تحقیق قارچ

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

تحقیق قارچ

تعداد صفحات : ۹۴

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

قارچ چیست؟ قارچ جانداری است که جزء گیاهان و حیوانات نیست بلکه جزء دیسه داران است. قدمتش از گیاهان و جانوران بیشتر است. چون کلروفیل ندارد نمی تواند مانند گیاهان سبز عمل فتوسنتز را انجام دهد و از کربن هوا استفاده می نماید. به همین دلیل قارچ ها مجبورند برای رشد و حیات از کربن آماده شده توسط گیاهان سبز استفاده کنند.

بستری که قارچ روی آن پرورش داده می شود کمپوست است و آن بستری است که قارچ نیاز دارد تا هم غذای خود را از آن تاُمین کند و هم در آن ریشه بدواند و باید برای قارچ این محیط را فراهم سازیم. در حقیقت کمپوست سازی یعنی تخمیر مواد آلی که زمینه را برای رشد قارچ فراهم شود. فرمول تهیه کمپوست: برای تولید کمپوست صدها فرمول وجود دارد که هر روز نیز بر تعداد فرمولهای ترکیب آن اضافه می شود و هر کس بسته به تجربه فرمول ترکیبی خاص خود را پیدا می کند. نکته طلایی که باید بدانیم این است که فرمول ایرانی به خوبی جواب می دهد.

واژه های کلیدی: قارچ، کمپوست، آفات، بیماری ها

فهرست مطالب

مقدمه    ۱
مرفولوژی یا شکل قارچ    ۱
مشخصه معروف قارچ ها    ۲
تقسیم بندی قارچ    ۲
مسمومیت های ناشی از قارچ های سمی    ۴
تاریخچه قارچ صدفی    ۶
آشنایی با قارچ صدفی    ۶
مشکلاتی در زمینه پرورش قارچ صدفی    ۷
انواع قارچ های صدفی    ۸
سالن کشت و پرورش    ۱۲
ضدعفونی سالن کشت    ۱۴
مراحل کشت قارچ صدفی    ۱۶
۷- بذر یا اسپاون    ۱۸
روشهای کشت    ۱۹
مرحله کاشت:    ۲۴
مرحله ی داشت    ۲۶
چند توصیه:    ۲۸
۱-پژمردگی پین ها    ۲۸
۲- عدم ورود قارچ از فاز رویشی به فاز زایشی    ۲۸
۳-بلند شدن پایه ها و فنجانی شدن کلاهک    ۲۹
۴-زردی لبه ها و پراکندگی گرد سفید بر روی بستر کشت    ۲۹
۵-خشکی بستر    ۲۹
۶-بلند شدن پایه ها    ۳۰
برداشت    ۳۰
بسته بندی و انبار داری    ۳۱
قارچ دکمه ایی    ۳۲
آشنایی با تاریخچه ی پرورش قارچ دکمه ایی    ۳۲
آشنایی با مفهوم سویه یا استرین    ۳۳
مواد مورد نیاز قارچ دکمه ایی:    ۳۳
تهیه بذر و شناسایی اصول تهیه بذر قارچ با استفاده از بذر غلات    ۳۴
تعریف کود کمپوست:    ۳۵
انواع کمپوست: ۱- طبیعی ۲- مصنوعی    ۳۵
فرمول دوم ایرانی تهیه کمپوست پیشنهاد جهاد دانشکده ی فنی مشهد:    ۳۷
روش طولانی مدت تهیه کمپوست    ۳۸
روش های کوتاه مدت تهیه کمپوست (Short method)    ۴۰
نکاتی در مورد تهیه کمپوست    ۴۲
ضدعفونی کردن کمپوست    ۴۵
نکاتی چند در مورد پاستوریزاسیون:    ۴۶
آشنایی با روشهای آماده سازی بستر    ۴۷
انواع مایه زنی و تعریف آن    ۵۰
آشنایی با خاک پوششی:    ۵۳
خصوصیات خاک پوششی:    ۵۳
ضد عفونی خاک پوششی در چند روش    ۵۴
خاک دهی بوسیله خاک پوششی    ۵۵
مناسبترین نوع خاک پوششی:    ۵۶
شناسایی اصول خاک پوششی    ۵۷
وارد کردن شوک برای تبدیل فاز رویش به زایش    ۵۷
مرحله ی برداشت:    ۵۸
شناسایی اصول برداشت محصول    ۵۹
بسته بندی محصول و طبقه بندی آن    ۵۹
درجه بندی قارچها    ۶۰
تبدیل و نگهداری قارچهای خوراکی    ۶۲
۱-خشک کردن قارچهای خوراکی    ۶۲
۲- منجمد کردن    ۶۶
۳- کنسرو کردن:    ۶۶
۴- قارچهای شور    ۶۷
۵- قارچهای تخمیر شده    ۶۷
۶- قارچ ترشی    ۶۸
۷- قارچ بلنچ شده    ۶۸
بیماریهای قارچ خوراکی    ۶۹
آفات    ۶۹
بیماری ها    ۷۰
۱-کپک زیتونی:    ۷۰
۲- کپک سیاه (سیاه شدگی کمپوست):    ۷۰
۳- بیماری فوزاریم    ۷۱
۴- مومی شدن    ۷۱
۵- بلاچ باکتریایی یا بیماری باکتریایی    ۷۱
۶- تیغه های اشک ریز    ۷۲
۷- کپک سبز    ۷۲
دیگر بیماریهای قارچهای خوراکی    ۷۲
۱-بیماری ورتیسلیوم (پوسیدگی خشک)    ۷۲
۲- بیماری دنبلان کاذب    ۷۵
۳- بیماری تار عنکبوتی    ۷۶
۴- قارچهای هرز کلاهدار    ۷۷
۵- بیماری بلاچ تند    ۷۸
۶- بیماری حفره دار شدن کلاهک    ۷۸
بیماری های ویروسی    ۷۸
نکات از قلم افتاده    ۸۰
منابع    ۸۴

