مقاله قارچ های خوراکی

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

 عنوان :

مقاله قارچ های خوراکی

تعداد صفحات :۴۳

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

 

چکیده

قارچهای خوراکی (mushrooms) در واقع میوه، و بخش تولید مثل کننده و هاگ ساز قارچهای حقیقی (fungus)می باشند. بیش از ۴۰ هزار گونه قارچ در سراسر جهان شـناسایی گـردیـده اسـت. قـارچ هــا در رده گیاهان قرار نمیگیرند، چراکه فاقد کلروفیل بوده و قادر به تامین غذای مورد نیاز خود از طریق فرآیند فتوسنتز نمیباشند. قارچها فـاقد ریشـه، سـاقـه و بـرگ هستـنـد. قارچ هـا یا بصورت ساپروفیت مواد مغذی را از تجزیه (حیوانات و گیاهان مرده) کودهای آلی، چوبهای پوسیده، برگها و خاک تامین میکنند، یا بصورت انگل از موجود زنده تغذیه کرده و یا ممکن است بصورت رابطه ی همزیستی ای که با گیاهان برقرار میکنند، گلوکز درختان و سایر گیاهان را با مواد معدنی و آب مبادله کنند.

یکی از رایج ترین روش های فراوری قارچ های خوراکی پس از برداشت ، خشک کردن و تهیه پودر قارچ است . ر روش خشک سازی مواد غذایی با به کاربردن حرارت در شرایط کنترل شده ، بیشتر آب طبیعی موجود در مواد غذایی بوسیله تبخیر ( عمل تصعید در خشک کردن در انجماد ) خارج می شود و با این عمل ماندگاری ماده غذایی افزایش می یابد . قارچ هایی که برای خشک کردن در نظر گرفته می شوند باید سالم و تمیز باشند و نباید شسته شوند ، می توان آن ها را ورقه ورقه کرد . برای خشک کردن مقدار کم قارچ برای مصرف خانگی و در سطح محدود می توان در شرایط آب و هوایی مناسب بدون زحمت آن ها را در هوای آزاد خشک نمود . بدین ترتیب که می توان هر بار مقداری قارچ در حدود یک کیلو گرم را در یک کیسه توری قرار داده و در یک محل آفتابی در آنجا هوا جریان دارد ، آویزان نمود .

از ۱۰ تا ۱۲ کیلو گرم قارچ تازه در حدود یک کیلو گرم قارچ خشک به دست می آید . قارچی که به صورتخشک گردیده است ، اگر از محیط بیرون رطوبت جذب نکند می تواند آن را تا مدت نامحدودی نگهداری کرد . قارچ های خشک شده را می توان در هنگام تهیه غذا های دیگر به آن ها اضافه کرد و یا اینکه قارچ های خشک شده را در آب قرار داده تا خیس شوند و مانند قارچ تازه از آن استفاده نمود .

