مقاله بیوشیمی مواد غذایی و تغذیه انسانی

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

عنوان :

مقاله بیوشیمی مواد غذایی و تغذیه انسانی

تعداد صفحات : ۳۱

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

در این مقاله به تعریف علوم مواد غذایی، علوم تغذیه، انسان متوسط از نظر تغذیه، جیره غذایی، غذا و ماده غذایی، ضریب هضم، مواد سازنده های غذاهای انسان، انرژی در جیره غذایی، انرژی و تغذیه، اندازه گیری ارزش حرارتی غذاها، انواع غذاهای انسان را توضیح می دهد.

کلیه غذاهایی که انسان مصرف می کند به همان شکلی که وارد دستگاه گوارش شده است قابل جذب نمی باشد ولی بعد از یک سلسله تغییرات مکانیکی ،فیزیکی ،و شیمیایی ه صورتی در می آید تا قابل جذب شود .

آنچه که در خوراکی ها خورده می شوند غذا یا (Aliments) نام دارند ولی مولکولهایی که از این غذا بعد از گوارش ایجاد شده و پس از جذب به محیط سلولی می رسند ماده غذایی یا (Nutriments) نامیده می شود بعضی از غذاها طوری هستند که به همان شکل خورده شده قابل جذب اهد لذا غذا و ماده غذایی آنها به یک شکل خواهد داشت مانند آب و الکل اتیلیک در مشروبات الکلی .

از نظر بیوشیمیایی شش نوع ماده به نسبتهای متفاوت در ساختمان غذاهای انسان شرکت دارند که عبارتند از:قندها ، چربیها و پروتئین ها که مواد انرژی زا هستند و نقش ساختمانی نیز به عهده دارند .

ویتامین ها ،املاح و آب که مواد انرژی زا نیستند ولی در انجام واکنش های بیوشیمیایی نقش اساسی دارند .

واژه های کلیدی: علوم مواد غذایی، علوم تغذیه، انسان متوسط از نظر تغذیه، جیره غذایی، غذا و ماده غذایی، ضریب هضم، مواد سازنده های غذاهای انسان، انرژی

فهرست مطالب

تعریف علوم مواد غذایی    ۵
تعریف علوم تغذیه    ۵
تعریف انسان متوسط از نظر تغذیه     ۵
تعریف جیره غذایی    ۶
تعریف غذا و ماده غذایی    ۶
تعریف ضریب هضم    ۷
مواد سازنده های غذاهای انسان     ۷
انرژی در جیره غذایی    ۸
انرژی و تغذیه     ۸
اندازه گیری ارزش حرارتی غذاها    ۹
تنظیم حرارت بدن    ۱۰
اندازه گیری مصرف انرژی    ۱۰
نسبت تنفسی غذاها (RQ) Respiratory    Quatients    ۱۱
غذاهای انرژی زا     ۱۵
غذاهای غیر انرژی زا    ۱۹
انرژی لازم برای متابولیسم مواد غذائی    ۲۲
نیاز بدن انسان به انرژی    ۲۵
انواع غذاهای انسان    ۲۹
منابع    ۳۱

منابع

ALARS, Ch:Science du lait. Sep., paris, 1965.

HARPER, H.A:Review of physiological chiemistry.

Lange medical publication, California 1977.

JACOUOT, R., Le BRAS, H. and SIMONNET,H. L Nutrition

Animale, Vol.1., J.B.Bailliere, paris, 1958

LERY.F,:L”Alimentation. No.14 Microcosme, Ed.Seuil, Paris, 1962.

McLAREN, D.S. :nutrition and its disorders. LMT, Edinburgh- London, 1972.

TREMOLIERES, J. : PHYSIOLOGIE, Comportment alimentaire. Dunod, Paris, 1973.

TREMOLIERES, J.    :BIOLOGIE GENERALE., VOL.1,2. Dound, PARIS, 1967.

TREMOLIERES, J . SERVILLE, Y. and JACOUOT, R.Manuel Elementaire d’Alimentation Humaine. Vol.2 Ed. ESF, Paris, 1963.

بیوشیمی مواد غذایی و تغذیه انسانی

۱ـ تعریف علوم مواد غذایی

دراین علم مواد غذایی از نظر تولید ،تهیه ،نگهداری ،توزیع و خواص بیژلوژی و شیمی – فیزیک مورد بحث قرار می گیرند ضمناً ویژگیهایی مانند منظره ،بو،طعم ،مزه مواد غذایی و همچنین ترکیبات سازنده مواد غذایی و دگرگونی این ترکیبات مورد استفاده بررسی می باشد .