منابع

۱-  گردآوری از جزوات و سی دی های آموزشی شرکت مهندسی و خدمات کشاورزی آریان مهر سبز

۲-  برگرفته از کلاسهای آموزشی خانم مهندس میترا عابدی

مقدمه

قارچ چیست؟ قارچ جانداری است که جزء گیاهان و حیوانات نیست بلکه جزء دیسه داران است. قدمتش از گیاهان و جانوران بیشتر است. چون کلروفیل ندارد نمی تواند مانند گیاهان سبز عمل فتوسنتز را انجام دهد و از کربن هوا استفاده می نماید. به همین دلیل قارچ ها مجبورند برای رشد و حیات از کربن آماده شده توسط گیاهان سبز اسفتاده کنند.

منابع کربن مورد اسفتاده قارچ کاه و کلش و کود حیوانی است چون فتوسنتز انجام نمی دهد پس به نور نیازی ندارد و در تاریکی رشد می کند.

مرفولوژی یا شکل قارچ

۱- ریسه ۲- پایه ۳ – لامل ۴- کلاهک

قارچ بجای ریشه ریسه دارد که به آن ها هیف می گویند. که بعد از اینکه ریسه ها از بستر قارچ بیرون بیایند به آنها میسلیوم می گویند.

لامل به تیغه های زیر کلاهک که معمولا تیره رنگ هستند گفته می شود که به مجموعه لاملها گیل می گویند.

کلاهک قارچها هم بسته به نوع و گونه قارچ اشکال مختلف دارند.

 مشخصه معروف قارچ ها

۱-  دارای کمپوست یا بستر

۲-  بو و مزه ی خوب

۳-  دارای مواد معدنی و آنزیم (لیستین کاهنده قند و کلسترل)

۴-  آهن و سدیم (فشار خون را پائین می آورد)

۵-  بیش از سبزیجات پروتئین دارند بجز کلم بروکلی

قارچ به دلیل طعم و بوی خاص غذای ثروتمندان مصر بوده و در آفریقا به علت کمبود گوشت قارچ می خورند و در کشورهایی مثل آلمان ، فرانسه و سوئیس هم تولید کننده و هم مصرف کننده های خوبی هستند و در کشور ما نیز جایگاه خود را در سبد غذایی پیدا کرده است.

تقسیم بندی قارچ

قارچ به سه گروه تقسیم می شود.

۱-  قارچ های خوراکی

۲-  قارچ های سمی

۳-  قارچ های داروئی

که این طبقه بندی بدون در نظر گرفتن رابطه علمی و گونه های مختلف قارچ ها دسته بندی شده است وتنها بر اساس ارزش مصرفی آن است.

