مقاله انواع قرارهای تامین کیفری

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله انواع قرارهای تامین کیفری

تعداد صفحات : ۳۱

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

مقاله حاضر در ۷ مبحث شامل می شود. مبحث اول سعی می کنیم تعریفی از عبارات و اصطلاحات بکاررفته از جمله در خصوص تامین کیفری، وثیقه، کفالت و التزام را بطور اختصاربیان نماییم. در مبحث دوم در خصوص ماهیت وجه الکفاله و وجه التزام و نیز وثیقه از این جهت که محکومیت مالی است یا جزایی یا حالتی دیگرنیز بحث خواهد شد. در مبحث سوم  نحوه ضبط وثیقه و اخذ وجه الکفاله و وجه التزام را بیان می کند. در مبحث چهارم اخذ وجه الکفاله و ضبط وثیقه وظیفه کدام قسمت ازدوایر دادگستری است؟ اجرای احکام مدنی یا اجرای احکام کیفری. در مبحث پنجم زمانی که دستور ضبط و اخذ وثیقه ووجه الکفاله صادر گردید پرونده جهت طی مراحل ضبط و اخذ در جریان خواهد بود. در مورد وثیقه که به ترتیب مبحث سوم باید عمل شود. اما زمانیکه کفیل از پرداخت وجه الکفاله خودداری نمود این سوال پیش می آید که آیا می توان همچون محکومین مالی ماده ۲ قانون نحوه اعمال محکومیتهای مالی را در اینجا قابل اعمال داشت؟

مبحث ششم با فوت وثیقه گذاریا کفیل وملتزم وضعیت حقوقی این اشخاص یا احیانا وراث واموال متوفی درقبال قانون چگونه است و مبحث هفتم  اگر وثیقه گذاریا کفیل وملتزم مفلس یا معسر شود تکلیف چیست.

واژگان کلیدی: وثیقه-وجه الکفاله-وجه التزام-ضبط-اخذ-اجرای احکام مدنی-اجرای احکام کیفری

فهرست مطالب

قرارهای تامین کیفری(التزام-کفالت-وثیقه)    ۴
مبحث اول – کلیات و مفاهیم    ۶
مبحث دوم    ۸
بخش اول: ماهیت وجه الکفاله و وثیقه    ۸
بخش دوم- میزان وجه الکفاله یا وثیقه    ۱۲
مبحث سوم:نحوه ضبط وثیقه و اخذ وجه الکفاله و وجه التزام    ۱۴
مبحث چهارم    ۱۸
مبحث پنجم    ۲۲
اعمال ماده ۲ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی    ۲۲
مبحث ششم    ۲۴
بخش اول: فوت مکفول- مکفول له-کفیل    ۲۴
۱- فوت مکفول    ۲۴
۲- فوت مکفول له    ۲۵
۳- فوت کفیل    ۲۵
بخش دوم- فوت وثیقه گذار    ۲۶
مبحث هفتم- افلاس یا اعسارکفیل ووثیقه گذار    ۲۷
نتیجه گیری    ۲۹
کلام آخر    ۳۰
فهرست منابع ومآخذ    ۳۱

فهرست منابع ومآخذ

۱-    قانون مدنی

۲-    قانون آیین دادرسی کیفری

۳-    قانون اعسار

۴-    قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی

۵-    قانون تأسیس سازمان اموال تملیکی

۶-    کاتوزیان – ناصر- قانون مدنی در نظم حقوق کنونی  – انتشارات میزان

۷-    امامی- میرحسن-  حقوق مدنی – جلد اول و دوم- انتشارات اسلامیه

۸-    جعفری لنگرودی – جعفر- ترمینولوژی حقوق- انتشارات گنج دانش

۹-    کاتوزیان- ناصر-  عقود معین- جلد ۴- انتشارات میزان

۱۰- مجموعه نظرات مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه معاونت آموزشی قوه قضائیه

قرارهای تامین کیفری(التزام-کفالت-وثیقه)

اهمیت موضوع از ان جهت است که در حال حاضر در محاکم ایران این امر مانند بسیاری ازاموردیگردرحاله ای از ابهام و هریک ازمحاکم به سلیقه خود و استنباط خویش از قانون عمل می کنند. عده ای این موضوع را مربوط به اجرای احکام مدنی و عده ای دیگر در حوزه وظایف اجرای احکام کیفری می دانند. ریشه این اختلاف نظر قدر مسلم نقص قانون است چرا که قانون وجود امری را پیش بینی کرده اما به نحوه اجرای آن اشاره ای نکرده است.در مجموع شاید نظر اکثریت این باشد که ضبط و اخذ توسط اجرای احکام مدنی و طبق قوانین اجرای احکام مدنی انجام شود ولی ایرادات اساسی نیز بر آن وارد است که بررسی خواهد شد.