۲ـ تعریف علوم تغذیه

بررسی سر نوشت ملکولی مواد غذاییبعد از خورده شدن د ربدن انسان و نیازهای کمی و کیفی بدن به مواد غذایی وپدیده ها و عوارض بیولوژی و پاتولوژی ناشی از مواد غذایی مورد بحث علوم تغذیه می باشد در هر حال علوم تغذیه و مواد غذایی دانش های متداخلی هستند که اصول یکی در دیگری مورد عمل می باشد و در این دانش از کلیه  علوم از جمله علوم ریاضی ،علوم زیستی ،علوم اجتماعی و انسانی استفاده می شود .

۳ـ تعریف انسان متوسط از نظر تغذیه :

الف ـ مرد متوسط :

مردی است سالم سن ۲۵ سال فعالیت متوسط وزن ۶۵ کیلو که در شرایط حرارتی متوسط قرار دارد با ۸ ساعت کار روزانه ملایم که ۴ ساعت حالت نشسته دارد و حدود ۵/۱ ساعت راه میرود چنین فردی باید روزانه ۳۲۰۰ کالری حرارت از جیره غذایی خود تامین نماید .

ب ـ زن متوسط

زنی است سالم ۲۵ ساله وزن ۵۵ کیلودر شرایط حرارتی متوسط زندگی می کند و فعالیت فیزیکی معمول دارد چنین زنی باید از جیره غذایی روزانه خود ۲۲۰۰کالری حرارت به دست آورد .

۴ـ تعریف جیره غذایی

کلیه مواد خوراکی که یک فرد در مدت ۲۴ ساعت مصرف می نماید تا نیازمندیهای بدن او برآورده گردد به جیره غذایی متعادل معروف است پس جیره غذایی بر حسب شرایط مختلف از نظر سلامتی ،جنس ، سن وضع  رشد ،حالات فیزیولوژیکی و نوع کار باید متفاوت باشد .

۵- تعریف غذا و ماده غذایی

(Nutriments,Aliments)

کلیه غذاهایی که انسان مصرف می کند به همان شکلی که وارد دستگاه گوارش شده است قابل جذب نمی باشد ولی بعد از یک سلسله تغییرات مکانیکی ،فیزیکی ،و شیمیایی ه صورتی در می آید تا قابل جذب شود .

آنچه که در خوراکی ها خورده می شوند غذا یا (Aliments) نام دارند ولی مولکولهایی که از این غذا بعد از گوارش ایجاد شده و پس از جذب به محیط سلولی می رسند ماده غذایی یا (Nutriments) نامیده می شود بعضی از غذاها طوری هستند که به همان شکل خورده شده قابل جذب اهد لذا غذا و ماده غذایی آنها به یک شکل خواهد داشت مانند آب و الکل اتیلیک در مشروبات الکلی .

۶ـ تعریف ضریب هضم

تمام غذای خورده شده خواه به علت کمی و کیفی آنها و خواه به علل نارسائی های دستگاه گوارش قابل جذب نبوده وقسمتی از آنا دفع میشوند نسبت غذای جذب شده به غذای خورده شده را با ضریبی بنام ضریب هضم مشخص می نمایند ضریب هضم بر حسیب در صد وزنی غذاها حساب میشود و هر چه مقدار آن بیشتر باشد ارزش غذایی خوراکی بالاتر خواهد بود .

غذای دفع شده در مدفوع – غذای خورده شده

غذای خورده شده

۱۰۰* ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ = ضریب هضم

غذای جذب شده

غذای خورده شده

۱۰۰* ــــــــــــــــــــــ = ضریب هضم

به طوریکه از رابطه فوق محسوس است هز غذا برای افراد مختلف دارای ضریب هضم متفاوت  خواهد بود .

۷ـ مواد سازنده های غذاهای انسان :

از نظر بیوشیمیایی شش نوع ماده به نسبتهای متفاوت در ساختمان غذاهای انسان شرکت دارند که عبارتند از:

قندها ، چربیها و پروتئین ها که مواد انرژی زا هستند و نقش ساختمانی نیز به عهده دارند .

ویتامین ها ،املاح و آب که مواد انرژی زا نیستند ولی در انجام واکنش های بیوشیمیایی نقش اساسی دارند .

30,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله بیماری های ژنتیک و تغذیه
  • تحقیق تغذیه، ورزش و دوران بارداری
  • پایان نامه ورزش و سلامتی و تغذیه
  • تحقیق تغذیه و ورزش
  • مقاله تغذیه کودکان
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.