۱-  قارچ خوراکی : از مهمترین قارچهای خوراکی می توان قارچ دکمه ای و انواع صدفی – والواریا (چینی) ، مورالها، قارچ مرغوب چوب یا رقص پروانه ای، کوپرینوس یا مرد پشمالو، گوش چوب و قارچ خوراکی شی تاکه یا قارچ جنگل و ………. می توان اشاره کرد که این قارچ ها را می توان در محیط مصنوعی پرورش داد و جزء قارچهای زراعی باشند. تعدادی از قارچها نیز غیر زراعی بوده که به صورت وحشی در مراتع و مزارع دیده می شوند.

۲-  قارچ های دارویی: استفاده از قارچ ها بعنوان دارو از زمانهای دور مرسوم بوده بطوری که آزتکها از قارچ بعنوان مواد توهم زا در فالگیری استفاده می کردند. یکی از مهمترین آنتی بیوتیکها که در مبارزه با بیماری های عفونی کاربرد دارد پنی سیلین می باشد. رتین یکی از ترکیبات ضد سرطانی است که وجود آن در قارچ خوراکی A.campestris گزارش شده است و دیگر نیتروفرون که از عصاره آن استفاده می کنند.

۳-  قارچ سمی : از گذشته های دور قارچ ها به خصوص انواع وحشی سمی آن موجب ترس و وحشت مردم می شوند و راجع به سمی بودن قارچ ها افسانه و داستانهای زیادی نقل شده است.

قارچ های سمی به دو شاخه مرکب ( comrinus) و مورالها (Morchella) تقسیم می شوند که برخی از قارچ ها اگر همراه با الکل مصرف شوند سمی و کشنده اند ولی مصرف آنها به تنهایی هیچ اثر سوئی ندارند.

مسمومیت های ناشی از قارچ های سمی

۱-  قارچ هایی که بر روی سیستم عصبی اثر می گذارند: قارچهایی هستند که حساسیت به الکل ایجاد می کنند که سیستم عصبی را به هم می زنند، توهم زا و روان گردان هستند و کار مواد مخدر را انجام می دهند. به طوریکه قارچهای مخدر از جمله قارچ هایی هستند که شخص با مصرف آن صداها و مناظری که وجود ندارد حس می کند و دچار اوهام می گردد که آمانیت قرمز یا زرد یکی از قارچهای مخدر است که باعث مرگ نمی شود ولی مسمومیت شدید دارد. آمانیت ها، فالاتوکسین و آماتوکسین (زرد و قرمز) را تولید می کنند که از مهمترین آنها آمانیتاموسکاریکا است.

۲-  قارچهایی که بر روی دستگاه گوارش اثر دارند که این نوع قارچ ها گوارش را به هم زده و باعث اسهال و مسمومیت می شود.

۳- قارچهایی که مصرف آنها موجب از بین رفتن سلول ها می شوند. آنها سلول های بدن را از بین می برند و این قارچ ها توسط آمانیتهای فالوئید با ترشح هورمون و سم همولتیک باعث نابودی گلبول قرمز خون شده و شخص را دچار بیماری شدید می کنند

۴- قارچ های صدفی

تاریخچه قارچ صدفی

کشت و پرورش قارچ صدفی در ایران برای اولین بار در سال ۱۳۶۵ توسط دکتر مصطفوی کارشناس دفع آفات و زراعت کشاورزی در سازمان تحقیقات کشاورزی در اوین شروع شد. قارچ صدفی پلوروتوس استراتوس در سال ۱۹۰۰ میلادی برای اولین بار در چهان مورد کشت و پرورش قرار گرفت.