واژه های کلیدی: قارچ صدفی، قارچ دکمه ای، کود کمپوست، بیماری

فهرست مطالب

مقدمه   ۱
آشنایی با تقسیم بندی قارچ   ۲
قارچها به سه گروه تقسیم می شوند :   ۲
۱-   قارچهای خوراکی   ۲
قارچهای خوراکی و خواص آنها   ۲
۲-   قارچهای دارویی   ۴
۳-   قارچ سمی   ۵
مرفولوژی (شکل شناسی) قارچ صدفی   ۶
آشنایی با تاریخچه کشت و پرروش قارچ صدفی در ایران و جهان   ۷
آشنایی با قارچ صدفی   ۷
سالن کشت وپرورش   ۸
ضد عفونی سالن کشت   ۹
شناسایی اصول برداشت محصول   ۱۴
قارچ دکمه ای    ۱۵
قارچ دکمه ای معمولی   ۱۶
آشنایی با مفهوم سویه یا استرین   ۱۷
آشنایی با انتخاب سویه   ۱۷
آشنایی با مواد و نحوه عمل آوری کود کمپوست   ۱۸
۱-   مواد اصلی   ۱۸
۲-   مکمل های غذایی   ۱۹
۳-   مواد غذایی کنسانتر   ۱۹
۴-   کود های ازته   ۱۹
۵-   املاح معدنی   ۱۹
آشنایی با کمپوست مصنوعی و طبیعی   ۱۹
مزایای استفاده از کمپوست مصنوعی   ۲۰
سوله تهیه کمپوست   ۲۰
آشنایی با روش های تولید کود کمپوست   ۲۰
۱-   روش طولانی مدت تهیه کمپوست ( Long method )   ۲۰
آشنایی با روش های آماده سازی بستر   ۲۱
۱-   آماده سازی بستر به روش قفسه ای :   ۲۱
۲-   آماده سازی بستر به روش جعبه ای :   ۲۱
۳-   آماده سازی بستر روش کیسه ای :   ۲۲
آشنایی با خاک پوششی بستر سالن های پرورش قارچ   ۲۲
شناسایی اصول ضد عفونی خاک پوششی   ۲۳
آشنایی با مناسب ترین زمان خاک دهی بستر قارچ   ۲۳
شناسایی اصول مراقبت از بستر ها بعد از خاکدهی   ۲۳
شناسایی اصول هوادهی سالن های پرورش   ۲۴
شناسایی اصول برداشت محصول   ۲۴
شناسایی اصول بسته بندی محصول برداشت شده   ۲۵
نحوه انتخاب ، نگهداری و پخت قارچ   ۲۵
شناسایی اصول تبدیل و نگهداری قارچ های خوراکی   ۲۷
بیماری های قارچ های خوراکی   ۳۰
۱-   بیماری ورتیسلیونم ( پوسیدگی خشک )   ۳۰
علایم بیماری ورتیسلیوم   ۳۰
کنترل و مبارزه با بیماری ورتیسلیوم   ۳۰
۲-   بیماری دنبلان کاذب   ۳۱
علایم بیماری   ۳۱
کنترل بیماری   ۳۱
۳-   بیماری تار عنکبوتی   ۳۱
علایم   ۳۲
کنترل و مبارزه با بیماری تار عنکبوتی   ۳۲
۴-   قارچ های هرز کلاهدار   ۳۲
۵-   بیماری بلاچ تند   ۳۲
۶-   بیماری حفره دار شدن کلاهک   ۳۲
هزینه کارگری :   ۳۳
هزینه سوخت و انرژی :   ۳۴
پیش بینی میزان تولید   ۳۴
منابع   ۳۶

منابع

کتاب پرورش قارچهای خوراکی – تالیف پاول استیمنز – ترجمه مهندس ساسان جعفر نیا – انتشارات سبز ایران

