مقاله ایدز

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله ایدز

تعداد صفحات : ۲۵

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در این نوشتار با بیماری ایدز، نشانه های بیماری «ایدز»، آیا بیماری ایدز بهبود پذیر است، در بیماری ایدز، دستگاه ایمنی بدن چگونه مختل می شود و تاریخچه کلی بیماری ایدز را توضیح می دهد.

ایدز نوعی بیماری است که عامل مولد آن تمایل خاص به لنفوسیت های خون دارد. ویروس ایدز، انگل سلول است. اعمال حیاتی سلول را فلج می سازد، در تمام قسمت‌های بدن وارد می شود و بالاخره سبب تخریب کلی دفاع ایمنی بدن میزبان می‌گردد. بنابراین نقص ایمنی و کلیه تظاهرات بیماری در نتیجه ضعف ایمنی است. نخستین تظاهرات نقص ایمنی عبارت است از: بروز عفونت هایی که بنام عفونت های فرصت طلب نامیده می شوند. عوامل مولد این عفونت ها بدون اینکه بیماری ایجاد نمایند در افراد سالم وجود دارند، مانند قارچ کاندیدا آلبیکانس، پنوموسیتیس کارینی، کریتپو سپوریدپوم یا سرطان ها و غیره.

اولین تعریف بیماری ایدز بوسیله مرکز کنترل بیماریها، در ایالات متحده آمریکا در سال ۱۹۸۴ مطرح شد:

بنابراین تعریف ایدز عبارت است از: تظاهر بیماری در فرد کمتر از ۶۰ سال که آثاری از هیچ گونه بیماری دیگر نداشته و تحت درمان با هیچگونه دارویی که به نقص ایمنی منجر می گردد قرار نگرفته باشد اما به عفونت های متعدد حاصل از ژرم های فرصت طلب و یا سارکم کاپوزی مبتلا شود.

واژه های کلیدی: بیماری ایدز، دستگاه ایمنی بدن، نشانه ها، تاریخچه

فهرست مطالب

مقدمه    ۴
زنگ اعلام خطر و هشدار مهم برای همگان     ۵
ایدز چیست؟    ۷
نشانه های بیماری «ایدز»    ۷
مخاطرات در خلال سیر عفونت بوسیله ویروس ایدز    ۹
شدت وخامت بیماری به چه شکلی است ؟    ۱۰
آیا بیماری ایدز بهبود پذیر است؟    ۱۰
با واژه ایدز بیشتر آشنا شویم     ۱۱
در بیماری ایدز، دستگاه ایمنی بدن چگونه مختل می شود؟    ۱۴
روش های ایجاد بیماری توسط ویروس ایدز    ۱۵
تعریف بیماری ایدز از دیدگاه سازمان های جهانی    ۱۷
تاریخچه کلی بیماری ایدز    ۲۰
میزان شیوه ویروس ایدز در آسیا    ۲۳
منابع     ۲۵

منابع :

– کتاب «دانستی های نوین ایدز – ایدز ، بیماری یا جرم ، ترجمه وتألیف : محمدرضا دژکام ، چاپ : لاله امید ، ۱۳۸۰ .

– مجلات درد

– راهنمای پزشکی خانواده در مورد ایدز ، تألیف پروفسور مایکل آدلر

مقدمه

این مقاله در مورد ویروس HIV که منجر به ایدز می شود می باشد و مطالب زیادی در این موارد درونش ذکر شده است .

این عفونت ویروس نقص ایمنی انسان (human Immuno deficiency viruses) نام دارد که منجر به سندروم نقص ایمنی اکتسابی (Acquired Immuno Definicincy Syndrome) می باشد که در بیست اخیر پیشرفت زیادی داشته و تحقیقات زیادی روی آن انجام شده است . که دانشمندان اعتقاد دارند که این بیماری از آفریقا سرچشمه گرفته که نوعی میمون که دارای این بیماری بود از طریق گاز گرفتن آن را به انسان ها منتقل کرده که این بیماری از طریق موارد انتقال این بیماری به انسانی های دیگر منتقل شده تا اکنون به این حد رسیده این بیماری هفتمین بیماری کشنده در آمریکا محسوب می شود که بیشتر در جوانان یافت می شود که بیشترین راه انتقال آن تماسهای جنسی و استفاده از سرنگهای آلوده است .

زنگ اعلام خطر و هشدار مهم برای همگان :

در سال ۱۹۸۱ میلادی موارد اولیه ابتلاء به بیماری ایدز در ایالات متحده آمریکا و کشور فرانسه اعلام گردید . سپس بیماری خط مشی همه‌گیر به خود گرفت . در اواخر اکتبر ۱۹۸۶ در حدود ۱۵۰۰ مورد در کشور فرانسه تشخیص داده شد . در همان سال تعداد افراد آلوده به ویروس ایدز بین ۰۰۰/۱۰۰ تا ۰۰۰/۱۵۰ نفر تخمین زده می شد . در ایالات متحده آمریکا تعداد مبتلایان ۰۰۰/۲۵ نفر و تعداد افراد آلوده به ویروس ، یک میلیون و پانصد هزار نفر بود . هر چند که در کلیه کشورهای در حال توسعه به ویژه آفریقای مرکزی وضع ناگواری وجود داشت . تعداد افراد آلوده در سال ۱۹۸۷ بالغ بر ۱۰ میلیون نفر بود . در آن زمان تخمین زده می شد که سرنوشت و آیند همه‌گیری مخاطره‌انگیزتر خواهد شد . به طوری که در سال ۱۹۸۸ موارد جدید ابتلاء در کشور فرانسه به ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ نفر و در سال ۱۹۹۹ به بیش از ۰۰۰/۲۰ نفر رسید و در ایالات متحده آمریکا ۰۰۰/۲۷۰ نفر مبتلا شدند و تعداد مرگ و میر در کشور فرانسه ۰۰۰/۱۷۹ نفر و تعداد قربانیان و میر فقط در سال ۱۹۹۹ در آمریکا ۰۰۰/۵۴ نفر بوده است .