آشنایی با قارچ صدفی

قارچ صدفی تجزیه کننده اولیه است یعنی قادر است که سلولز و لیگنین گیاهان را تجزیه کرده و برای رشد خود مورد اسفاده قرار می دهد. این قارچ احتیاج به واسطه ندارد و خودش مواد غذایی خود را تهیه ورشد می کند. همچنین مستقیما روی کاه و کلش رشد کرده و قدرت میسلیومی بسیار بالایی دارد و قادر است از همین مواد ساده ، پروتئین مورد نیاز ما را تامین کنند. پرورش این قارچ در محیط های ساده ، بدون نیاز به دستگاههای پیشرفته امکان پذیر است . کشت و پرورش این قارچ در مقایسه با قارچ های دیگر بسیار ارزان و کم هزینه است و می توان در مقیاس کوچک و کارگاهی به کشت آن پرداخت. قارچ ارزش غذایی بالا دارد ولی قارچ صدفی از مهمترین نوع قارچ خوراکی است که املاح (سدیم و پتاسیم و آهن) و ویتامین C و B و پروتئین و ۲% چربی که ۴/۱ املاحم معدنی بدن برای یک هفته تامین می کند. از مشخصه های این قارچ این است که

۱-  تجزیه کننده اولیه است

۲-  حرارت بالا را تحمل می کند. به این قارچ اصطلاح پوست کلفت داده می شود چون تحمل شرایط شرایط سخت را می تواند داشته باشد. یعنی رنج دمای آن ۳۰-۲۰ درجه سانتی گراد است. حتی این قارچ در دمای ۱۹ درجه هم می تواند رشد کند.

۳-  کشت آن در هر جایی ممکن است

۴-  رشد در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری

قارچ صدفی از خانواده پلوره تاسه است. راندمان کاری و عملی بالایی دارد . محصول زیادی می دهد . راندمان بیولوژیکی در مورد قارچ صدفی اغلب ۱۰۰ درصد است که از نظر تولید قارچ در دنیا حداکثر میزان محصول را به خود اختصاص داده است و مزیت دیگر آن این است که بسته آن را دور نمی اندازیم که برای خوراک دام و خاک گلدان مناسب است زیرا سرشار از املاح و مواد معدنی است.

مشکلاتی در زمینه پرورش قارچ صدفی

۱- این قارچ خیلی زود فاسد می شود و باید از تولید بازاریابی را انجام داد و چون فقط چند روز می توان آن را در فروشگاهی نگهداری کرد.

۲- در محیط قارچ صدفی اسپور(هاگ) در هوا پراکنده است و برای سلامت کارگرانی که به اسپور حساسیت دارند خطرناک است که حتما باید ماسک زد.

۳-   در محیط این قارچ ۱۰۰ درصد حشره دارد که این خود آفت است و عامل بروز انواع بیماری های قارچی و باکتریایی می شود که باید در و پنجره های محیط کشت را با توری بپوشانیم. البته این قارچ آفت نماتود که یک نوع حشره است را از بین می برد و احتیاج به سم برای از بین بدرن نماتد که حشره ای خیلی ریز و سفید رنگ است نمی باشد.

۴- PH محیط باید بین ۵/۶ تا ۵/۵ باشد

قارچ های صدفی به رنگ های سفید ، خاکستری، آبی، طلایی، صورتی ، کرم ، زرد و… دیده می شود.

انواع قارچ های صدفی

۱-  پلوروتوس فلوریدا

اولین بار در مناطق گرمسیری فلوریدای آمریکا کشت داده شد که به این نام معروف شده شبیه بلوروتوس استراتوس است ولی انداز آن کوچکتر است و تفاوت دیگه اینکه نیاز حرارتی آن برای اندام زایی است. نوع مقاومی است ، حرارت بالا را تحمل می کند، پر محصول است فلوریدا حرارت بین ۲۴-۱۸ درجه سانتی گراد و حتی ۲۶-۲۵ درجه را هم تحمل می کند. زمان ندارد و در همه جا رشد می کند.

 ۲-  پلوروتوس استراتوس

بیشتر قارچ صدفی را به این گونه می شناسند. در منابع علمی به نام صدف درخت ثبت شده است ولی نام های دیگر آن قارچ صدفی و یا تپه صدفی و قارچ حصیری است. بیشتر نواحی دشتی و مسطح رشد می کند. کلاهک این قارچ ۲۰-۵ سانتی متر است. شکل کلاهک محدب است ولی به مرور از تحدب آن کم می شود بطوریکه قارچ بالغ کلاهک پهن دارد. رنگ آن سفید است ولی به مرور تغییر رنگ می دهد.

90,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله قارچ های خوراکی
  • مقاله قارچ صدفی
  • مقاله قارچ دکمه ای
  • مقاله پرورش قارچ خوراکی صدفی
  • تحقیق بررسی تولید و پرورش قارچ خوراکی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.