مقاله تشویق بهتر است یا تنبیه؟

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله تشویق بهتر است یا تنبیه؟

تعداد صفحات : ۲۵

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

مقاله حاضر در سه فصل که فصل اول تفاوت معنای تعلیم و تربیت را بیان می کند. در فصل دوم تشویق از ابزار مهم تعلیم و تربیت است که از آن به عنوان ابزار معجزه آسا یاد میشود که اگر درست وبه جا و به موقع و حساب شده به کار رود اثرات شگفت آوری خواهد داشت و در صورت عدم استفاده صحیح اثرات نامطلوب درپی خواهد داشت که چه بسا موجب ناهنجاری هایی در روح و روان و جسم فرد میگردد از طریق تشویق نه تنها به کودکان بلکه هب بزرگترها نیز میتوان فهماند ه خوب و بد و خوبان و بدان مساوی نبوده و افراد جامعه و خصوصا افراد تیز بین به آنها به یک چشم نمی نگرید.

فصل سوم تنبیه به معنی آگاه کردن است . هدف این است که فرد به خطایش واقف شود، از آنجایی که انجام کارهای زشت انسان و عدم انجام اعمال خوب او، غالبا ناشی از نداستن اوست، لذا مهمترین مساله در امر برای نگاه کردن اشخاص با استعداد ها سن ها و شخصیت ها ی مختلف راههای متفاوتی وجود دارد، از جمله نگاه کردن به فرد خطا کار به طوری که متوجه خطای خویش شود یا پند و موعظه و یا بر قرار کردن رابطه ای عاطفی با شخص و توجه دادن به او و یا مباحثات و مناظرات مستقیم و غیر مستقیم .

اما آن مفهومی که از کلمه ی تنبیه ی بیشتر به ذهن افراد خطور میکند، ضرب و شتم و … است؛ در حالی که مفهوم لغوی تنبیه غالبا به معنی آگاه نمودن است اگر چه در مفاهیم دیگر نیز به کار رفته است.

واژه های کلیدی: تعلیم و تربیت ، تشویق ، تنبیه،

فهرست مطالب

فصل اول    ۲
تفاوت معنای تعلیم و تربیت    ۴
فصل دوم : تشویق    ۶
نقش تشویق در تربیت    ۶
نوجوانان چگونه باید تشویق شوند؟    ۸
اثرات نامطلوب عادت به تشویق    ۱۳
تشویق در مورد چه کسانی اعمال میشود؟    ۱۶
فصل سوم : تنبیه    ۱۹
اعتقادات برخی از صاحبنظران درباره ی تنبیه    ۱۹
تنبیه به چه مفهومی است؟    ۲۰
شدت تنبیه در گذشته چگونه بوده است ؟    ۲۱

فصل اول

برای تربیت بدنی معنای مختلفی در نظر گرفته اند که در کتب و تربیت به چشم میخورد بعضی میگویند: تربیت علمی است که از طریق نسل بالغ درباره ی آنها که رشد کافی نیافته اند به منظور پرورش جسمی، فکری و اخلاقی شان انجام میشود تا آنها را برای عضویت در زندگی انسانی آماده کند.

عده ای گویند: تربیت عبارت است از یک عمل عمدی و آگاهانه ودارای هدف که به منظور رشد دادن یا ساختن و دگرگون کردن ونیز شکفتگی استعدادهای مادر زادی او انجام شود . آنچه در تعریف تربیت لازم و ضروری است که توجه شود و از خصوصیات و ویژگی هایی است که تربیت باید داشته باشد عبارت است از: آگاهانه بودن ، دائمی بودن، دارای هدف و جهت بودن، شکوفا نمودن نیروهای فطری و استعداد غرائز ( در غیر انسان) و کلا پرورش قوای جسمی و روحی و روانی انسان.

هر گاه از طرف فردی آگاه و تربیت یافته استعدادهای انسان در راستای مطلوبی شکوفا گشته و از قوه به فعلیت در آید تربیت در انسان صورت گرفته است.

مفهوم تعلیم: تعلیم یعنی فراهم آوردن زمینه های و عوامل لازم برای فراگیری فرد. بعضی هم در معنی تعلیم ، انتقال معلومات به ذهن فرد را متذکر شده اند ومعتقدند که علم از معلم به فرد منتقل میشود ه در اصل تفاوت چندانی بین دو تعریف وجود ندارد.

تفاوت معنای تعلیم و تربیت

الف: مفهوم تربیت گسترده تر از تعلیم است، تعلیم اختصاص به انسان دارد که داری درک و فهم و شعور است و قدرت یادگیری دارد ولی تربیت در مورد موجودات فاقد شعور که در عین حال رشد میکنند نیزبه کار میرود. برای مثال باغبانی که به پرورش گل و گیاه می پردازد و در حقیقت به تربیت و زمینه سازی   برای فعلیت رساندن استعدادهای بالقوه گیاه پرداتند بنابراین کار باغبان تربیت است نه تعلیم دادن.

ب: هدفهای تربیت نسبت به اهداف تعلیم، از گستردگی بیشتری برخوردار است. در تربیت هدف این است که زمینه رشد و شکوفایی همه استعداد های درونی انسان اعم از جسمانی  و روحانی و عقلی و عاطفی رشد کند، در صورتی که هدف در تعلیم دادن معلومات یا افزایش آن در ذهن فرد است.

ج: تربیت عملی است و تعلیم ذهنی؛ افراد بسیاری هستند که نسبت به مسائل مختلف، علم و آگاهی زیاد میدارند ولی از آن همه علم و دانش در مقام عمل بهره ای نبرده اند.

د: تربیت دشوار تر از تعلیم است؛ تربیت از آن جهت دشوار تر است که فرد باید خود را با دیگری را طوری بسازد که بتواند دانسته های صحیح خویش را به عمل در آورد.

اهداف تعلیم و تربیت

هربرت اسپنسه فیلسوف انگلیسی (۱۹۰۳-۱۸۲۰) اهداف آموزش و پرورش را چنین بیان میکند: ۱- تربیت برای رشد شخصیت ۲- تربیت برای ادای وظایف پدر و مادر ۳- تربیت برای رفتار و ادای وظایف اجتماعی و سیاسی۴- تربیت برای رضایت خاطر و خوشحال بودن و خوشحال زندگی کردن۵- تربیت برای استفاده ا زوقت آزاد و تفریح .(همان منبعی که در اخر فصل ذکر میشود.) کارشناس دیگری به نام دکتر ونر waues عقیده دارد که : هدف آموزش و پرورش خارج کردن افکار از بن بستها میباشد. ژان ژاک ووسو معتقد است:   هدف، تامین آزادی و کشف طبیعت انسان است.

25,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق جمعیت
  • تحقیق تنبیه بدنی
  • مقاله تشویق و تنبیه
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.