ضمنا قصد داریم درخصوص ماده۲ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب ۱۳۷۷ نیز بحثی داشته باشیم از این جهت که آیا اعمال ماده ۲در خصوص افرادی که درمورد ایشان قراراخذ وجه الکفاله یا وجه التزام صادرمی شود به لحاظ قانونی صحیح است یا واجد اشکال می باشد. همچنین در خصوص ماهیت وجه الکفاله   و   وجه التزام و نیز وثیقه از این جهت که محکومیت مالی است یا جزایی یا حالتی دیگرنیز بحث خواهد شد و دو مبحث دیگر که بررسی و اظهارنظردر آن مورد مفید بنظر می رسد اول اینکه با فوت وثیقه گذاریا کفیل وملتزم وضعیت حقوقی این اشخاص یا احیانا وراث واموال متوفی درقبال قانون چگونه است و دوم اینکه اگر وثیقه گذاریا کفیل وملتزم مفلس یا معسر شود تکلیف چیست. النهایه با بررسی مسایل فوق وارائه فرضیه ها و احیانا راه حلهایی مناسب و البته کاربردی سعی می شود کمکی هرچند اندک به حل برخی مشکلات در این زمینه کرده باشیم و با عنایت به اینکه نگارنده خود عضوی ازدستگاه قضایی کشور می باشد در اصلاح امورات مربوطه سهمی داشته باشیم. ان شاءا…

مبحث اول – کلیات و مفاهیم

دراین مبحث سعی می کنیم تعریفی از عبارات و اصطلاحات بکاررفته دراین نوشتاررا بطور اختصاربیان نماییم.

اولین مفهوم را با استفاده از قانون آئین دادرسی کیفری تعریف می کنیم. ماده ۱۳۲ این قانون در خصوص تامین کیفری بیان می دارد: ” بمنظوردسترسی به متهم و حضوربه موقع وی در موارد لزوم و جلوگیری از فراریا پنهان شدن یا تبانی با دیگری قاضی مکلف است پس ازتفهیم اتهام به وی یکی ازقرارهای تامین کیفری را صادرنماید “. همچنین درمواد ۱۳۴تا ۱۴۷ این قانون شرایط دیگر تامین کیفری را اعلام می دارد. حال به بررسی اصطلاحات دیگر می پردازیم ازجمله وثیقه. وثیقه درکتاب ترمینولوژی حقوق دکترلنگرودی اینگونه تعریف شده که :  دراصطلاح مالی که وام گیرنده تحت یکی ازصورقانونی آنرا نزد وام دهنده می گذارد و وام می ستاند که اگردر موعد مقرر آنرا پس ندهد وام گیرنده بتواند ازمحل فروش وثیقه و قیمت آن طلب خود را وصول کند. همچنین آمده که مالی است که برای تضمین حسن اجرای تعهد داده می شود. وثیقه بعنوان یکی ازانواع قرارهای تامین کیفری مندرج درماده ۱۳۲ قانون آئین دادرسی کیفری نیز چندان دورازاین تعاریف نیست بدین شکل که دادگاه صادرکننده قرارتامین از نوع وثیقه بسته به میزان خسارات و شرایط موجود و وضعیت طرفین پرونده کیفری از متهم وثیقه اخذ می کند که اغلب موارد این وثیقه عبارتست ازوثیقه ملکی چرا که همگان به آن دسترسی دارند و عبارتست از بازداشت سند تا زمان ختم محاکمه از طریق اداره ثبت اسناد و املاک محل صدورسند.ضمنا چنانچه محل صدور سند خارج ازحوزه قضایی دادسرا یا دادگاه محل وقوع جرم باشد بایستی با اعطای نیابت نسبت به این امر اقدام شود. بدیهی است که تا زمان ارسال نیابت و وصول پاسخ چاره ای جزبازداشت متهم وجود ندارد.موضوع دیگر کفالت است که درذیل بحث وجه الکفاله پدید می آید. کفالت آنگونه که قانون مدنی در ماده ۷۳۴ تعریف نموده است عبارتست ازعقدی که بموجب آن یک طرف درمقابل طرف دیگراحضار شخص ثالثی را تعهد می کند. همچنین مواد بعد تا ماده ۷۵۱ احکام مختلف این نوع عقد را بیان می کند. بحث وجه الکفاله مطروحه در قانون آئین دادرسی کیفری نیز چندان از این مفهوم دور نیست. چرا که در اینجا مکفول متهم ‘ مکفول له قاضی به نمایندگی دولت وحاکمیت وکفیل ثالث می باشد که در اصطلاح عرفی ضمانت متهم را می نماید. عبارت دیگر التزام است که مرادف تعهد و متعهد کردن است. (ماده ۲۳۹ قانون مجازات عمومی) ضمنا وجه التزام که موضوع بند ۲ماده ۱۳۲ قانون آئین دادرسی کیفری است ربحی است که در قرارداد به تراضی طرفین مقدور می شود. (تبصره۲ ماده ۳۴ قانون ثبت ۱۳۲۰)

قرار وجه التزام بعنوان قرارتامین زمانی صادرمی شود که اولا اهمیت جرم نسبتا کم باشد ثانیا قاضی یا دادیار اعتماد نسبی نسبت به حضور متهم و به عبارتی ملائت او را احراز می نماید.لازم به ذکر است کلمه ملائت ضد اعسار است که در فقه به آن یسار هم گفته می شود.

نکته جالبی که حائزاهمیت است اینکه قانونگذار به ظرافت عبارت اخذ را برای وجه الکفاله و وجه التزام وعبارت ضبط را در مورد وثیقه بکاربرده است. چرا که ماهیت اخذ و ضبط چه به لحاظ لغوی و چه استعمال درمعنای خاص متفاوت است. بایستی گفت که ضبط فرع براخذ است.

30,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله کفالت در حقوق ایران
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.