عنوان :
تعداد صفحات :۲۷
نوع فایل : ورد و قابل ویرایش
در این مقاله درباره انواع انگور از جمله انگور فرنگی، قره غات، انگور فرنگی قرمز ، انگور فرنگی سیاه توضیح می دهد.
خواص درمانی انگور قرمز : میوه آن در فرمول تهیه فرآورده های دارویی به کار می رود . به صورت خام دارای اثر محرک اشتها ، درمان کننده کمبود ویتامین C ، گاستروآنژیت مزمن ، بیماری های جلدی مقاوم می باشد . میوه به علت مدر بودن در دفع سنگ کلیه ، رسوبات ادراری ، رماتیسم ، نقرس ، رفع آب آوردن انساج مفید می باشد .
از دم کرده مخلوط یک قاشق قهوه خوری از مخلوطی از ۲٠ گرم میوه انگور فرنگی قرمز ، ۲٠ گرم برگ کاسنی ، ۲٠گرم ریشه گز ، ۲٠گرم ساقه تاجریزی پیچ ، ۲٠گرم زیرفون ، ۱٠گرم ریزوم ریوند چینی و ۲۵ گرم پوست سیاه توسه در یک فنجان آب جوش برای رفع یبوست استفاده می شود .
از شیره این گیاه به مقدار ۱٠٠تا ۵٠٠ گرم ، ۲تا ۳ بار در روز مانند میوه به مصارف مشابه می رسد .
در استعمال خارجی ، از له شده برگهای آن برای الـتیام زخم ها و بریدگی ها استفاده می شود . قرار دادن ژله میوه بر روی سوختگی های درجه اول و دوم ، بلافاصله بعد از وقوع سوختگی ، سبب تسکین درد می شود و از بروز التهاب و ناراحتی جلوگیری می کند.
واژه های کلیدی: انگور فرنگی، قره غات، انگور فرنگی قرمز ، انگور فرنگی سیاه
مقدمه : ۱
انگور فرنگی ۲
مشخصات گیاهشناسی : ۳
قسمت مورد استفاده : ۷
پراکنش جغرافیایی در ایران : ۹
پراکنش جهانی : ۱۰
ترکیبات شیمیایی : ۱۰
خواص درمانی : ۱۱
عوارض جانبی : ۱۲
مشخصات گیاهشناسی : ۱۳
خواص درمانی : ۱۳
کاربرد و موارد مصرف : ۱۳
پراکنش : ۱۴
انگور فرنگی قرمز ، گالش انگور قرمز ۱۴
مشخصات گیاهشناسی : ۱۵
پراکنش : ۱۷
ترکیبات شیمیایی : ۱۷
خواص درمانی : ۱۷
انگور فرنگی سیاه ۱۸
نام عربی : هاموش ، ریباس اسود ۱۹
مشخصات گیاهشناسی : ۱۹
قسمت مورد استفاده : ۲۰
ترکیبات شیمیایی : ۲۰
پراکندگی : ۲۰
خواص درمانی : ۲۱
منابع : ۲۳
منابع خارجی : ۲۴
۱ – ثابتی ، ح ، جنگلها ، درختان و درختچه های ایران ، سازمان تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی .
۲- حاجی اشرفی ، ا ، ۱۳٨۲، اسرار گیاهان دارویی ، انتشارات حافظ نوین .
۳- رجحان ، م ، ۱۳٨٠، بهداشت و درمان با گیاهان و فارماکوگنوزی ، انتشارات تهران طنین .
۴- زاهدی ، ا ، ۱۳٧٧، واژه نامه گیاهی ، انتشارات دانشگاه تهران .
۵ – زرگری ، ع ، ۱۳۶٧، گیاهان دارویی ، جلد دوم ، انتشارات دانشگاه تهران ، صفحه ۶۵۱.
۶- قهرمان ، ا ، کروموفیت های ایران ( سیستماتیک گیاهی ) ، جلد دوم ، مرکز نشر دانشگاهی ، تهران .
٧- مجموعه مقالات همایش گیاهان دارویی ، مشهد ۱۳٨۴ .
٨- مظفریان ، و ، ۱۳٧۵ ، فرهنگ نام های گیاهان دارویی ، انتشارات فرهنگ معاصر ، صفحه ۴۵٩.
٩- مظفریان ، و ، ۱۳٨۳، درختان و درختچه های ایران ، فرهنگ معاصر .
