو می راند و هم مقداری از پوست میوه از آن جدا یا به اصطلاح شستشو میشوند سپس بعد از آن در قسمت براشینگ تراشی از پوست پرتقال یا نارنگی وارد استراکتور شده که به روغن گیر مشهور است و روغن حاصله هم برای طعم پرتقال ، آب میوه و هم برای شکلات و بیسکویت مورد استفاده قرار می گیرد و هم برای فروش به بازار عرضه می گردد .و بعد از آن که میوه در قسمت سورتینگ پاک شد،به وسیله بالابر به قسمت رسپینگ برده می شود . رسپینگ دستگاهی است که دارای ۸ سیلندر استوانه ای به شکل رنده است که درضمن اینکه میوه ها را به سمت جلو می راند مقداری از پوست میوه را می گیرد که موارد مصرف آن در بالا گفته شد . در قسمت رسپینگ میوه تقریبا به رنگ سفید درمی آید و پرتقال از طریق کانوایر به طرف استراکتور وارد می شوند که محتویات داخل پرتقال را کنده و آنرا خرد می کند سپس پرتقال به وسیله ی بالابر به طرف پرسینگ می رود و در این قسمت آب پرتقال یا نارنگی گرفته شده و از قسمت زیر پرسینگ توسط پمپی به قسمت اسپراتور ۵۱۰ وارد می شوند ( تفاله های پرس شده دارای مقداری آب میوه هستند بنابراین دوباره آبگیری می شوند و آب میوه ای درجه ۲و۳ را تشکیل می دهند ) اما تفاله هایی که بی استفاده هستند دیگر جزء سالن تولید محسوب نمی شوند توسط کانوید به سمت خشک کن می رود و درقسمت خشک کن تفاله ها بعد از آهک زدن وارد کوره می شوند که بوسیله ی گرما و حرارت تفاله ها خشک می شوند و توسط دستگاه فشار هوا تفاله ها را از خرطوم هایی وارد کیسه ها می کنند که برای دامداری ها فرستاده می شود که مورد استفاده دام و طیور قرار گیرند .

پرتقالهایی که به صورت آبمیوه در آمده وارد استراکتور شده و دارای هسته و گوشت به نام پالپ هستند که بعد از آن وارد رتوفینیشر می شوند. رتوفینیشر دستگاهی است که مقداری از ناخالصی ها مثل گوشت میوه و هسته را می گیرد،این آبمیوه وارد تانکهایی می شوندت،تانکهای ۳۰۰۰lit  ۵۰۰۰lit و ۶۰۰۰lit و سپس آب میوه همراه با پالپ وارد اسپراتور می شود اسپراتور دستگاهی است به شکل قیف و کار اسپراتور شباهت زیادی به سانتریفوژ کردن دارد،دارای سرعت زیادی است.در این مرحله پالپ ها ته نشین شده و آب میوه ای حاوی ۱۰- ۸ درصد از پالپ می باشد بعد از آن آبمیوه عاری از مواد زائد وارد برج تغلیظ یا همان برج FMC می شود در برج FMC آبمیوه را به طور سریع وارد می کنند که با کاهش و افزایش فشار غلظت آن را بر حسب نوع میوه تعیین می کنند سپس کنسانتره به دست آمده به سردخانه برای فریز شدن برده می شوند .

شناسنامه دستگاه های سالن تولید :

نوع دستگاه : موتور سر تینگ میوه محل استقرار آن خط آبگیری سالن تولید، کارخانه سازنده آن EM است

قدرت : ۰/۷۵ kw

ولتاژ :‌ ۳۸۰v

جریان : ۳٫۶۵ / ۲٫۱A

دور : ۱۳۸۵

نوع دستگاه : موتور استراکتور که محل استقرار آن خط آبگیری سالن تولید است

قدرت : ۵/۵p/s – ۷/۵kw

ولتاژ: ۳۸۰v

جریان : ۱۶/۵ A – ۱۶/۵ A

دور : ۹۵۰ تا ۱۴۳۵

نوع دستگاه : کانوید زیر رسپینگ که محل استقرار آن خط آبگیری سالن تولید، کارخانه سازنده ی آن ایتالیا است که دارای قسمت رنده ای است که لایه ای دیگر از پوست مرکبات را می گیرد

قدرت : ۰٫۳۸ kw

ولتاژ : ۳۸۰v

جریان ۱٫۲۷ / ۲٫۲A

دور : ۱۳۶۸

نوع دستگاه : الکترو موتور بالابر میوه رسپینگ که محل استقرار آن خط آبگیری سالن تولید، کارخانه سازنده MotoGen

قدرت : ۲٫۲kw

ولتاژ : ۳۸۰v

جریان : ۳٫۵

دور : ۱۴۰۵

نوع دستگاه : الکترو پمپ آب زیر رسپینگ که محل استقرار آن سالن تولید و کارخانه سازنده ی آن  Moto Gen می باشد پمپ آب با شستن لایه رنده شده پوسته را به قسمت روغن گیر می فرستذ و آنجا روغن گیری می شوند .

