تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

 عنوان :

تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین

تعداد صفحات :۳۴

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

 

چکیده

هدف از تحقیق بررسی راه های روابط زناشویی موفق و دستورالعملی برای ایجاد یک رابطه ی مبتنی بر عشق و علاقه را نشان می دهد. این تحقیق نشان می‌دهد که زن و مرد چگونه در همه زمینه ها تفاوت دارند. زن و مرد نه تنها متفاوت از یکدیگر با هم ارتباط برقرار می سازند، بلکه در احساس، اندیشه، درک، واکنش و عشق با هم تفاوتهایی اصولی دارند. با درک تفاوتهای اصولی زن و مرد در موقعیتی قرار می گیریم که بسیاری از ناراحتی ها موجود میان خود و همسرانمان را از میان برداریم و می توان سوء تفاهم را تخفیف داد و یا حتی از آن به طور کلی اجتناب کرد. یا با استفاده از روش های مختلف، تنشها را تخفیف داد و در مقابل در روابط زناشویی عشق و مهر را بیشتر کرد.

یکی از دشوارترین کارها در روابط زناشویی کنار آمدن با اختلافات و نقطه نظرها متفاوت است. وقتی زن و شوهر با هم توافق نداشته باشند، بحث آنها به مشاجره می‌کشد و بی مقدمه جنگ و نزاع شروع می شود. زن و شوهر با مشاجره نه تنها احساسات خود را جریحه‌دار می کنند بلکه به روابط زناشویی خود لطمه می زنند. البته توصیه می شود که هرگز با هم مشاجره نکنند. به جای مشاجره درباره نکات منفی و مثبت موضوع گفتگو کنید برای رسیدن به خواسته خود مذاکره کنید اما مشاجره را کنار بگذارید. راه اجتناب از مشاجره داشتن ارتباط محترمانه است. در شرایط مطلوب لزوماً گفت و گو نباید تولید رنجش کند. حل و فصل هر مشاجره مستلزم ارسال پیام و دریافت آن به صورتی دوستانه است. در هنگام مشاجره بهتر است مدتی از ادامه صحبت خودداری کنید و مدتی را به سکوت بگذرانید. به طرز کلام خود با همسرتان توجه کنید. برای برطرف شدن مشاجره به چهار نکته می توان توجه کرد:‌۱-جنگیدن ۲ فرار کردن ۳-وانمود سازی ۴-تسلیم شدن

واژه های کلیدی: اختلاف زوجین، مشاجره، تفاوت، رابطه،

فهرست مطالب

۱-مقدمه
فرضیه
۲-تفاوت های زن و مرد (مشاجره)
۳-چرا زوج ها در شرایط خوشی با هم مشاجره می کنند نه ناخوشی
۴-مهمترین چیزهایی را که اول باید انجام داد
۵-راه حل ها:
–    شوهر خود را تحسین کنید
–    خود را با همسرتان وفق دهید
–    از شوهرتان قدردانی کنید
–    لباس پوشیدن برای همسر
۶-یک رابطه خوب چگونه به وجود می آید
۷-احترام به زن
۸-چگونه از مشاجره بپرهیزیم
۹-نمونه آمارگیری شده
۱۰-نتیجه گیری و پیشنهاد
۱۱-فهرست منابع و مآخذ
۱۲-نمونه پرسشنامه

فهرست مأخذ و منابع:

این تحقیق هم کتابخانه ایی بوده و هم از پرسشنامه و جمله استفاده شده.

