مقاله قاچاق انسان

تحقیق و پروژه و پایان نامه و مقاله دانشجویی

 عنوان :

مقاله قاچاق انسان

تعداد صفحات :۳۲

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

قاچاق انسان امروزه در سطح جهان به شکلی گسترده صورت می گیرد که البته با توجه به نحوه ی انجام این جرم باید آن را تحت عنوان یکی از جنایات سازمان یا فته ی فرا ملی بررسی کرد. این جنایات توسط گروه های جنایی که دارای سه عضو یا بیشتر ، سلسله مراتب ، وحدت فرماندهی، نظم شدید و اهداف مادی می باشند ارتکاب می یابند و با توجه به آثار سوء سیاسی ،اقتصادی، اجتماعی که به بار می آورند، حیات ملتها و دولت ها را به خطر می اندازند.

قاچاق افراد ، بویژه زنان و کودکان که معمولاً با هدف بهره برداری جنسی صورت می گیرد ، از جمله جنایات سازمان یافته ی فرا ملی با آثار سوء اخلاقی و اجتماعی قابل توجهی است که با رشد روز افزونی همراه است .

طبق بعضی ازاظهار نظرها قاچاق انسان امروزه در میان انواع جنایات سازمان یافته، پس از قاچاق مواد مخدر ، سریع ترین رشد را دارد و توسط شبکه های ناشناخته اداره می شود .

این عمل جنایتکارانه بیش ترین و سریع ترین رشد را به خود اختصاص داده است ؛ زیرا شمار افرادی که در این جنایت دخیل هستند ، قابل توجه است . منافعی که عاید سازمان های جنایتکارانه می گردد ، فراوان است و ماهیت این جرائم چند منظوره است ؛ زیرا فقط به بهره برداری جنسی محدود نمی شود ؛ بلکه جنبه ی اقتصادی هم دارد و به تعبیری نوعی برده داری جدید است . در خصوص زنان مهاجر و قاچاق شده عواملی وجود دارند که موجب می شوند شدت این امر افزایش یابد و نهایتاً این عوامل زنان را پیش تر آسیب پذیر می کنند . یکی از این عوامل زندگی کردن در دو فرهنگ مختلف و غالباً متناقض و همچنین زندگی در محیطی است که آن ها منزوی شده و بیگانه تلقی می شوند .

مهم تر از همه اینکه این زنان بدون مدارک شناخت هویت می باشند و محدودیت های قانونی نیز بر آن ها تحمیل می شود . همچنین تحقیقات نشان داده است زنان مهاجری که مورد تعرض قرار می گیرند ، کمتر از زنان غیر مهاجر درصدد تحصیل کمک حقوقی و پزشکی و حتی کمک های اجتماعی بر می آیند .

واژه های کلیدی: قاچاق انسان، رکن مادی، رکن روانی، مجازات جرم

فهرست مطالب

مقدمه   ۴
بررسی پروتکل « پیشگیری، منع و مجازات قاچاق انسان بویژه زنان و کودکان »   ۸
قاچاق انسان» » تعریف   ۱۱
بررسی ارکان جرم قاچاق انسان   ۱۵
رکن مادی   ۱۶
رکن روانی   ۱۹
مجازات جرم قاچاق انسان   ۲۰
نتیجه گیری و پیشنهادات   ۲۶
فهرست منابع   ۳۱

فهرست منابع

قوانین       

 ۱- قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران؛ مصوب ۱۳/۹/۵۸ و بازنگری ۶/۵/۶۸٫

 ۲- قانون مبارزه با قاچاق انسان؛ مصوب ۲۸/۴/۸۳٫

 ۳- قانون مجازات اسلامی؛ مصوب ۶/۳/۷۵٫

کتب و مقالات

۱- اسعدی، سیدحسن؛ جرایم سازمان یافته ی فراملی؛چاپ اول؛ تهران؛ میزان؛ تابستان ۱۳۸۶

۲- جعفری لنگرودی، محمد جعفر؛ ترمینولوژی حقوق؛ چاپ۱۶؛ تهران؛ گنج دانش؛ ۱۳۸۵

۱-  دهخدا، علی اکبر؛ لغت نامه ی دهخدا؛ جلد۱۱؛ چاپ ۲ از دوره جدید؛ تهران؛ موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران؛ ۱۳۷۷

۴- سلیمی،صادق؛جنایت سازمان یافته فراملی در کنوانسیون پالرمو و آثار آن؛مجله ی حقوقی؛ نشریه ی دفتر خدمات حقوقی بین المللی جمهوری اسلامی ایران؛ شماره ی بیست ونهم؛پائیز ۱۳۸۲

۵- معین، محمد؛ فرهنگ فارسی؛ جلد۲؛ چاپ۱۰؛ تهران؛ سپهر؛ ۱۳۷۵

۶- نوربها، رضا؛زمینه ی حقوق جزای عمومی؛ چاپ بیست وششم؛ تهران؛ نشر داد آفرین؛ ۱۳۸۸

مقدمه

واژه ی قاچاق در اصل یک واژه ی ترکی است و در زبان ترکی به معنای فراری است. همچنین در فرهنگ لغت به این معانی آمده: « کاری بر خلاف قانون که پنهانی انجام شود» « متاعی که معامله یا ورود آن به کشور ممنوع است»[۱] و « آنچه ورود آن به کشور و یا معامله آن از طرف دولت ممنوع است»[۲].