قدرت : ۱٫۵kw

ولتاژ : ۳۸۰v

جریان : ۴A

دور : ۱۴۱۵

نوع دستگاه : موتور کانوایر ورودی به استراکتور که در سالن تولید خط آبگیری و پمپ زیر استراکتور است

قدرت : ۲٫۲KW

ولتاژ : ۳۸۰V

جریان : ۵٫۴A

دور : ۱۴۲۵

نوع دستگاه : الکتروپمپ زیر استراکتور که محل استقرار آن آبگیری سالن تولید است و کارخانه ی سازنده آن M.A است

قدرت : ۱٫۵kw

ولتاژ : ۳۸۰V

جریان : ۲٫۸/۴٫۸A

دور :۱۴۱۰

نوع دستگاه : موتور همزن که محل آن درون تانکهای ۳۰۰۰lit  و ۶۰۰۰lit  و ۱۲۰۰۰lit است که کارخانه سازنده آن EM است .

قدرت : ۲٫۲kw

ولتاژ : ۳۸۰v

جریان : ۵٫۲/۹A

دور : ۱۴۲۰

 نوع دستگاه : روتوفینیشر که محل استقرار آن خط آبگیری سالن تولید است و کارخانه ی سازنده آن ایتالیایی EM است که پمپ های بزرگ،پوست و برگ را می­گیرد.

قدرت : ۴kw

ولتاژ : ۳۸۰v

جریان : ۹٫۲/۱۶A

دور : ۱۴۲۵

نوع دستگاه : اسپراتور ۵۱۰ که محل استقرار آن خط آبگیری سالن تولید است و کارخانه سازنده آن Server است .

قدرت : ۲۲kw

ولتاژ : ۳۸۰v

جریان : ۴۴/۲۵٫۴A

دور : ۱۴۶۰

نوع دستگاه : موتور پرس مشهد که محل استقرار آن سالن تولید خط آبگیری است که کارخانه ی سازنده آن Moto Gen است و بعد از اینکه میوه وارد قسمت اسپراکتور شد به دو  قسمت آب میوه و تفاله تبدیل می رود که تفاله به قسمت پرس رفته و دوباره آبگیری می شوند

قدرت : ۴kw

ولتاژ : ۳۸۰v

جریان : ۸٫۸A

دور : ۱۴۱۵

تأسیسات :

 تأسیسات را می توان قلب شرکت و مهمترین قسمت هر شرکتی دانست .

تأسیسات شرکت متشکل است از :

۱) دیگهای بخار

۲) دستگاه چیلر ( خنک کننده )

۳) چاه عمیق

۴) برق اصلی شرکت

۵) رادیاتور ها کلینیک

۶) کمپروسورهای آمونیاکی

۷) مخاز سختی گیر ( صافی شنی تحت فشار )

۸) پمپ های تقسیم

۹) آتش نشانی

۱) دیگهای بخار : دیگهای بخار توسط پمپ ، آب را وارد کرده و به بخار تبیل می کنند دیگهای بخار برای استارت ابتدا به وسیله یک کپسول گاز روشن می شود حرارت درون لوله ها به آب بیرون لوله ها گرما داده و آب به بخار تبدیل می شود . دیگ بخار تشکیل شده از قسمت مشعل ، موتور دمنده ی هوا ، پمپ آب که سوخت آن با گازوئیل است و این سوخت توسط ۲ تانک ۱ میلیون لیتری و چند تانک ۵۰ هزار لیتری تامین می شود علت استفاده از بخارهای دیگ بخار آنست که یک سری از دستگاهها مثل دستگاه پرکنی دارای فکی برای چسباندن در پاکت ها هستند از بخار استفاده می کنند .