۱٠- میرحیدر ، ح ، ۱۳٧۳، معارف گیاهی ، جلد دوم ، انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی ، صفحه ۶۱.
۱۱- ولاگ ، ژ و ژیری استودولا ، ۱۳٧٠، گیاهان داوریی ( روش های کاشت ، داشت و برداشت ) ترجمه ساعد زمان ، انتشارات ققنوس .
جنس Ribes از تیره انگور فرنگی Grossulariaceae می باشد که در گذشته در تیره saxifragaceae بوده است . این جنس در ایران دارای چهار گونه شناخته شده به شرح زیر می باشد :
انگور فرنگی Ribes uva. – crispa L .
قره غات Ribes orientale Desf .
انگورفرنگی قرمز L. Ribes rubrum
انگور فرنگی سیاه Ribes nigrum L.
گالش انگور تیره گل Ribes melananthum Boiss & hohen
از بین این گونه ها تنها گونه Ribes melananthum Boiss & hohen . انحصاری ایران است و گونه های دیگر علاوه بر ایران در کشورهای اروپایی ، ارمنستان ، طالش ، قفقاز ، آناتولی ، شمال آفریقا و سیبری نیز پراکندگی دارند ( مظفریان ، و ، ۱۳٧۵) .
نام علمی : Ribes uva. – crispa L .
syn: Ribes grossularia L. , R . reclinatum , R . caucusicum Adam ex Roemer& schultes
نام انگلیسی : Catberry , European gooseberry , wild gooseberry, common
gooseberry
نام آلمانی : Stachelbeeren , Gemein stachelbeer Stachelbeer- ribsel
نام ایتالیایی : Grossularia rossa , Uva spina , Grossularia giardini
نام فرانسه : Agrassol , G. a manqueriaux , G. des haies , Grosellier epineux
اسامی بومی محلی ایرانی : به زبان ترکی فرنگ اوزومی ، در رودسر ( دیو انگوری ) ، در مازندران در نور و کجور ( گالش انگور و گالش انگورک ) ، ریپ زوبروم می گویند .
نام عربی : ریباس
گیاهی به فرم درختچه به ارتفاع ۱۶٠-۱۵٠سانتیمتر یا بیشتر (مظفریان ، و ، ۱۳٨۳ ) . خاردار با خارهای کم و بیش سه قسمتی و انشعابات گره دار می باشد .
دارای برگهایی منقسم به لوبهای عمیق دندانه دار ، ۵-۳ لوبه ، با قاعده ای گرد و کم و بیش قلبی شکل ، حاشیه آنها دارای دندانه های کند (ثابتی ، ح ) . پشت و روی برگها کرکدار یا سطح فوقانی تقریباُ بدون کرک و صاف به ابعاد ۴ ۴ سانتیمتر می باشد . دمبرگ تقریبا هم اندازه پهنک یا کمی بلند تر .
گلها کوچک به صورت ۳-۱ تایی ، به رنگ متمایل به سبز یا به ندرت ارغوانی ، دارای دمگلی با برگه ای پهن و کرکدار ، لوله کاسه گل استکانی و سبز رنگ ، با دندانه هایی به طول ۶-۳ و عرض ۲-۱ میلیمتر ، گلبرگها واژ تخم مرغی ، کوتاهتر از کاسبرگها ، خامه آن با کرکهای بلند و جدا می باشد (مظفریان ، و ، ۱۳٨۳) . گلها نوش فراوان تولید می کنند و زنبور عسل به گل
دارای میوه سته به بزرگی یک نخود (زرگری ، ع ، ۱۳۶٧) . میوه به رنگ سبز مغز پسته ای و گاهی ارغوانی رنگ ، با سطحی صاف و کرکدار است (ثابتی ، ح ) . در انواع پرورش یافته میوه آن به ۵/۳- ۵/۴سانتیمتر است . همچنین وزن میوه در نژادهای وحشی ۴ گرم و در انواع پرورش یافته ۳۳ گرم می رسد .
تکثیر این درختچه از طریق قلمه معمول می باشد (میرحیدر ، ح ، ۱۳٧۳) .
میوه این گیاه که دارای طعم شیرین و کمی ترش و مطبوع است مورد استفاده قرار می گیرد ( رجحان ، م ، ۱۳٨٠) . همچنین در برخی مناطق از برگهای آن نیز استفاده می شو د (۱۲) .
جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .