پروژه کارآفرینی صنایع فرآورده های لبنی

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

پروژه کارآفرینی صنایع فرآورده های لبنی

تعداد صفحات : ۱۵۷

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در این مقاله گزارش کارآموزی شرکت فرآورده های لبنی لبنوش می باشد. در این مقاله به خواص شیر، معرفی کارخانه، فرآیند تولید، درباره انبار و انبارداری شرکت، فروش ، تبلیغات و بازار یابی در شرکت ، سیستم حسابداری شرکت و تعمیرات و نگهداری شرکت توضیح می دهد.

کارخانه فرآورده های لبنی کلات( لبنوش) سهامی خاص یکی از مراکز تولید مهم ترین مواد غذایی در کشور می باشد. این کارخانه و سایر کارخانجات تولید کننده محصولات لبنی در استان خراسان زیر نظر مستقیم شرکت تعاونی تولید کنندگان فرآورده های لبنی پاستوریزه خراسان قرار دارد. شرکت تعاونی تولید کنندگان محصولات لبنی در سال ۷۱ با همکاری جهاد کشاورزی و اداره کل تعاون استان خراسان جهت ارائه خدمت به واحد های فرآوری لبنیات پاستوریزه و تامین نیاز آن ها و فروش تولیداتشان تشکیل گردید و هم  اکنون ۴۵ کارخانه را در استان خراسان تحت پوشش خود دارد.

خرید و فروش در موسسات بازرگانی عمدتا تحت سر فصل های خریدو فروش در دفتر کل مشخص می گردد.عنوان دقیق تر این حساب ها خرید کالا و فروش کالا     می باشد اما عناوین مختصر فوق بیشتر متداول است.

در شرکت فرآورده های لبنی لبنوش  فروش هم به صورت کلی و هم به صورت امانی می باشد و این شرکت دارای نمایندگی فروش در بسیاری از شهر های کشور می باشد .

در قسمت فروش گزارش هایی از فروش ماهانه تنظیم می گردد و سپس تحویل مدیریت و حسابداری می شود. مطالب مندرج در گزارش فروش اطلاعاتی راجع به محصولات فروخته شده در هر روز و در نهایت در کل ماه می بشد و در آن قیمت  تمام شده محصولات فروخته شده و فروش مشخص است و سود و زیان ماهیانه به راحتی از آن تهیه می شود.