کورموفیت های ایران – تالیف دکتر احمد قهرمان

مقدمه

تاریخچه کشت و استفاده از قارچهای خوراکی در ایران و جهان

با توجه به اسناد ومدارکی که در دسترس است تاریخ مصرف قارچهای خوراکی به عنوان غذا و دارو ‏به‏ زمانی بسیار دور برمی‏گردد بطوری که حتی انسانهای نخستین از خواص ویژه قارچها اطلاع داشتند و گاهی به عنوان یک ماده توهم‏زا در فالگیریها از آن استفاده می‏نمودند، مردم کشورهای شرقی اولین کسانی بودند که به استفاده از قارچ دست زده بطوری که نوعی قارچ بنام اوریکولاریا برای اولین بار در حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد و نوعی دیگر بنام فلامولینا و لوتیپس در چین کشت ‏می‏شده‏اند و همچنین نوعی دیگر از قارچهای آسیای شرقی بنام  Lentinu edodes  وvolvariella در حدود ۲۰۰۰ سال قبل در چین و ژاپن مورد استفاده قرار می‏گرفتند و تکنولوژی کشت این قارچها جزو هنرهای خیلی قدیمی و محرمانه این سرزمینها بوده است. وهمچنین ذکر شده که دو قرن قبل از تولد حضرت عیسی مسیح (ع)یک پزشک یونانی‏به‏نام نیکاندر Nicandre قارچ را در بستری از‏ کود حیوانی وخاکستر که شاخه وبرگ درخت انجیر روی آن را پوشانده بود پرورش داد.   در اوائل قرن ۱۶ یکی از پزشکان گیاه داروئی در کشور اطریش برای اولین بار مبادرت به شناسائی قارچهای اطراف شهر وین نمود. وهمچنین در همان قرن پرورش و استفاده از قارچ در کشور ایتالیا آغاز و با اختراع میکروسکوپ در قرن ۱۷ فعالیت شناسائی قارچها بیشتر و بیشتر شد و پرورش قارچ در گلخانه و سالنهای پرورش برای اولین بار در حدود سالهای ۱۷۵۴ در کشور سوئد ابداع شد واز سال ۱۷۷۹ تولید و پرورش قارچ در انگلستان آغاز وبه برخی دیگر از کشورهای اروپایی توسعه یافت ودر سال  ۱۸۰۹ شخصی بنام لینک ساختمان بازیدیوم و بازیدیوسپور را در بازیدیومیستها مشاهده نمود واصطلاح بازیدیوم و سیستیدیوم را شخصی بنام لویل در سال ۱۸۳۷  اشاعه داد ودر سال ۱۸۸۴ دو نفر فرانسوی بنامهای آقایان کنـستاتیـن (Constantin ) وماتروشو(Matruehot) عضو انیستیتو پاستور بودند برای اولین بار از روش پاستوریزاسیون ،اسپور قارچ را وادار به جوانه زدن کرده وبذر قارچ را در شرایط استریل ابداع نمودند ودر اوائل قرن ۱۹ کشت سنتی قارچ در غارهای طبیعی در کشور فرانسه آغاز شد ودر اوائل نیمه دوم قرن نوزده از  اروپا به آمریکا انتقال ودر سال ۱۸۹۰ مزرعه داران در پنسیلوانیای آمریکا مبادرت به پرورش قارچ نمودند ودر سال ۱۹۲۱ در کشور هندوستان برای اولین بار فردی بنام بوس موفق به کشت دو نوع قارچ از جنس آگاریکوس (دکمه‌ای) بر روی کود حیوانی شد. سیندن  Sinden در سال ۱۹۳۲ تهیه بذر قارچ بر روی غلات را ابداع و لامبرت Lambert   از آمریکا اساس تکنولوژی مدرن پرورش قارچ را بنیان نهاد و از سال ۱۹۷۰ در کشور مجارستان پرورش نوعی قارچ بنام پلوروت بر روی کنده درختان انجام می‏گرفته است.  در ایران برای اولین بار در سال ۱۳۳۵ کشت قارچ دکمه‏ای توسط فردی  بنام  احیایی در قسمت شمال تهران شروع شد و پس از مدتی در سالهای ۱۳۴۸  الی  ۱۳۵۷  واحدهای کشت و تولید قارچ در تهران – کرج و شهر ری افتتاح و فعالیت خود را آغاز نمودند و در اواخر سالهای ۱۳۵۶ تولید بذر قارچ دکمه‏ای توسط آقای پیرایش شروع شد و کشت قارچ صدفی نیز برای اولین بار در سال ۱۳۶۵ توسط آقای مصطفوی کارشناس سازمان کشاورزی در منطقه اوین تهران شروع  شد   و در سال ۱۳۷۶ ناصر وکیلی بعد از شش سال تلاش علمی وعملی اولین محصول بذر قارچ تولیدی خودکه شامل بذر قارچهای صدفی و دکمه‏ای بود را به همراه دستورالعمل پرورش ‏آن در منزل، در اختیار دانشجویان و پرسنل کادر دانشگاه ارومیه که در کلاسهای آموزشی‏ پرورش قارچ شرکت کرده بودند قرار داده وفعالیت تولیدی خود را در سطح  استان آذربایجان غربی آغاز نمود. در حال حاضر در سطح استان آذربایجان غربی دو شرکت عمده تولید قارچ صدفی ودکمه‏ای بنام قارچ شیوا که در محور ارومیه به سلماس در روستای جبل کندی وشرکت قارچ گوهستان که در محور ارومیه به مهاباد  قرار دارد وعلاوه براین دو واحد بزرگ تعداد ۸ واحد تولید قارچ کوچگ نیز در سطح استان فعالیت دارند.  تولید قارچ در ۸۵ کشور تولید کننده از مرز ۰۰۰/۰۰۰/۴ تن در سال فراتر رفته است و ایران یکی از این ۸۵ کشور تولید کننده قارچ خوراکی در جهان است که با تولید ۷۵۰۰ تن در سال در جایگاه ۲۴ قرار دارد که با افزایش اطلاعات علمی واستفاده از بذور مرغوب واستفاده از افراد متخصص و اهل فن ، می‏توان راندمان تولید را با همین امکانات موجود بالا برد .

