تحقیق عوامل وقوع جرم

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

تحقیق عوامل وقوع جرم

تعداد صفحات : ۵۶

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

تحقیق حاضر به بررسی شناخت عوامل جرم زا در شهرستان میبد و پیشگیری از وقوع جرم و نابهنجاریها و ارائه راهکارهایی برای گشودن گره های کور مشکلات اجتماعی می پردازد.

سیر تکاملی ملل و اخلاق اجتماعی و موقعیتهای خاص در تغییر مفهوم جرم و کیفیت ارتکاب آن موثر است گاهی حسن و قبح بعضی از اعمال به اعتبار ادوار با توجه به ارزش مذهبی، اخلاقی و اجتماعی اعمال در اطلاق اصطلاح (جرم) متفاوت می شود مجازات قتل عمد، اعدام است اما نابود کردن تجهیزات و کشتن نفرات دشمن هرچه تعداد آن بیشتر باشد مایه سربلندی و قابل تحسین و تمجید است.

بشر همواره در دفاع از خویشتن، متجاوز را به عناوین مختلف مجازات کرده جامعه نیز در طول ادوار تاریخ برای تنبیه مجرم و ارعاب دیگران با مجازات تبه کار واکنش نشان داده است با وجود اینکه تا کنون بی رحمانه ترین و شدیدترین شکنجه ها و مجازاتها در مورد مجرمین اجرا گردیده ولی شدت کیفرها از ازدیاد جرائم پیشگیری ننموده است.

عوامل روانی جسمی و محیط اجتماعی مخصوصاً وضع محیط خانوادگی در سازگار نمودن افراد با محیط اجتماع نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. آرامش و امنیت، رافت و عطوفت از بسیاری از انحرافات پیشگیری می کند. اتحاد و اتفاق و همبستگی در محیط خانواده قدرت مقاومت را در برابر ناملایمات و مشکلات زندگی افزایش می دهد.

واژه های کلیدی: عوامل جرم زا ، پیشگیری از وقوع جرم ، سرقت ، چک بلامحل ، ضرب و جرح عمومی ، مواد مخدر ، فحاشی و ناسزا ، کلاهبرداری ، ضرب و جرح غیر عمدی (تصادف)

فهرست مطالب

فصل اول:
مقدمه۶
بیان مساله۶
اهداف کلی تحقیق۷
اهمیت و ضرورت تحقیق۸
پیشینه تحقیق۹
فصل دوم:
مقدمه۱۲
تعریف جرم۱۵
مبانی نظری و تجربی تحقیق(تئوریهای مربوط به جرم)۲۲
فصل سوم:
تعاریف۳۳
فصل چهارم:
فرضیه ها، سوالات تحقیق و پاسخگویی به فرضیه ها و سوالات تحقیق۳۶
فصل پنجم:
ارائه راهکارهای بنیادین و کلی برای پیشگیری از رایج ترین جرائم شهرستان میبد۴۷
نتیجه گیری۵۵
منابع۵۵

منابع:

کتاب مجرم کیست ، جرم شناسی چیست، تالیف :تاج زمان دانش

مبانی جرم شناسی تالیف: دکتر مهدی کی نیا

مقدمه:

تحقیقی که پیش رو داریم تلاشی است برای دستیابی به شیوه های پیش گیری از وقوع طغیان و تبهکاری و کشف راه حلهای علمی و منطقی برای ایجاد تفاهم و برقراری صلح و آشتی بین جامعه با خیانتکاران و عصیانگران جامعه ستیزی که بدی را به جای نیکی بر گزیده اند آزادی را بهای ناچیز و لذت زود گذری فروخته اند و برده ی خواسته های دل و مأمور اجرای هوای نفس اماره شده اند ، از معنویات رو بر تافته و غرق در آلودگی های مادیات گشته اند ، از سیر متعالی باز مانده اند و از جاده ی مستقیم انسانیت به در رفته اند . پس لازم است با شناخت جرم و عوامل وقوع جرم فرمان الهی که عدل و احسان را که واقعیت می بخشد این دو رکن لازم و ملزوم زندگی اجتماعی بشر تحقق یابد .

بیان مسأله

شناخت عوامل جرم زا در شهرستان میبد و پیشگیری از وقوع جرم و نابهنجاریها و ارائه راهکارهایی برای گشودن گره های کور مشکلات اجتماعی ، گند زدائی محیط زیست انسانی از جرائم و بهسازی آن ، تشخیص حالت خطرناکی و اصلاح اخلاقی و درمان تن و روان بزهکاران و پرورش مجدد آنان و برگرداندن آنها به سطح جامعه و به حداقل رساندن وقوع جرائم در سطح شهرستان با ارائه راهکارهایی که وقوع جرم را کاهش دهد .

اهداف کلی تحقیق :

۱_ شناخت بیشترین جرائم رایج در میبد که مشتمل است از ۱_ سرقت ۲_ چک بلامحل ۳_ ضرب و جرح عمومی ۴_ مواد مخدر ۵_ فحاشی و ناسزا ۶_ کلاهبرداری ۷_ ضرب و جرح غیر عمدی (تصادف)

۲_بررسی عوامل ایجاد کننده جرائم فوق الذکر در میبد

۳_ توصیه های لازم و کاربردی برای زندگی سالم و دور از جرائم ذکر شده

۴_ زمینه تحقیقات بعدی فراهم شود و تبادل نظر و تبادل اطلاعات بین محققین فراهم آید .