واژه های کلیدی: فرآورده های لبنی، انبار، سیستم حسابداری، تعمیرات

فهرست مطالب

بخش اول: صنایع شیر۱۳
مقدمه          ۱۳
پوکی استخوان بیماری خاموش۱۳
بخش دوم :  شرکت فرآورده های لبنی لبنوش ۱۹
کلیات درباره شرکت۲۰
خلاصه فعالیت تعاونی ۲۰
تاریخچه شرکت۲۱
تنظیم دوایربه خدماتی و تولیدی۲۴
چارت سازمانی  ۲۵
بخش سوم: فرآیند تولید ۲۶
آزمایشگاه۲۷
خطوط تولید۳۰
مراحل پاستوریزاسیون شیر ۳۰
تولید پنیر سفید مخصوص صبحانه۳۱
مراحل ساخت کره پاستوریزه۴۶
خط تولید دوغ پاستوریزه ۴۷
مراحل تولید خامه قنادی شیرین شده۴۷
خط تولید کشک مایع ۴۸
مراحل تولید پنیر پیتزا۵۰
خط تولید پنیر پیتزا ۵۰
مراحل تولید پنیر پیتزا تند۵۱
خط تولید ماست خامه ای ۵۳
بخش چهارم :انبار و انبارداری شرکت ۵۵
انبار ۵۶
انبار های سرپوشیده ۵۶
انبار های باز۵۶
وظایف انباردار ۵۶
انواع موجودی های انبار ۵۷
کالای انتقالی از سایر انبار ها و اجناس بر گشتی ۵۹
مدارک خرید ۶۱
تحویل کالا به انبار ۶۱
تحویل دائم ۶۲
نحوه و موارد استفاده از فرم رسید انبار۶۲
در خواست کالا و مواد از انبار۶۳
تحویل وخروج کالا ازانبار۶۴
کارتکس انبار ۶۸
گزارش موجودی از انبار۷۰
اصول ایمنی و حفاظت انبار۷۱
بخش پنجم : فروش ، تبلیغات و بازار یابی در شرکت  ۷۴
مقدمه۷۵
عوامل موثر در بالا بردن میزان فروش ۷۶
بازاریابی و تبلیغات۷۶
مزایای تبلیغات ۷۸
وظایف مدیر بازاریابی و فروش ۷۹
بخش ششم : دایره سرپرستی۸۱
دایره سرپرستی ۸۲
نقش واحد سرپرستی به عنوان جزیی از سیستم ۸۲
اصول مدیریت و سرپرستی ۸۳
واحد خرید مواد ۸۵
خرید های داخلی ۸۶
در خواست خرید مواد ۸۶
سفارش کالا به فروشنده ۸۷
بازرسی و کنترل اجناس خریداری شده ۸۹
بخش هفتم : سیستم حسابداری ۸۰
گردش حساب های صنعتی۹۱
فهرست حساب های ترازنامه ای ۹۲
فهرست  حساب های سود و زیانی ۹۴
بهای تمام شده کالای فروخته شده ۹۵
هزینه ها ۹۶
سایر درآمدها۹۶
کسور درآمد۹۶
سیستم حسابداری صنعتی کارخانه۹۷
مراحل ساخت محصولات ۹۸
کنترل مواد ۱۰۵
کسر و اضافات مواد  ۱۰۷
عوامل بهای تمام شده مواد اولیه۱۰۸
نحوه ثبت مواد برگشتی به انبار ۱۱۱
هزینه های مشترک و فرعی کارخانه ۱۱۱
کنترل هزینه های دستمزد ۱۱۴
حسابداری حقوق و دستمزد  ۱۱۶
دستمزد اوقات تلف شده ۱۱۷
پاداش کارکنان ۱۱۸
ذخیره دستمزد ایام مرخصی ۱۱۹
توضیحاتی راجع به برخی کسورات دستمزد بیمه۱۲۲
پرداخت مساعده۱۲۲
انحرافات حقوق و دستمزد۱۲۳
کنترل سربار کارخانه۱۲۴
برآورد هزینه های سربار.۱۲۵
سربار واقعی کارخانه۱۲۸
تجزیه تحلیل کسری یا اضافات سربار کارخانه۱۲۹
بخش هشتم  : تعمیرات و نگهبانی ۱۳۱
تعمیرات ۱۳۲
نگهبانی۱۳۲
بخش نهم :نتیجه گیری و جمع بندی ۱۳۴
توصیه هایی برای موقیت سازمانی ۱۳۵
IT چیست ؟۱۳۵
نقش IT در صنعت۱۳۵
کاربرد  IT در R&D  ۱۳۶
ضمائم ۱۳۷
منابع و ماخذ ۱۵۵

منابع و مآخذ:

۱- اصول کارپردازی وانبارداری نوشته منوچهرامیرشاهی

۲- طراحی سیستم اطلاعاتی درواحدهای صنعتی دانشگاه صنعتی شریف

۳- اصول فنون و مذاکره ،ترجمه دکتر مسعود حیدری

۴- جزوه انبار داری و کنترل موجودی ،موسسه مدیریت صنعتی

۵- اساسنامه شرکت فرآورده های لبنی لبنوش

۶- اصول و روش های حسابداری صنعتی – دکتر سجادی نژاد- چاپ پنجم

۷- حسابداری صنعتی –جلد ۱،۲،۳- انتشارات سازمان حسابرسی

۸ – ماهنامه توصیه برای موفقیت سازمانی نشریه شرکت پویندگان دنیای کیفیت – شماره یازدهم – مهر ماه ۸۳

۹-پنیر سازی – ترجمه مهندس مسعود فلاحی- انتشارات بارثوا

۱۰- روش نگه داری شیر ،ماست و پنیر ـ تدوین مجتمع آموزشی جهاد کشاورزی خراسان ، گروه صنایع غذایی ـ ناشر معاونت امور دام سازمان جهاد کشاورزی

مقدمه:

به نام خالق هستی که شیر را نوشیدنی گوارا گردانید تا اهل ایمان را عبرتی از قدرت لایزال او باشد و بهشتیان را به نهرهای آن وعده داد تا لذت رضوان خویش را کامل گرداند.

