مقاله خانواده

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله خانواده

تعداد صفحات : ۲۴

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

مقاله حاضر درباره اهمیت خانواده،تقسیم بندی خانواده ها بر اساس نوع عملکردشان ،  بررسی اختلافات خانواده و ارائه راهکارهای مناسب، وضعیت فعلی مشاوره خانواده در ایران، کارکرد تربیتی خانواده از دیدگاه اسلام و ارتباط فرزندان با یکدیگر درخانواده توضیح می دهد.

اسلام از همان ابتدای تولد برنامه‌ها و دستورات خاصی را برای رشد و تربیت کودک تنظیم فرموده و اجرای آن را بر عهده خانواده قرار داده است. بطوریکه در سراسر دوره کودکی و نوجوانی که مهمترین دوران رشد و تربیت کودک است برنامه‌های خاص و سفارشهای تربیتی بسیاری را در انتخاب اسم ، شیر دادن و از شیر گرفتن ، در محبت و مهروزی به کودکان و در رعایت عدالت ، وفای به عهد نسبت به آنها چه در دوره بلوغ و چه در دوره نوجوانی بیان داشته است.

امام سجاد علیه‌السلام می‌فرمایند: حق کودک تو بر تو این است که بدانی وجود او از توست و بد و خوب او در این دنیا به تو ارتباط پیدا می‌کند و باید بدانی که در سرپرستی او مسئولیت داری و مسئول هستی که او را به بهترین وجه تربیت کنی و بر عهده توست که او را به خداوند بزرگ راهنمای کنی.
پیغمبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم می‌فرمایند: به کودکان خود احترام بگذارید و با آداب و روش پسندیده با آنها رفتار کنید. اسلام علاوه بر تاکیدی که بر نقش تربیتی خانواده قائل است شیوه‌های مناسب تربیتی را پیش روی خانواده‌ها قرار می‌دهد. بطوری که با تاکید بر تکریم و تشویق فرزندان خانواده را از اعمال روشهای تنبیهی باز می‌دارد.

واژه های کلیدی: خانواده، اختلافات خانواده، اسلام، دوره نوجوانی، دوره کودکی

فهرست مطالب

مقدمه    ۴
الف-خانوادهای سهل انگار    ۶
ب- خانواده هایی با تعصب خاص    ۹
ج- خانواده های مطلوب    ۱۰
خانواده و اهمیت آن در دوره کودکی    ۱۲
اهمیت خانواده در دوران نوجوانی    ۱۳
اهمیت خانواده = سلامت خانواده    ۱۴
شیوه‌های ارتباطی مناسب بین همسران    ۱۵
بررسی اختلافات خانواده و ارائه راهکارهای مناسب    ۱۵
مشکلات روحی اعضاء خانواده    ۱۶
وضعیت فعلی مشاوره خانواده در ایران    ۱۷
کارکرد تربیتی خانواده از دیدگاه اسلام    ۱۷
ارتباط فرزندان با یکدیگر درخانواده    ۲۱
نتیجه گیری    ۲۳
منابع     ۲۴

منابع :

-۱ روانشناسی کودک پرویزخاکیه

-۲ بهداشت روانی دکتر شاملو

-۳ چگونه به کودکم کمک کنم دکتر گاربر

مقدمه

خانواده با وجود اینکه در اکثر جوامع مورد توجه است در جهان بینی اسلامی اهمیت و ارزش شایان توجهی به آن داده می‌شود. در این جهان بینی خانواده گروهی متشکل از افراد است که دارای شخصیت مدنی ، حقوقی و معنوی است که بر اساس نکاح (عقدی که ارتباط یا مشروعیت ارتباط زن و مرد را معین می‌سازد) پدید می‌آید. چنین ارتباطی یک رابطه ساده انگارانه و فاقد مسئولیت پذیری نیست. بلکه یک پیمان مهم و بااهمیتی است که از جنبه‌های مختلف برای طرفین مسئولیتهایی ایجاد می‌کند. چرا که سلامت چنین پیمانی که اولین پایه‌های تشکیل یک خانواده است ضامنی است برای سلامت کل جامعه.

سبحان الذی خلق الازواج کلهامما تنبت الارض و من انفسهم ومما لا یعلمون (یس/۳۶)

پاک خدایی که از آنچه زمین می رو یاند و نیز از خودشان و از آنچه نمی دانند همه را نر و ماده گردانیده است.

شاهکار  خلقت خداوندی در آسمانها و زمین تزیین مخلوقات به زوجیت است که این سنت را بر جماد و نبات و صد البته بر انسان حاکم نمود و هنگامی که زوجیت انسانی همراه با خرد خدادادی انسان عجین می گردد محصولی به نام خانواده بهمراه دارد که از بزرگترین ارمغان های خداوند منان بر جامعه بشری به بلندای تاریخ محسوب می شود که خانواده در زندگی بشر بس کهن می باشد و امری طبیعی.