دیگ بخار دارای سیستم برق که برای Level و پمپ آب بکار می رود که آب مورد نیاز بوسیله یک چاه ۷۰ متری تامین می شود .

چاه :

چاه ۷۰ متری آب آشامیدن و مصارف شستشوی دستگاهها و در قسمت چیلر برای سرد کردن آب و …… به کار می رود در قسمت تأسیسات قرار دارند آب چاه به وسیله پمپی کشیده می شود آب چاه به ۳ مخزن اصلی ریخته می شود که این ۳ مخزن همه با هم در ارتباط هستند سپس آب چاه مستقیماً درون تانک های ۶۰٫۰۰۰ لیتری ریخته می شود و از آنجا وارد فیلتر های شنی می شوند .

مخازن سختی گیر :

در قسمت تأسیسات ۳ مخزن وجود دارد این ۳ قسمت مخزن با هم در ارتباط هستند که درون این مخزن ها سنگ های درشت و ریز به ترتیب از بالا به پایین وجوددارد که به صافی شنی تحت فشار معروفند . صافی شنی تحت فشار ، برای جدا سازی ناخالصی ها معلق در آب استفاده می شود این صافی ها دارای مزایای همچون سرعت بالای تصفیه ،‌فضای اشغالی کمه،هزینه ی پایین می باشد. این صافی ها استوانه ای شکل و دارای بدنه فلزی هستند که بستری از شن را در بر می گیرند .آبی که باید تصفیه شود وارد قسمت بالایی صافی می شود از صافی عبور می کند و سپس در قسمت پایین صافی جمع آوری و به مصرف می رسد تجمع ذرات معلق در بستر صافی عامل افزایش افت فشار آب طی عبور از صافی می باشد هر گاه افت فشار بیش از حد معینی باشد صافی از مسیر تصفیه خارج و شست و شو می شود . برای شست و شو صافی جریان معکوس می گردد . تا ضمن منبسط شدن بستر آلودگی های صافی زدوده شودو بسته به میزان آب دهی صاف های تحت فشار به دو صورت عمودی و افقی طراحی و ساخته می شود .

دستگاه چیلر : چیلر برای سرد کردن آب است که آب سرد کن پاکت هایی که به دمای ۹۰ درجه یا بیشتر می رسد تا رسیدن به دمای ۳۵ درجه سانتی گراد مورد استفاده قرار می دهند .

که آب سرد از طرق لوله هایی به سمت تاسیسات در تونل سردکن فرستاده می شود تادر آنجا مورد استفاده قرار گیرند . سپس آب مصرف شده راهی فاضلاب شرکت می شود بعد از تصفیه فاضلاب وارد محیط زیست می شود .

کمپرسورهای آمونیاکی : که کارشان ایجاد سرما برای فرستادن به سردخانه است .در قسمت تأسیسات ۳ کمپرسور وجود دارد کارشان همراه آمونیاک تولید سرماست،آمونیاک در مخزنی قرار دارد که به وسیله ۲ کمپرسور طی عملیات مکانیکی با فشار به آمونیاک تولید سرما می کنند که این سرما مستقیماً به وسیله ۲ کمپرسور رانش از طریق لوله هایی به سرخانه  منتقل می شوند و پالت های داخل سردخانه را فریز می نماید .

ضمناً : کار کمپرسور مکش وگرفتن آمونیاک، کمپرسور رانش آمونیاک سرد شده ( فشرده ) به سردخانه انتقال می باشد. دمای نرمال سردخانه ۱۴- تا ۱۸ درجه سانتیگراد است .

رادیاتور ها : رادیاتور های کارخانه هر چند وقت یک بار شسته می شوند تا مسیر  رادیاتور باز شود چون ممکن است که پشت رادیاتور یخ زده باشد که این عمل توسط خود دستگاه انجام می شود بدین صورت که آب داغ وارد رادیاتور شده و آنرا عاری ازیخ می نماید .

پمپ های تقسیم :‌آب کارخانه که بوسیله ی چاه تأمین می شود به وسیله ی این ۳ پمپ بعد از تصفیه آب به قسمت های مختلف شرکت فرستاده می شود . پمپ شماره ۱ برای دیگهای بخار است . پمپ شماره ۲ به بیرون از تاسیسات در قسمت سختی گیر ریزینی می رود که آب خود آب میوه را تشکیل می دهد وپمپ شماره ۳ که آب آشامیدنی شرکت را تأمین می کند .

قسمت کولینگ :

120,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

پیوندها

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.