اگرچه این نوشیدنی حیات بخش، منبع غنی از ترکیبات مورد نیاز بدن بوده ودانشمندان هر روز ابعاد تازه ای از اسرار این غذای کامل را کشف و به جوامع ارائه می دهند متاسفانه به دلیل عدم آگاهی مصرف سرانه آن در ایران حدود نصف استانداردهای مطلوب می باشد.

پوکی استخوان –  بیماری خاموش :

زنان هشت برابر بیشتر از مردان دچار پوکی استخوان می شوند:

به اعتقاد محققان، احتمال دچار شدن به پوکی استخوان در موارد زیر بیشتر است:

سن بیش از ۵۰ سال، زن بودن، یائسگی، نخوردن یا کم خوردن لبنیات، قرار نگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، جثه کوچک،پوست روشن،ورزش نکردن،سیگار کشیدن، استفاده دراز مدت از داروهای ضد انعقاد(کوروتون)، داشتن افراد مبتلا به پوکی استخوان در میان خویشاوندان، استفاده از غذاهای پر نمک،نوشیدن الکل و قهوه زیاد و بعضی از اختلالات هورمونی مانند پرکاری تیروئید و کم کاری غدد جنسی.

درپوکی استخوان ، استخوان ها به شدت شکننده می شوند و ممکن است با ضربه های کوچک و حتی خود به خود بشکنند،کلسیم در این میان برای بازسازی و استحکام استخوان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اگر کلسیم بدن کافی نباشد استخوان پوک و شکننده می شود. پوکی استخوان علامتی ندارد. یک نکته بازدارنده در جهت اطلاع از این بیماری این است که معمولا شخص بعد از شکستگی به وجود آن پی می برد. در بعضی از افراد پوکی استخوان به صورت خمیدگی ستون فقرات بروز می کند. بهترین روش تشخیص پوکی استخوان سنجش تراکم استخوانی (رانسیتو متری) است که  با نظر پزشک صورت می گیرد.

پوکی استخوان به راحتی قابل پیش گیری است : ورزش و فعالیت بدنی، عدم مصرف سیگار، روزانه حداقل ده دقیقه در معرض نور خورشید قرار گرفتن و از همه مهمتر استفاده از مواد حاوی کلسیم به ویژه لبنیات از مهم ترین عوامل مؤثر در پیش گیری از این بیماری پر هزینه است.

نیاز به کلسیم در سنین مختلف متفاوت است. در نوجوانی ، بارداری و دوران شیردهی این نیاز با خوردن ۳ الی ۴ لیوان شیر و ماست در هر روز تامین  می شود. از لحاظ میزان کلسیم یک لیوان شیر معادل یک لیوان ماست و برابر ۴۵ الی ۶۰ گرم پنیر(اندازه دو قوطی کبریت) است. پژوهشگران به تازگی دریافته اند یک فنجان ماست ۳۵ درصد بیشتر از یک فنجان شیر کلسیم دارد.

۱-  شیر مایع سفید رنگی است که در اثر دوشش حیوانات شیرده سالم به دست می آید. رنگ شیر در حالت طبیعی سفید کدر است که در صورت بالا بودن چربی آن کمی زردرنگ شده و در اثر گرفتن چربی یا افزودن آب به آن کمی به سمت آبی میل می کند، که البته عوامل دیگری نظیر نوع تغذیه ، فصل و… نیز تا حدی در این امر مؤثر می باشد. بو و طعم شیر نیز در اثر تماس با ظروف کثیف یا تغذیه نا مناسب حیوانی و یا فسادهای میکروبی و شیمیایی می تواند تغییر کند.

در میان غذاهای مختلف که روزانه به مصرف انسان می رسند  بدون شک شیر مناسب ترین و متعادل ترین ترکیب را دارا می باشد و به همین دلیل است که معمولا شیر را غذای کامل می نامند. شیر هر یک از پستانداران بهترین غذا برای نوزاد همان پستاندار می باشد و عملا نمی توان هیچ غذایی را جانشین آن قرار داد . بررسی ها نشان می دهد که طولانی ترین عمرها در اکثر کشورهایی دیده می شود که مقدار مصرف روزانه شیر مردم آن زیاد است. ترکیب شیر تحت تاثیر عوامل مختلف از جمله نژاد، فصل، تغذیه و … تغییر می کند ولی به طور متوسط می توان ارقام زیر را در خصوص ترکیب شیر ارائه نمود.