و اما در فرهنگ واژگان حقوقی در تعریف قاچاق گفته شده است. :« حمل و نقل کالا از نقطه ای به نقطه دیگر ( خواه دو نقطه مزبور در داخل کشور باشد ( قاچاق داخلی) خواه یک نقطه در داخله و یک نقطه در خارجه باشد( که آنرا قاچاق خارجی می گویند) بر خلاف مقررات مربوط به حمل و نقل به طوری که این عمل ناقض ممنوعیت یا محدودیتی باشد که قانوناً مقرر شده است ( خواه عمل مزبور ناقض امتیاز یا انحصاری باشد خواه نه)».[۳]

پس از ذکر این تعریف باید گفت که از جمله موارد قاچاق که امروزه در سطح جهان به شکلی گسترده صورت می گیرد قاچاق انسان می باشد که البته با توجه به نحوه ی انجام این جرم باید آن را تحت عنوان یکی از جنایات سازمان یا فته ی فرا ملی بررسی کرد. این جنایات توسط گروه های جنایی که دارای سه عضو یا بیشتر ، سلسله مراتب ، وحدت فرماندهی، نظم شدید و اهداف مادی می باشند ارتکاب می یابند و با توجه به آثار سوء سیاسی ،اقتصادی، اجتماعی که به بار می آورند، حیات ملتها و دولت ها را به خطر می اندازند.

  حمل و نقل و قاچاق اتباع خارجی ارزش و کرامت بشری را هم در دولت مبدا هم در دولت مقصد به شدت تهدید می کند. افزایش فحشای بین المللی و تولید تصاویر مستهجن هرزه نگاری(pornography ) آثار اجتماعی و بهداشتی شدیدی برجای می گذارد. سالانه صدها هزار نفر زن و مرد و کودک در دنیا قاچاق

می شوند و سپس به ارتکاب انواع اعمال غیر اخلاقی وادار می شوند. این افراد معمولا مورد بهره برداری

اقتصادی ، جنسی و جسمی قرار می گیرند. آن ها گاهی مبالغ قابل توجهی پول برای فرستاده شدن به کشوری دیگر به منظور رسیدن به شرایط اقتصادی و اجتماعی بهتر می پردازند و ناگاه خود را در شرایطی می یا بند که یا مجبور به کار اجباری هستند یا فحشا.

در ایالات متحده ی آمریکا حد اقل ۱۰۰۰۰۰ نفر مهاجر به فحشا اشتغال دارند و حسب گزارش جهانی ملل متحد که اخیرا انتشار یافته ۴۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ زن تایلندی در ژاپن به فحشا اشتغال دارند. و نیز تعداد افرادی که به طور غیر قانونی در کشور های اتحادیه اروپا به فحشا به عنوان حرفه مشغول هستند از ۲۰۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰۰ نفر تخمین زده می شود که دو سوم از این تعداد از کشور های اروپای شرقی و یک سوم دیگر از سایر کشور های در حال توسعه به اروپا قاچاق شده اند. از زمان خاتمه ی جنگ سرد و گشایش مرزها قاچاق انسان گسترش و افزایش یافته است.

برده داری اقتصادی و جنسی امروزه صنعتی پر منفعت است که توسط سازمان های قدرت مندی مانند مافیا صورت می گیرد. گفته می شود این گروه ها سالانه مبلغی در حدود ۷ میلیارد دلار از طریق این گونه فعالیتها بدست می آورند.

با توجه به اهمیت این جنایات و خطری که از این جرایم متوجه افراد و جامعه ی بین المللی است تلاش های فروانی از طریق وضع قوانین کیفری هم از سوی جامعه ی بین المللی و هم از سوی قانون گذاران داخلی صورت گرفته است که در این نوشتار به بررسی اجمالی بعضی از این قوانین می پردازیم.

در فصل اول  به پروتکل « پیشگیری، منع و مجازات قاچاق انسان، بویژه زنان و کودکان» می پردازیم و در فصل دوم به نقد و بررسی قانون مبارزه با قاچاق انسان (مصوب مجلس شورای اسلامی). بدیهی است این گونه جنایت ابعادی بسیار گسترده تر از آن دارند که بتوان در چنین بررسی ساده ای و با صرف اندک زمانی همه ی آن ها را مورد توجه قرار داد.

فصل اول

بررسی پروتکل « پیشگیری، منع و مجازات قاچاق انسان بویژه زنان و کودکان »

کشور آرژانتین در سال ۱۹۹۸ در هفتمین اجلاس کمیسیون پیشگیری از جرایم و عدالت کیفری پیشنهاد کرد که کنوانسیون جدیدی علیه قاچاق کودکان تدوین گردد. جامعه ی بین المللی بر آن شد که موضوع این  قانون به قاچاق اشخاص گسترش یابد و سر انجام در این راستا پروتکل پیشگیری، منع و مجازات قاچاق انسان بویژه زنان و کودکان در سال ۲۰۰۰ به تصویب مجمع عمومی و همچنین به امضای دولت های حاضر در کنفرانس پالرمو رسید.

مواد ۱، ۲ و ۴، ربط این قرار داد را با « کنوانسیون سازمان ملل بر علیه جنایت سازمان یافته »  و هدف اصلی پروتکل  و حوزه عمل آن را بیان می دارد. پرو تکل به خودی خود قابل اجرا نیست، بلکه با یستی به همراه کتوانسیون مربوطه در نظر گرفته شده و اجرا گردد، و هر کشوری وظیفه دارد به عضویت کنوانسیون مربوطه در آید تا بتواند عضو پروتکل شود. نقض پروتکل در زمینه ی استرداد مجرمین و دیگر اشکال همکاری به مثابه ی نقض کنوانسیون مربوطه شمرده شده و و اکثر مقررات بایستی که در مجموعه خود مورد توجه قرار گیرد.

کنوانسیون مربوطه توانایی های لازم برای رویارویی با جنایت سازمان یافته فراکشوری را دارد در حالیکه این پروتکل موادی فزون در جهت تکمیل کنوانسیون دارد که بر روی موضوع خاص پروتکل تکیه می کند . این پروتکلها از آن رو برای مجالس قانونگزاری و دادستان ها و نیروهای مجری قانون کشورها اهمیت دارد که سازمان های جنایی عظیم دارای پیچیدگی و گستردگی گونه های جنایت می باشند . ترکیب کنوانسیون و یک یا چند پروتکل این امکان را برای کشورها فراهم می آورد که با مسئله قاچاق در چارچوب فعالیت های گسترده تر باندهای سازمان یافته جنایی، و نه فقط یک عرصه مشخص از فعالیت جنایی، برخورد کنند.

عملکرد پروتکل با همان قوانینی که عملکرد کنوانسیون را تعریف می نماید، مشخص می شود. در میان دولت های عضو ، عملکرد هر دو سند در هر موردی است که مربوط به تحقیقات یا پیگرد هر جرمی که از « گونه ی فراکشوری» و مربوط به باند «سازمان یافته جنایی »  می باشد، چنانچه در کنوانسیون آمده است.  این شرایط بر همکاری بین المللی حاکم است اما نه بر قوانین داخلی کشورها که پیرو کنوانسیون و پروتکل می باشد. قوانین داخلی کشور باید قابل اجرا باشد صرف نظر از اینکه قاچاق یا دیگر اشکال فعالیت غیرقانونی ، دررابطه با جنایت سازمان یافته فراکشوری باشد، چنانچه دادستان ها نیازی به اثبات این عوامل در دادگاه های داخلی نداشته باشند: قاچاق انسان یک جنایت است چه از مرزهای کشور فراتر برود یا نرود و صرف نظر از اینکه در رابطه با جنایت سازمان یافته باشد.

هدف اصلی این پروتکل پیشگیری و برخورد با قاچاق، حمایت و کمک به قربانیان قاچاق و افزایش سطح همکاری بین المللی می باشد. کنوانسیون مربوطه به قربانیان و شاهدان می پردازد، اما حمایت از قربانیان به عنوان هدف اصلی این پروتکل مشخص شده است تا نیازهای حاد قربانیان و اهمیت کمک به قربانیان هم به عنوان یک هدف و هم به عنوان وسیله ای برای پیشبرد تحقیقات و پیگرد قانونی جنایات قاچاق تصریح شود.

قاچاق انسان


[۱] – معین؛ محمد؛ فرهنگ فارسی؛ ج۲؛ چ۱۰؛ تهران؛ سپهر؛ ۱۳۷۵؛ ص۲۶۰۷٫

[۲] – دهخدا؛ علی اکبر؛ لغت نامه دهخدا؛ ج۱۱؛ چ۲ از دوره جدید؛ تهران؛ موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران؛ ۱۳۷۷؛ ص ۱۷۲۹۴٫

[۳] – جعفری لنگردوی؛ محمد جعفر؛ ترمینولوژی حقوق؛ چ۱۶؛ تهران؛ گنج دانش؛ ۱۳۸۵؛ ص ۵۱۰٫

30,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله قاچاق و عوامل مؤثر در آن
  • تحقیق بررسی حقوقی جرم قاچاق کالا
  • تحقیق قاچاق و عناصر آن
  • مقاله قاچاق انسان
  • مقاله کالای قاچاق و حقوق مصرف کننده
  • برچسب ها : , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    پیوندها

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghaleh.irمحفوظ می باشد.