آشنایی با تقسیم بندی قارچ

قارچها به سه گروه تقسیم می شوند :

۱-    قارچهای خوراکی  ۲- قارچهای دارویی ۳- قارچهای سمی

این طبقه بندی بدون در نظر گرفتن رابطه علمی ، گونه های مختلف قارچهای تنها بر اساس ارزش مصرفی دسته بندی می شوند.

۱-    قارچهای خوراکی

در اکثر کشورهای جهان خوردن قارچ متداول است . کشورهای آلمان ، سوئیس ، فرانسه در صدر مصرف کنندگان قرار دارند . از مهمترین قارچهای خوراکی می توان قارچ دکمه ای ، انواع قارچهای صدفی ، قارچ والواریا ( چینی ) ، مورالها ، قارچ مرغوب چوب یا رقص پروانه ای ، قارچ کوپرینوس یا مرد پشمالو ، قارچ گوش چوب و قارچ خوراکی شی تا که یا قارچ جنگل ، …. اشاره کرد .

این قارچها را می توان در محیط مصنوعی پرورش داد و جزء قارچهای زراعی می باشند . تعدادی از قارچها غیر زراعی بوده که به صورت وحشی در مراتع و مزارع دیده می شوند.

قارچهای خوراکی و خواص آنها

قارچ های خوراکی (mushrooms) در واقع میوه، و بخش تولید مثل کننده و هاگ ساز قارچهای حقیقی (fungus) می باشند. بیش از ۴۰ هزار گونه قارچ در سراسر جهان شـناسایی گـردیـده اسـت. قـارچ هــا در رده گیاهان قرار نمیگیرند، چراکه فاقد کلروفیل بوده و قادر به تامین غذای مورد نیاز خود از طریق فرآیند فتوسنتز نمیباشند. قارچها فـاقد ریشـه، سـاقـه و بـرگ هستـنـد. قارچ هـا یا بصورت ساپروفیت مواد مغذی را از تجزیه (حیوانات و گیاهان مرده) کودهای آلی، چوبهای پوسیده، برگها و خاک تامین میکنند، یا بصورت انگل از موجود زنده تغذیه کرده و یا ممکن است بصورت رابطه ی همزیستی ای که با گیاهان برقرار میکنند، گلوکز درختان و سایر گیاهان را با مواد معدنی و آب مبادله کنند.

– گونه های متداول قارچهای خوراکی:

۱٫ قارچهای دکمه ای و یا سفید(agaricus=button mushrooms):

۲٫ قارچ صدفی(oyster)

۳٫ قارچ قهوه ای(crimini)

۴٫قارچ طلایی(shiitake)

۵٫ قارچ پورتابلا(portabella=portabello)

۶٫ قارچ (porcini)
۷٫ قارچ سیاه(morel)
۸٫ قارچ (enoki)
۹٫ قارچ (chanterelle)
۱۰٫قارچ(hon-shimeji)
۱۱-قارچ ترافل(truffle): گـرانـترین و کـمــیابترین قارچ جهان است.
بطوری که گونه ای از آن به وزن ۱۲۰۰ گرم بـهایی بالغ بر ۱۰۰ هزار
دلار دارد.

ارزش تغذیه ای قارچهای خوراکی:

۱- قارچها منابع خوبی از مواد معدنی ی  آهن، سلنیوم، پتاسیم، مس، کلسیم و فسفر میباشند. (به ویژه سلنیوم)

۲-قارچها حاوی ویتامینهای B1,B2,B3,B7,B12 و ویتامین D و C میباشند. برخی از قارچها حاوی ویتامین A وE  نیز میباشند.
۳-قارچها غنی از فیبر میباشند.
۴-قارچها کم کالری (۱۳ کیلو کالری در هر ۱۰۰ گرم)، بدون چربی و فاقد سدیم و کلسترول میباشند.

۵-قارچها غنی از پروتئین گیاهی و اسید نوکلئیک میباشند. ۱تا ۳ درصد قارچها را پروتئین تشکیل داده است. میزان پروتئین قارچها از سبزیجات و حبوبات بیشتر است. پروتئین قارچ ۷۰ تا ۹۰ درصد قابلیت هضم دارد و ارزش پروتئین قارچ بالاتر از سبزیجات و پایین تر از گوشت میباشد.
۶-قارچها حاوی آنتی اکسیدان و پلی فنولها میباشند.
۷-پتاسیم موجود در قارچها از موز نیز بیشتر است. پتاسیم در ریتم طبیعی قلب، تعادل مایعات بدن، کارکرد صحیح عضلات و اعصاب نقش مهمی دارد.
۸-مصرف قارچ احتمال بروز سرطان پروستات و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد. به علت وجود سلنیوم (سلنیوم به همراه ویتامین E تشکیل آنتی اکسیدانها را در بدن میدهند که موجب بی اثر شدن رادیکالهای آزاد میشوند) و سایر آنتی اکسیدانها. همچنین سلنیوم در کارکرد غده تیروئید و سیستم تولید مثل مردان نقش دارد.
۹-مصرف قارچها موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
۱۰-مصرف قارچ باعث تجزیه کلسترولها میشود. (به خاطر داشتن کیتین(CHITIN))
۱۱-مصرف قارچ به علت داشتن ژرمانیوم باعث افزایش انرژی و رفع خستگی میشود.
۱۲-مصرف قارچ از ضد کم خونی (به علت دارابودن ویتامبن B12) و ضد پوکی استخوان است (به خاطر دارا بودن ویتامین D)

۲-    قارچهای دارویی

استفاده از قارچها به عنوان دارو از زمانهای دور مرسوم بوده به طوری که آزتکها از قارچ به عنوان مواد توهم زا در فالگیری استفاده می کردند .

یکی از مهمترین آنتی بیوتیکها که امروزه در مبارزه با بیماریهای عفونی کاربرد دارد ، پنی سیلین می باشد که ارزش حاصل از آن از قارچها می باشد .

رتین ( Retine) یکی از ترکیبات ضد سرطانی است که وجود آن در قارچ خوراکی (.campestris) گزارش شده است .

۳-    قارچ سمی

در طی قرون متمادی قارچها به خصوص انواع وحشی و سمی آن موجب ترس و وحشت مردم می شدند و راجع به سمی بودن قارچها بین مردم افسانه ها و داستانهای زیادی نقل گردیده است .

قارچ سمی

برخی از قارچها وجود دارند کممه اگر همراه با الکل مصرف شوند سمی و کشنده بوده ولی مصرف آنها به تنهایی اثر سوئی ندارد . از این قارچها می توان به قارچ های مرکب ( coprinus ) و مورالها (Morchella ) اشاره کرد.

مسمومیتهای ناشی از قارچهای سمی را در سه گروه زیر مورد بررسی قرار می دهیم :

الف ) قارچهایی که بر روی سیستم عصبی اثر می گذارند . قارچهایی که حساسیت به الکل ایجاد می کنند .

آمانیت قرمز یا زرد ( A manita muscarica ) عامل بسیاری از مسمومیت های قارچی می باشد .

قارچهای مخدر نیز از جمله قارچهایی می باشند که بر سیستم عصبی تاثیر می گذارند . مصرف این قارچها باعث می شوند که شخص صداها و مناظری را که وجود ندارد ، حس کند و دچار اوهام می گردد . آمانیت قرمز یا زرد یکی از قارچهای مخدر می باشد .

ب ) قارچهایی که بر روی دستگاه گوارش اثر دارند .