نوع شیر

آب

کل موادجامد

چربی

کل پروتئین

قند(لاکتوز)

املاح

شیرگاو

۵/۸۷

۵/۱۲

۸/۳

۳/۳

۷/۴

۷/۰

شیرگوسفند

۷/۸۰

۳/۱۹

۴/۷

۵/۵

۸/۴

۱

شیر بز

۲/۸۵

۸/۱۴

۶/۵

۸/۳

۸/۴

۷/۰

شیرانسان

۵/۸۷

۵/۱۲

۴

۹/۰

۷

۲/۰

در خصوص ارزش تغذیه ای شیر نکته حائز اهمیت آن است که علاوه بر بالا بودن مقدار مواد مغذی در شیر، کیفیت این ترکیبات نیز به گونه ای است که به بهترین وجه ممکن مورد استفاده بدن قرار می گیرد. به عنوان مثال ضریب هضم چربی شیر ۱۰۰ درصد می باشد و پروتئین های شیر نیز دارای ضریب هضم ۹۵ تا ۹۸ درصد بوده و تمامی اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را تامین می نمایند. هم چنین شیر منبع اصلی کلسیم و فسفر در رژیم غذایی است و در صورت حذف لبنیات از رژیم غذایی ، برای جبران کمبود این دو ترکیب لازم است که مقادیر زیادی سبزیجات و میوه جات استفاده شود، از بین املاح، مقدار آهن در شیر کم است و لازم است که در نوزادانی که منحصرا با شیر تغذیه می نمایند، این کمبود جبران شود. از نظر ویتامین ها نیز شیر حاوی مقادیر قابل توجهی از انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین های (A) و گروه (B) بوده و می تواند درصد قابل توجهی از نیاز روزانه را بر طرف سازد.

قند موجود در شیر ، لاکتوز نام دارد که بعضی از بزرگسالان قادر به هضم آن نبوده و در نتیجه در هنگام مصرف شیر دچار عوارضی نظیر نفخ ، دلپیچه و اسهال        می گردند. چنین افرادی یا باید مقادیر کم شیر را با فواصل زمانی مصرف نمایند و یا از فرآورده هایی نظیر پنیر و ماست که دارای لاکتوز کمی می باشند استفاده کنند.

در جدول زیر مقایسه ترکیبات موجود در یک کیلوگرم شیربا صد گرم گوشت گاو نشان داده شده است که با توجه به این که قیمت یک کیلوگرم شیرحتی کمتر از  صد گرم گوشت می باشد ارزش غذایی شیر بیشتر مشخص می شود(اعداد بر مبنای گرم است):

چربی

پروتئین

قند

املاح

۱۰۰گرم گوشت گاو

۵/۱۶

۱۵

۱

۱کیلوگرم شیر

۳۸

۳۳

۴۷

۷

 نکته مهم در خصوص شیر آن است که بالابودن میزان مواد مغذی در آن باعث       می شود که شیر به عنوان یک محیط مناسب و ایده آل جهت رشد و فعالیت انواع میکروارگانیزم ها درآید به گونه ای که اگر مدت کوتاهی به حال خود رهاشود،فاسد شده و علاوه بر تغییرترکیبات آن، خطر ایجاد مسمومیت را نیز خواهد داشت.

برای جلوگیری از این امر رعایت ۲ نکته ضروری است:

شیر از ابتدای دوشش تا هنگام مصرف باید در دماهای پائین نگهداری شود، هرچه دمای نگهداری شیربالاتر باشد سرعت رشد و فعالیت باکتری ها نیز بالاتر رفته و در نتیجه شیر زودتر فاسد می شود. حتی بعد از پاستوریزاسیون یا جوشاندن نیز لازم است که شیر در یخچال نگهداری شود.

باید توجه داشت که کاهش دمای شیر فقط سرعت فعالیت باکتری ها را کم می کند ولی قادر به از بین بردن آنها نیست بنابراین لازم است که با استفاده از حرارت تمامی میکروب های بیماری زا و حداکثر میکروبهای غیر بیماری زای شیر را از بین می برد.