کتاب ها:

(بر اساس تقدم الفبایی نام فامیلی نویسندگان)

۱)فوروارد، سوزان- نام کتاب: مردان زن ستیز- ترجمه: شیما نعمت اللهی- چاپ گلبان ۱۳۷۳

۳)گری، جان- نام کتاب:‌ مردان مریخی زنان ونوسی- ترجمه: مهدی قراچه داغی- نشر: پیکان، ۱۳۷۷

۳)مصطفوی، سید جواد- نام کتاب: بهشت خانواده (جلد اول)- انتشارات هاتف ۱۳۸۱

۴)مورگاتن، مارابل- نام کتاب: راز شاد زیستن و نشاط کامل- انتشارات جیحون ترجمه: صادق آسوده ۱۳۷۵

مقدمه:

در این تحقیق تلاش شده است راه های روابط زناشویی موفق را نشان دهیم و دستورالعملی برای ایجاد یک رابطه ی مبتنی بر عشق و علاقه را بازگو گردانیم. این تحقیق نشان می‌دهد که زن و مرد چگونه در همه زمینه ها تفاوت دارند. زن و مرد نه تنها متفاوت از یکدیگر با هم ارتباط برقرار می سازند، بلکه در احساس، اندیشه، درک، واکنش و عشق با هم تفاوتهایی اصولی دارند. و شاید بتوان گفت که زن و مرد حتی از دو سیاره متفاوتند. با درک تفاوتهای اصولی زن و مرد در موقعیتی قرار می گیریم که بسیاری از ناراحتی ها موجود میان خود و همسرانمان را از میان برداریم و می توان سوء تفاهم را تخفیف داد و یا حتی از آن به طور کلی اجتناب کرد. یا با استفاده از روش های مختلف، تنشها را تخفیف داد و در مقابل در روابط زناشویی عشق و مهر را بیشتر کرد.

تنش های موجود در روابط زناشویی اغلب مردم از آن روست که یکدیگر را درک نمی‌کنند به همین علت بسیاری از زوج ها از مناسبات زناشویی خود ناراحتند. بسیاری از افراد صادقانه به شرکای زندگی خود عشق می ورزند ولی با این حال چون تنش از راه می رسد نمی دانند که برای رفع آن چه باید بکنند. غالب اختلاف های زندگی از عدم اطلاع افراد از نیروهای روحی سرچشمه می گیرد و اگر هر دو به هدف والای زندگی مشترک زناشویی به دیده احترام بنگرند و قدر زندگی خویش را بدانند و از جوانی هم لدت ببرند هرگز غبار کدورت آیینه پیونده مقدسشان را تیره و تار نخواهد کرد و باید تفاوت ها را شناخت و به آنها احترام گذاشت و این سبب کاسته شدن اختلاف ها می شود البته باید متذکر شد که این تحقیق به مدت تقریبی چهار ماه برای جمع آوری و تکمیل پرسشنامه و تهیه نهایی آن وقت صرف شده و بیش از بیست پرسشنامه تهیه گردید که هر دو پرسشنامه توسط یک زوج تکمیل شد و فقط دو پرسشنامه تکمیل نشده برگشت. نمودارهای آماری بر اساس اطلاعات همین پرسشنامه بوده که از اسفند سال هشتاد و چهار تا اول خرداد هشتاد و پنج بوده با امید اینکه مجموعه ایی از این اطلاعات راهنمای کوچکی به تحقق بهتر شدن زندگی افراد باشد.

و در طول تحقیق از چندین کتاب و مجله نیز استفاده شده که به اختصار اسامی آنها را در فهرست مأخذ و منابع آمده است.

با تشکر

حال فرضیه ها:

۱-اکثر افراد بعد از ازدواج دوست دارند مستقل زندگی کنند زیرا:

آن را دلیلی برای عدم مشاجره می دانند

۲-اکثر افراد تصور می کنند مشاجره ها بعد از بچه دار شدن به وجود می آید.

۳-افرادی که از کتب آیین همسرداری استفاده می کنند در مشاجرات خود منطقی تر فکر می کنند.

۴-تعداد زیادی از افراد برای حل مشکلات خود مشاوره را راه خوبی نمی دانند.