اهمیت و ضرورت تحقیق

شناخت جرم و عوامل وقوع جرم در جامعه راهکارهایی را در جامعه پر از جرائم به ما نشان می دهد که انسانی که از ناکامی با خودش قهر کرده و از خویش گریختند و از جامعه رو بر تافتند و سر ناسازگاری در پیش گرفته است با خودش آشتی کند و راه ماهر ورزیدن بیاموزد و با جامعه نیز در صلح و صفا و یکرنگی بسر برده گم گشتگان را به راه آورد ، رقابت و جنگ و ستیز را به تعاون و صحبت تبدیل کند . شقاوت را به سعادت ، سقوط را به اعتلاء ، بدی را به نیکی ، زشتی را به زیبایی ، نفرت را به محبت ، و خصومت را به دوستی ، کفر را به ایمان ، ناپاکی را به پاکی بدل سازد . خلاصه در نوسازی انسان و جامعه می کوشیم تا بدون اینکه از پیشرفت عادی و رشد انسان چشم پوشی شود او را به انسانی برتر و والاتر برای زندگی بهتر و انسانی تر و همگام با معنویات و سطوح عالی اخاتقی مبدل سازیم و برآنیم تا عدالت واقعی را از طریق احسان به نیکو ترین وجهی تحقیق بخشیم . باید نیکی کردن را آموخت تا محلی برای بد آموزی و سیه روزی و بدی کردن باقی نماند باید بیچارگان و عوامل بدبختی و تباه کردن زندگی آنان را شناخت ، و بیماری آنان را تشخیص داد ، به درمان آنان همت گماشت ، موانع داخلی و خارجی تا فردی و اجتماعی را که سر راه کمال و خضیقت و خلوص و پاکی و انسانیت و حدیت است را از سر راه برداشت و راه زندگی شرافتمندانه را به سوی انسان ها گشود و امید واریم که با ارائه راهکارهای مناسب به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم .

 پیشینه ی تحقیق :

اصطلاح جرم شناسی را برای اولین بار توپینار دانشمند فرانسوی ، در کتاب خود که در سال ۱۸۷۹ منتشر نمود بکار برد و در گزارش خود به دومین کنگره بین المللی مردم شناسی جنایی در سال ۱۸۸۹ در پاریس تشکیل شده بود تصریح کرد که جزء اول جرم شناسی واژه ی لاتین crimen یا crimis که واژه ی لاتین می باشد به معنی اتهام و به جای جرم و جنایت بکار رفته است و جزء دیگر آن از کلمه ی یونانی logie یعنی «علم» می باشد که در اکثر علوم تحت عنوان «شناسی» مصطلح گردیده است .

در سال ۱۸۸۵یعنی ۶ سال پس از انتشار کتاب مذکور ، گاروفالو قاضی ایتالیائی برای اولین بار کتابی را تحت عنوان «جرم شناسی» منتشر کرد . اما در کتاب مذکور ، تعریف جامع و کاملی از جرم شناسی ننمود . بعداً دانشمندان نیز هر یک ، از دیدگاه رشته تخصصی خود از قبیل زیست شناسی ، روانشناسی ، روانپزشکی ، پزشکی و بالاخره جامعه شناسی تعریف های گوناگونی از جرم شناسی نمودند .

فری  جرم شناسی را «علم مطالعه جرم» زیلیک SeeliG دانشمند اطریشی در کتاب جرم شناسی خود آنرا «علم جرم» نامید . لکن در ضمن توصیف بزه ، رفتار ضد اجتماعی افراد را ناشی از تأثیر عوامل جسمی و روانی تشریح کرده است .

_ دور کیم جامعه شناس فرانسوی می نویسد : «بررسی سلسله اعمال مشترکی که جرم نامیده می شود و با مجازات فاعل آن جامعه عکس العمل نشان می دهد موضوع علم جرم شناسی است » .

_ استفانی G.Stefani و له واسورLevasseur وژامبو مرلن Jambu _ Merlin استادان فرانسوی ، معتقدند که در جرم شناسی علل وقوع جرائم و طرز تأثیر عوامل جرم زا (فردی یا اجتماعی) و شناسائی شخصیت بزهکار مورد بحث قرار می گیرد.

_ لارگیه Larguier دانشمند فرانسوی ، معتقد است که جرم شناسی بررسی علل بزه و مطالعه بزهکار است .

_ ووئن Vouin و لئوته Leaute استادان حقوق جزای فرانسه ، جرم شناسی را «بررسی علمی پدیده جنائی» یعنی اعمال ضد اجتماعی فرد می دانند .

_ پیناتل Pinatel جرم شناس معروف فرانسوی ، در کتاب جرم شناسی خود می نویسد : «جرم شناسی مجموعه علومی است که با پدیده جرم مربوط می شود و هر علمی را که جامعه مجازات نماید جرم محسوب می گردد .

55,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله تأثیر حاشیه نشینی در وقوع جرم
  • مقاله مروری بر جرم کلاهبرداری در حقوق ایران
  • پایان نامه جرم و بزهکاری
  • مقاله جنون در حال ارتکاب جرم
  • مقاله تأثیر خانواده، مدرسه و سایر نهادهای اجتماعی در بروز جرم و جنایت در جامعه
  • برچسب ها : , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.