باید دانست که اقدامات امروزی هر چه باشد . پیش بینی پیشرفت بیماری ، تغییر نخواهد کرد . حداکثر افرادی که در ۵ سال‌اینده به بیماری ایدز مبتلا خواهند شد ؛ افرادی هستند که به ویروس ایدز آلوده شده اند چنانچه از انتقال جدید جلوگیری به عمل نیاید تعداد این افراد بر اساس تخمین به عمل آمده فقط در کشور فرانسه به چند هزار و حتی یک میلیون نفر نیز خواهد رسید .

این افراد آلوده به ویروس ، مردان ، زنان و کودکان – در بقیه دوره زندگی منشاء انتقال بیماری در خلال روابط جنسی خواهد بود و خود بسوی ابتلاء به بیماری پیش خواهند رفت . اما درباره زنان آلوده ، خطر انتقال ویروس به کودکان ، در دوران قبل از تولد ، در حدود ۵۰ درصد خواهد بود . باید توجه داشت که با وجود پیشرفت های حاصل شده و پیشرفتهایی که در مدت ۵ سال آینده حاصل خواهد شد ، آثار روانی و بویژه پسیکوز حاصل از عدم اطمینان در جامعه باقی خواهد ماند که مستلزم مبارزه این مسئله می باشد .

به طور یقین تمام افراد جامعه به بیماری ایدز مبتلا نخواهند شد . یعنی هر یک از افراد اجتماع ابتدا در معرض آلودگی به ویروس قرار خواهند گرفت ولی تعدادی از آنان به بیماری مبتلا خواهند شد . بررسی های مختلف نشان داده که انتقال ویروس از راه تماس های معمولی خانوادگی و اجتماعی ، استفاده از ملحفه ها و یا انتقال از راه استفاده از ظروف افراد آلوده و گزش حشرات امکان ندارد .

ولی باید در نظر داشت که در انتخاب ویروس ، سن ، جنس و نژاد دخالت ندارد . انتقال ویروس مانند هر بیماری مقاربتی دیگر از مرد به زن و بالعکس امکان پذیر است. بطور مسلم هر فردی که از راه تزریق داخل وریدی آلوده شود می تواند ویروس را از راه تماس جنسی منتقل نماید . با وجود اینکه در سال های آینده ابتلاء به بیماری ایدز در گروه های در معرض خطر مانند : همجنس بازان یا معتادین به مواد مخدر تزریقی داخل وریدی افزایش خواهد یافت اما مسئله به این نوع انتقال خاتمه پیدا نخواهد کرد بلکه انتقال از راه تماس جنسی اهمیت خاصی داشته و خواهد داشت و به همین ترتیب تعداد کودکان مبتلا به ایدز در ظرف چند سال آینده به ده برابر افزایش خواهد یافت . با توجه به اینکه پیشرفت‌هایی در مقوله درمان حاصل آمده متأسفانه در آینده نزدیک به درمان واقعی و به ویژه پیشگیری بوسیله واکسن نباید امیدوار بود .

بنابراین ، در حال حاضر آموزش معمولی در درجه اول اهمیت قرار دارد و بهترین روش پیشگیری است به شرط اینکه به طور مداوم انجام شود و همراه با آموزش منظم مبتلایان به ایدز باشد که از انتقال بیماری به دیگران پرهیز نمایند .

بطورکلی آموزش و آگاه ساختن افراد جامعه بر اساس برنامه های از قبل تدوین شده ، منظم و مستمر اولین و مؤثرترین قدم در راه مبارزه با بیماری ایدز است .

ایدز چیست؟

ایدز شکل بسیار وخیم عفونت بدن بر اثر ویروس HIV می باشد . موقعی که ابتلاء دستگاه ایمنی بدن خیلی پیشرفت نماید ، بیماری همراه با تظاهر عفونت های مختلف و تومورهای خودنمایی می کند . باید توجه داشت که اکثر عفونت‌هایی که در خلال سیر بیماری ایدز مشاهده می شوند در نتیجه میکروب های فرصت طلب می باشند به عبارت دیگر عوامل باکتریایی ، ویروسی و یا انگلی هستند که از تقلیل و نقص قدرت ایمنی سوء استفاده می کنند . این عوامل در اکثر افراد جامعه به شکل بی آزار وجود دارند ولی بیماری ایجاد نمی نمایند . مانند : ویروس «پنوموسیتیس کارینی» . همچنین عواملی که در شرایط طبیعی فقط بیماریهای مکانی خوش خیم ایجاد می کنند ، در صورتی که به هنگام ابتلاء به ایدز سبب بیماری بسیار وخیم و یا طولانی می گردند .

25,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق ایدز
  • تحقیق ایدز
  • مقاله ایدز
  • تحقیق رابطه بین افسردگی وایدز در بین جوانان دختر و پسر حدود ۲۰ الی ۲۲ ساله
  • برچسب ها : , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.