 

تفاوت های زن و مرد:[۱]

یکی از تفاوت های آشکاری که در زن و مرد وجود دارد کنار آمدن هر دو با استرس است. مردها تمایل دارند که در خود فرو روند و در سکوت به آنچه که آنان را آزار می‌دهد بپردازند ولی زن ها تمایل دارند در مورد آنچه که آنان را آزار می‌دهد حرف بزنند. یکی دیگر از تفاوت ها برانگیختن انگیزه است، مردها زمانیکه انگیزه پیدا می کنند که احساس کنند مورد نیاز هستند. حال آنکه زن ها وقتی احساس کنند دیگران آنان را گرامی می دارند برانگیخته می شوند. همینطور زن و مرد به دلیل طرز تکلم متفاوت، یکدیگر را درست درک نمی کنند، وقتی که زن و مرد برای نخستین بار همدیگر را ملاقات کردند متوجه این تفاوت شدند اما همین سبب ارتباط خوب آنان شد.

امروز وقتی که زنان و مردان با هم صحبت می کنند کلمات واحدی را بر زبان می رانند ولی به ندرت منظورشان یکی است. زنان برای ابراز احساسات خود از انواع صفات عالی، استعاره ها و تعمیم های مبالغه آمیز استفاده می کنند اما مردان به اشتباه به معنای واقعی این کلمات توجه دارند و از آن جایی که منظور زن را به اشتباه فهمیده اند اغلب به گونه ای غیر حمایت گر واکنش نشان می دهند. مثال جملات زنان: ما هرگز از خانه بیرون نمی رویم، مثال جملات مردان: این حقیقت وجود ندارد و هفته پیش با هم بیرون رفتیم.همان طوری که ملاحظه می شود، مردان سخن زنان را با توجه به معنای لغوی آنان معنی می کنند که ممکن است موجب سوء تعبیرهایی شود زیرا مردان از زبان صرفاً برای مبادله حقایق و اطلاعات استفاده می کنند در عین حال می دانیم که چگونه واکنشهای مردان می تواند به مشاجره بینجامد. حال اگر مرد بتواند از معنای حقیقی سخنان همسرش آگاه شودو با رعایت علاقه زن به پاسخ به او پاسخ دهد کاری می‌کند که همسرش راضی شود و بداند که به گفته های او توجه می شود. از دیگر تفاوت ها اینکه زن و مرد برای صمیمی شدن نیازهای متفاوتی دارند، بسیاری از زنان تعجب می کنند که می بینند حتی وقتی که مرد زنی را دوست دارد. برای نزدیک شدن به او گاه عقب کشیده می شود مردان به غریزه این را خوب می دانند، مسئله تصمیم گیری یا انتخاب مطرح نیست، زنان عقب نشینی مرد را به درستی تفسیر نمی‌کنند زیرا معمولاً زنان خود به دلایل دیگری عقب نشینی می کنند. وقتی که رنجشی به دل دارد و از آسیب دیدن دوباره می ترسد و یا وقتی که کاری را به اشتباه انجام می‌دهد زن را مأیوس می‌کند و زن خود را عقب می کشد. مرد خود را عقب می‌کشد زیرا بع استقلال و خودمختاری علاقه دارد. وقتی که به اندازه کافی خود را به عقب کشید، مانند متر جمع می شود و به جلو می آید. مرد پس از فاصله گرفتن از زن، تحت تأثیر نیازی که به دوست داشتن و صمیمیت دارد مجدداً به جلو پرتاب می شود تا به صمیمتی که از قبل به آن نیاز داشت برسد. از تفاوت های دیگر این است که یکی از عجایب روابط زناشویی این است که وقتی همه چیز به خیر و خوشی جریان دارد و ما احساس می کنیم که مورد محبت همسرمان هستیم ناگهان احساس می کنیم که از همسر خود فاصله می گیریم و به گونه ای عاری از محبت به او واکنش نشان می دهیم. مثلاً: احساس می کنید همسرتان را تا حد پرستش دوست دارید و صبح روز بعد وقتی که بیدار می شوید احساس می کنید ناراحت هستید و از او رنجشی دارید و یا حتی فکر اینکه همسرتان را دوست ندارید به ذهنتان خطور نمی کند. آنگاه روز بعد با او مشاجره می کنید و ناگهان فکر متارکه ذهنتان را اشغال می‌کند و… زمانی که با یکی از این موارد رو به رو شدید، مدتی وقت بگذار و خوب فکر کنید. انگار احساسات نفی شده منتظر هستند تا عاشق شویم. همه ما احساسات سرکوب شده متعددی داریم. جراحات مربوط به گذشته ها در درون ما پنهان می مانند و به انتظار فرصت می‌نشینند. وقتی ما احساس محبت می کنیم، فرصت مناسبی برای خودنمایی این احساسات نهفته به دست می آید. وقتی احساس امنیت می کنیم، احساسات جریحه دار شده ما مطرح می شوند.

چرا زوجها در شرایط خوشی با هم مشاجره می کنند:[۲]

احساسات ناخوشایند مربوط به گذشته ها، نه لزوماً وقتی عاشق می شویم بلکه وقتی احساس خوش، شاهانه یا مصیبت آمیز داریم نمایان می گردند. مثلاً: ممکن است وقتی زن و شوهری به خانه جدید اسباب کشی می کنند، وقتی تزئینات منزل خود را تغییر می دهند، وقتی در جشن فارغ التحصیلی شرکت می کنند، وقتی در مراسم جشنی حضور می یابند و یا در جشن نامزدی شرکت می کنند، در همه این مناسبت های ویژه زن یا شوهر یا هر دو آنها به اتفاق ممکن است به طور ناگهان روحیه و واکنشهای غریبی پیدا کنند این ناراحتی ها ممکن است به هنگام یا قبل یا بعد از مناسبت ویژه جلوه گه شود.

زمانی که بدانیم احساسات ناخوشایند و سرکوب شده که نشتها گاه گاه ظاهر می شوند به سادگی می توانیم بفهمیم که چرا بی مقدمه با همسرمان اختلاف پیدا می کنیم. وقتی که ناراحت هستیم، ۹۰% آنان مربوط به گذشته ها است و ارتباطی به آن چه که نظر می کنیم احساسات ما را جریحه دار کرده است ندارد و معمولاً ۱۰% درصد ناراحتی‌ها به تجربه موجود ما ارتباط دارد. تمامی ناراحتی ها و توهین ها و سرزنش‌های دوران کودکی مان را شخصی قلمداد می کنیم و در ذهن خود به آن ها جایی می‌دهیم. وقتی که این احساسات ناخوشایند و حل و فصل نشده دوران کودکی جلوه گر شوند به سادگی اظهار نظر همسرمان را انتقاد تلقی می کنیم و آن را به این حساب می گذاریم که او ما را مورد سرزنش قرار داده است. در ابتدای ازدواج آن قدرها حساس نیستیم. مظرح شدن مسایل مربوط به گذشته به زمان احتیاج دارد اما وقتی آشکار شوند بر روی روابط ما با همسرمان تأثیر می گذارد. در بسیاری از روابط زناشویی اگر احساسات جریحه دار شده مربوط به دوران کودکی وجود خارجی نداشتند مشاجره ای میان زن و شوهر صورت خارجی پیدا نمی کرد.

 

مهمترین چیزهایی را که اول باید انجام داد:[۳]

[۱] -مردان مریخی، زنان ونوسی/ دکتر جان گری، ترجمه مهدی قراچه داغی، نشر پیکان ۱۳۷۷

[۲] -مردان مریخی، زنان ونوسی/ دکتر جان گری، ترجمه مهدی قراچه داغی، نشر پیکان ۱۳۷۷

[۳] -نوشته: مارابل مورگان- ترجمه صادق آسوده- انتشارات جیحون راز شاد زیستن و نشاط کامل

 

30,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله پرخاشگری
  • برچسب ها : , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.