کلیات در رابطه با شرکت :

کارخانه فرآورده های لبنی کلات( لبنوش) سهامی خاص یکی از مراکز تولید مهم ترین مواد غذایی در کشور می باشد. این کارخانه و سایر کارخانجات تولید کننده محصولات لبنی در استان خراسان زیر نظر مستقیم شرکت تعاونی تولید کنندگان فرآورده های لبنی پاستوریزه خراسان قرار دارد. شرکت تعاونی تولید کنندگان محصولات لبنی در سال ۷۱ با همکاری جهاد کشاورزی و اداره کل تعاون استان خراسان جهت ارائه خدمت به واحد های فرآوری لبنیات پاستوریزه و تامین نیاز آن ها و فروش تولیداتشان تشکیل گردید و هم  اکنون ۴۵ کارخانه را در استان خراسان تحت پوشش خود دارد.

خلاصه فعالیت های تعاونی:

۱) تهیه و تامین مواد اولیه مورد نیاز اعضاء

۲) تهیه ماشین آلات وتجهیزات مورد نیاز واحدهای  تولیدی از داخل و خارج کشور.

۳) برگزاری سمینارهای علمی، تخصصی و کلاس های آموزشی جهت ارتقای علمی .

 ۴) فنی مسئولین کنترل کیفیت واحدهای تحت پوشش در داخل یا خارج از کشور.

۵)ارائه خدمات مشاوره ای به واحد های در حال تاسیس و بهره برداری.

۶)پذیرش عاملیت توزیع پنیریارانه ای در استان خراسان.

۷)پیگیری جهت تحویل ۳۰/۰ از علوفه تخصیصی به استان، به منظور تحویل به دامداران طرف قرارداد کارخانجات.

۸) احداث و اداره کارخانه تولید ظروف یکبار مصرف و بسته بندی کره در اوزان ۱۰ تا ۲۵ گرمی باسرمایه گذاری بالغ بر ۳۰۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال با همکاری سیستم بانکی.

۹) کمک به توزیع شیر یارانه ای و شیر مدارس.

۱۰) ایجاد فروشگاههای عرضه مستقیم کالا به منظور فروش محصولات لبنی پاستوریزه تولیدی اعضا.

تاریخچه شرکت فرآورده های لبنی لبنوش :

تعداد کارکنان

برق

زیر بنا

مساحت زمین

زمین

ساختمان

ارزش ماشین آلات

سرمایه گذاری مستقیم

۲۰نفر ۵۰کیلو وات ۱۷۰۰متر مربع ۴۰۰۰متر مربع ۴۰۰۰۰۰۰۰ ۷۵۵۰۰۰۰۰ ۹۵۱۰۰۰۰۰ ۲۵۷۲۵۰۰۰۰

کارخانه تولید فرآورده های لبنی پاستوریزه لبنوش واقع در استان خراسان رضوی شهرستان کلات بخش زاوین با مشخصات ذیل در سال ۱۳۶۸ تاسیس گردید.

محصولات اصلی                    ظرفیت                     واحد

  پنیر سفید                                 ۳۰                              تن

خامه پاستوریزه                          ۴۲                             تن

کره پاستوریزه                           ۵۰                              تن

محصولات جانبی  :  

پنیر پیتزا،پنیر ورقه ای، انواع ماستهای کم چرب و خامه ای ،کشک مایع،دوغ

شرکت سهامی خاص بوده و تعداد شرکا ۵ نفر می باشد و تمام سرمایه توسط مؤسسین تامین شده است.

۳۵/۰ سهام این شرکت در ابتدای تاسیس در حساب مخصوص در بانک سپرده شده است ، شرکت از تاریخ ۱/۲/۱۳۶۹ برای مدت نامحدودی تشکیل شده است.

شرکت به موجب اساسنامه از ارکان زیر تشکیل شده است:

الف) مجامع عمومی    ب) هیئت مدیره    ج) بازرسان

حدود اختیارات و وظایف شرکت به شرح مقرر در اساسنامه است و موارد سکوت اساسنامه طبق قانون تجارت لازم الاجرا است.

مجامع عمومی عبارتند از:

مجمع عمومی عادی

مجمع عمومی فوق العاده

طبق اساسنامه شرکت مجمع عمومی عادی برای اتخاذ تصمیم نسبت به موارد ذیل تشکیل می شود:

بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به خط مشی و برنامه فعالیت شرکت.

انتخاب مدیران و بازرسان و تعیین حقوق و مزایا و حق حضور آنان.

رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی و اخذ تصمیم راجع به تقسیم سود.

100,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله فرآیند خشک کردن
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.