ج) قارچهایی که مصرف آنها موجب از بین رفتن سلولها می شوند این قارچها دارای سموم همولتیک بوده و گلبولهای قرمز خون را منهدم می کنند از این قارچها می توان به آمانیتا فالوئید اشاره کرد .

مرفولوژی (شکل شناسی) قارچ صدفی

آشنایی با تاریخچه کشت و پرروش قارچ صدفی در ایران و جهان

کشت و پرورش قارچ صدفی در ایران برای اولین بار توسط دکتر مصطفوی ، کارشناس دفع آفت و زرات کشاورزی در سازمان تحقیقات کشاورزی در اوین شروع شد . قارچ صدفی جزء تجزیه کنندگان اولیه می باشد که قادرند گلوکز گیاه را تجزیه و مواد غذایی خودشان را دریافت کنند و محتاج یکسری از میکروارگانیسمها هستند ک محیط کشت را تجزیه و قارچ روی محیط تجزیه رشد می کند . و همچنین مستقیماً روی کاه و کلش گندم و جو و … رشد می کند . و قدرت میسلیومی بسیار بالایی داشته و قادر است از همین مواد ساده ، پروتئین مورد نیاز ما را تامین کند . در حالت کلی پرورش این قارچ در محیط های ساده  ، بدون نیاز به دستگاه های پیشرفته امکان پذیر بوده و می توان به کشت آن پرداخت .

قارچ صدفی پلوروتوس استراتوس ( Pelurotus ostreatus ) در سال ۱۹۰۰ میلادی برای اولین در جهان مورد کشت و پرورش قرار گرفت .

آشنایی با قارچ صدفی

کشت و پرورش قارچ صدفی در مقایسه با قارچهای دیگر بسیار ارزان و کم هزینه است و می توان در مقیاس کوچک و کارگاهی به کشت آن پرداخت .

گونه های پلوروتوس از جمله قارچهای خوراکی می باشد که در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری دارای رشد مطلوبی هستند .

راندمان بیولوژیکی در مورد قارچ صدفی اغلب بیش از ۱۰۰ درصد می باشد که از نظر تولید قارچ در دنیا حداکثر میزان محصول را به خود اختصاص داده است .

قارچ صدفی دارای پروتئین های اصلی و ضروری می باشد که بر اساس وزن خشک قارچ مقدار آن برابر با ۱۵ تا ۳۵ درصد می باشد . همچنین این قارچها دارای مقادیر قابل توجهی از اسید آمینه آزاد می باشد .

 

سالن کشت وپرورش

برای پرورش قارچ صدفی به محیط های سر پوشیده ای که امکان هوادهی خوب در آن وجود داشته باشد وهمچنین رطوبت را در خود نگه دارد نیاز است . وسعت سالن نسبت مستقیم با تعداد کیسه های کشت دارد . تعداد کیسه های کشت را باید طوری انتخاب کرد که به راحتی بتوان اعمال حفظ ونگه داری ، اعم از سم پاشی ، هوادهی ، برداشت و… را انجام داد.

در مناطق گرمسیر بهتر است سقف و دیوارهای سالن را به وسیله نایلون بپوشانیم تا از تبخیر رطوبت جلوگیری نماییم . عرض اتاق پرورش باید به حدی باشد که بتوان در آن راهروهایی تعبیه نمود که به راحتی از آن جا عبور نمود وبه بستر قارچها دسترسی پیدا کرد  ( عرض راهروها حداقل ۷۰ سانتی متر باشد. )

با توجه به امکان محلی ، قارچ صدفی را می توان در زیر زمین ،گلخانه ، آغل وبالاخره ساختمان های مخصوص پرورش قارچ کشت نمود. شرایط استاندارد کارگاههای ساختمانی مخصوص پرورش قارچ به شرح زیر است :

الف ) دیواره ها: دیواره ها باید عایق گرما ، سرما ورطوبت داشته باشند. می توان مابین دیواره ها پشم شیشه قرار داد. همچنین جنس دیوارها می تواند بتونی ، پلاستیکی ویا آجری باشد. بهتر است قابلیت شستشو داشته باشد.