آری تدبیرالهی درآفرینش بر این تعلق گرفت که تنها شهوت نفس میان زن ومردحاکم نباشد وعشق به خانواده متولد شد.

ومن آیاته ان خلق لکم من انفسکم ازواجا لتسکنواالیهاوجعل بینکم موده ورحمه(روم/۲۱)

بدین ترتیب محیط خانواده برای زندگی انسانی فضایی آکنده از تسکین وآرامش گشت تا در کنار  همسر خود در فرازونشیب های زندگی همدیگر رایار ویاور باشند۰

هن لباس لکم وانتم لباس هن.  گویی که برای تربیت آدمی باید محفلی ایجاد گردد که هم زن وهم مرد خود درآن به تکمیل شخصیت نایل آیندوهم کانونی گرددبرای پرورش نسل آینده وجامعه.

خانواده کوچکترین واحد اجتماعی ودرعین حال بزگترین و  تاثیر گذارترین واحد تربیتی در جوامع  به شمار می آید به طوریکه این نهاد می تواند منشا تحولات عظیم فردی اجتماعی ورشد ارزشهای انسانی در میان اعضای آن باشد خانواده مهم ترین  نهادی است که فرد درآن پرورش می یابد.

بنابر این سرمایه گذاری وتوجه هرچه بیشتر به خانواده در دستور کار معلمان عالم ودر راس آنان پیامبران و پیشوایان ادیان قرار گرفته است وامروز هم بشریت به جایی رسیده است  که خود را ملزم به این رویکرد می داند تا جاییکه دولتها  توجه خاصی نسبت به رشد وتوسعه کیفی خانواده مبذول داشته و سعی دارند با در اختیار قرار دادن امتیازات و تسهیلات رفاهی وآموزشی  ومشاوره ای وبه طور کلی ارتقا ء سطح بهداشت وسلامت خانواده سعی بر افزایش کیفیت زندگی خانوادها دارندزیرا این امر تاثیر مستقیمی بر تر بیت نسل آینده جامعه خواهد داشت وخانواده مکانی  برای تربیت وپرورش انسانهاست که تنها در صورت وجود  سلامت روحی وروانی  می تواند انسانهای پاک و سالم تحویل اجتماع  دهد.

براساس آنچه که درجامعه خودمان می گذرد می توان خانواده هارابر اساس نوع عملکردشان  در زمینه های تربیتی به سه قسمت تقسیم نمود وخصوصیاتی را برای هر کدام برشمارد :

۱)خانوادهای سهل انگار     ۲)خانوادهایی باتعصب خاص     ۳)خانواده مطلوب

 الف-خانوادهای سهل انگار

در میان بعضی از خانوادها می توان به ضعف سرمایه های علمی وفکری والدین اشاره نمود که آنان را درایجاد فضای تربیتی مناسب دچار اشکال می کند وباعث می شود که محوریت خانواده در انتقال ارزشها تحت الشعاع قرار  گیرد از خصوصیات این خانوادها می توان به نکات زیر اشاره نمود:

۱-عدم توجه به احساسات وروحیات فرزند که خود رادراین زمینه ها جلوه می دهد:

الف-عدم دخالت دادن آنان در امورات وتصمیمات خانوادگی

ب- عدم احترام به شخصیت فردی آنان

ج- عدم پذیرش پیشنهادات آنان

فرزندان خانواده برای شکل گیری روحیات خود نیاز به رعایت ودرک احساسات خود دارند ولیکن هنگامیکه آنان را درامورات خانواده اجازه ای برای دخالت  نباشد وبه تبع آن به شخصیت آنان  بی اعتنایی شود وپیشنهادات ونظراتشان را بهایی ندهند با عقده های روانی وروحی مواجه شده واین تزلزل روحی را به پیکر اجتماع نیز منتقل خواهند نمود.

۲-عدم سعی وتلاش برای ورود به دنیای فرزند

معمولا برای تاثیر گذاری و تربیت افراد باید دنیایشان را شناخت و موفق به ورود در آن دنیا شد تا بتوان در آن سهم و نقشی داشت اگر چه این خانواده ها با فرزندانشان در زیر یک سقف زندگی می کنند و لیکن از هم دیگر بیگانه می باشند و این بیگانگی نقش تربیتی والدین را بر فرزندان به صفر می رساند زیرا اولین شرط برای پذیرش سخن مربی ، باور و پذیرفتن او از سوی متربی در دنیای ذهنیش می باشد.

25,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله نقش خانواده در تربیت فرزندان برای نماز
  • مقاله دین و خانواده
  • مقاله حقوق خانواده
  • مقاله تاثیر مدرنیته بر خانواده
  • مقاله نقش خانواده در بزهکاری فرزندان
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.