ب ) سقف : سقف نیز می بایست دوجداره و عایق بندی شده باشد و ارتفاع سقف بیش از ۳ متر نباشد تا تبادل حرارتی و رطوبتی با محیط بیرون به حداقل برسد.

ج ) کف سالن : شیب کف سالن به خوبی انجام گیرد ، به نحوی که شیب سالی را به ۱ متر در ۶۰ متر در نظر می گیرند تا هوای گرم از یک طرف به بالا حرکت کند. در سالن هایی که هوا به صورت ساکی می باشد ، باید با نصب پنکه هوا را به جریان انداخت ، بخصوص در سالن هایی که کف آنها بدون شیب است.

د ) روشنایی : سیستم روشنایی باید به وسیله باید به وسیله عایق بندی و کابلها مخصوص سیم کشی شده باشد تا در مواقع سم پاشی با استفاده از دستگاه رطوبت ساز اتصالی به وجود نیاید.

۵ )آب مصرفی : در کارگاه های بزرگ لوله کشی داخل سالن به جت انژکتورهایی متصل است که می توان آب را به صورت گرد در سالن پخش نماید . به نسبت وسعت سالن تعداد شیرهای آب متغیر است .

ضد عفونی سالن کشت

ایجاد یک حوضچه کوچک آب آهک در مدخل ورودی سالن بسیار مهم می باشد تا کلیه افرادی که از خارج وارد سالن می شوند کف کفش های خود را درون آب آهک ضد عفونی نمایند . بهتراست همراه آب آهک از قارچ کش های رایج مثل بنومیل ، کاپتان ، سولفات مس و …. نیز استفاده نمود.

برای سمپاشی محیط داخلی سالن از چند روش استفاده می شود:

سم پاشی بامواد ضدعفونی کننده

بخار ضد عفونی کننده

سموم قارچ کش

فرمالدئید  ( به نام تجاری فرمالین )

خاصیت ضد باکتری ،حشره کشی وضد قارچ دارد. فرمالین مایع را بصورت ۱۰ تا ۱۵ درصد با آب ترکیب ودر محیط به صورت یکنواخت بپاشید ویا ۴۰ سی سی فرمالین +۲۰ گرم پرمنگنات را بصورت محلول درآورده واز تولید گاز حاصل برای ضد عفونی ۳ متر مکعب فضا استفاده می کنیم و به مدت ۲۴ ساعت درهای سالن را بسته نگاه میدارند تا گاز اثر نماید.

فرمالین جامد یا پیرافرم

بصورت بلوک ها آجری قرمز رنگ است وتا آتش روشن می شود وتولید گاز میکند. هر قالب برای ۵۰۰ متر مکعب فضا کافی است .

سولفات مس

یک قارچ کش قوی است . خاصیت حشره کشی ومیکروب کشی ندارد. برای ضدعفونی لوازم وکف محوطه ۵ کیلو سولفات مس را در ۱۰۰۰ لیتر آب حل می نمایند ودر سالن استفاده می نمایند. همچنین از سموم قارچ کش مثل بنومیل ، زینب ، اکسید کلرور مس هم می توان استفاده کر د.

نکته : برای رسیدن به نتیجه بهتر باید قارچ را با حشره کش هایی مثل مالاتیون و دیازی

ویا موسپیلان مخلوط نمایید.

بخار آب ضدعفونی کننده

یکی از موثرترین وراحت ترین شیوه های ضد عفونی است که توسط یک لوله از منبع ، بخار آب را وارد سالن می کنیم وتمامی زوایا را بابخار آب ضد عفونی می کنیم را با بخار آب ضدعفونی می کنیم.

پس از بستن کلیه منافذ سالن به مدت ۶ ساعت از بخار آب استفاده می کنیم تا کلیه باکتری ها از میان برود.

در صورت عدم نتیجه گیری مشورت با کارشناسان را در اولویت کارخود قرار دهید.

شناسایی اصول بذرکاری

 

35,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • پایان نامه قارچ های خوراکی
  • مقاله قارچ صدفی
  • مقاله قارچ دکمه ای
  • مقاله پرورش قارچ خوراکی صدفی
  • تحقیق قارچ
  • برچسب ها : , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.